Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V aute bývalého tajného agenta Marka Roberts (Wesley Snipes) nájdu po nehode zbraň, ktorou bola spáchaná dvojnásobná vražda v New Yorku - s jeho odtlačkami! Lenže Mark býva v Chicagu a tvrdí, že v New Yorku nikdy nebol. No aj napriek jeho tvrdeniam ho zatknú. Väzňov, medzi ktorými je aj Mark, transportujú lietadlom. Transportu sa na príkaz svojej šéfky účastní aj policajný zástupca Samuel Gerard (Tommy Lee Jones). Lenže lietadlo havaruje... Posádka sa síce zachráni a podarí sa zaistiť takmer všetkých zločincov - jeden väzeň totiž chýba! Mark Roberts... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (269)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Aj keď pokračovanie už netočí Andrew Davis, Šerifovia sa mi ľúbia snáď miestami ešte viac. Utečenec hral trošku na dramatickejšiu notu (civilný Ford), no tu je to viac o akcii (zabijak Snipes). Tommy Lee Jones ma v zásobníku síce dosť nábojov, ale nedá sa to porovnať s počtom jeho hlášok. Rovnako ako u prvého filmu, tak aj tu je herecké obsadenie skvelé. Je to v podstate rovnaká šablónka ako prvý film, no tu sa viac hrá na akciu (nezabudnuteľná scéna v močiaroch), čo mne rozhodne vyhovovalo a to tempo filmu je tiež perfektné, rovnako ako skvelá hudba od Jerryho Goldsmitha. Slabšie ako jednotka, stále však napínavé a dobré. 85% - 4* ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Volné pokračování Uprchlíka už sice není tak dobré jako jeho předchůdce, ale i tak jde o slušný průměrný film. Je poněkud drsnější – je tu i více mrtvých – samotná zápletka má být propracovanější, nicméně ani to nezaručí úspěch. Ten byl totiž v „jedničce“ dán hlavně přítomností H. Forda, který společně s Tommym Lee Jonesem Uprchlíka neskutečně táhli svými hereckými výkony. Tady zůstal jen představitel šerifa a Wesley Snipes zas tak výborný herec není. Není ani špatný, ale jeho postava prostě neměla takové charisma. Bohužel tady půjdu s finálním hodnocením dolů, protože film jako celek je prostě průměrnou podívanou. Rád se na něj zase někdy podívám, ale rozhodně mezi moje TOP oblíbence patřit nikdy nebude. ()

Reklama

anderson 

všetky recenzie používateľa

Ja osobne si myslím, že tento (falošný) sequel je oveľa lepší než Utečenec. Skvelé postavičky, ktoré už poznáme, vynikajúci (áno dobre vidíte) Downey a dej, ktorý nie je objavný, no má to čo od akčného filmu požadujem - spád. (29.10.2004) -------- Keď som pred rokmi písal tento komentár, nenapadlo ma, že málokto vôbec tuší aká bola genéza vzniku tohto filmu. O tom dokonale svedčia komentáre typu "Film síce na niektorých miestach až príliš kopíruje veľkofilm 'The Fugitive' s Fordom", "Ze začátku připomínám, že je tento film podobný Uprchlíkovi", "Trochu mi to připomínalo Uprchlíka s Harrisonem Fordem" atď. Producenti utečeneckého rimejku s Fordom boli sami prekvapení jeho neuveriteľným komerčným úspechom a preto samozrejme túžili svoje peniaze investovať do podobne úspešného projektu. Príležitosť sa im ponúkla v podobe federálneho maršala Gerarda, ktorého Tommy Lee Jones stvárnil tak fenomenálnym spôsobom, že sa po tomto filme stal nielen hollywoodskou superstar, ale dokonca za túto postavu obdržal aj Oscara. Davis ani Ford v pokračovaní uzavretej zápletky zmysel (našťastie) nevideli a preto sa Gerard a jeho tím stali kľúčovými ťahúňmi tohto "sequelu", známeho dnes pod výrazom spin off. Čiže výrazná vedľajšia postava/postavy jedného filmu dostali svoj vlastný príbeh. A že zápletka stavia opäť na "lapaní" ďalšieho nezbedného utečenca? Nuž a koho iného by federálni maršáli mali chytať? Krakonoša? :-))))) (17.8.2020) ()

Derek 

všetky recenzie používateľa

dnes uz viac menej zabudnute pokracovanie skveleho "Uprchlika" ktory vystrelil Tommy Lee Jonesa a jeho postavu serifa Gerarda az k oskarovym vavrinom. US Marshals tento raz proti nemu stavia dalsieho nevinneho odsudenca Wesleyho Snipesa (skoda ze je ho vo filme dost malo) ktoremu sa podari utiect v najlepsej akcnej scene filmu. zvysok uz tak dobru akciu neprinasa i ked sa na to dobre pozera (goldsmith a bartowiak su zarukou slusneho standardu) je to viac menej predvidatelna nuda... ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Radšej sa ho nebudeme pýtať, aký mal let.“ Ja si to obrovské sklamanie z kina pamätám dodnes. Keď som na Šerifoch bol v 90. rokoch, pripadali mi ako strašne nezáživný, mdlý a rutinný rip-off/spin-off megahitu Utečenec. Tommy Lee Jones nestíhal naboso, ani v kostýme sliepky. Jeho federálny šerif Gerard  bol iba slabým tieňom postavy, za ktorú získal pred 5. rokmi Oscara. Wesley Snipes sa do úlohy absolútne nehodil. Zďaleka najzábavnejší herecký výkon podávajúci Robert Downey sa tu objavil vlastne omylom a ani scéna s putami nás nezbavila pocitu, že si toho bol sakra dobre vedomý. A treba dodať, že oproti Utečencovi je to fakt riadny prepad kvality. Napriek istej stereotypnosti a neprekvapivosti však po desaťročiach, ktoré od premiéry ubehli, solídne baví. Výrazným spôsobom nudiť by ste sa nemali napriek tomu, že scenár už asi väčšie klišé byť nemohol. Akčných scén je málo a sú televízne, ale ďakujme aspoň za vydarenú pasáž z močiarov a slušné opakovania najslávnejších momentov z legendárnej jednotky (dopravná nehoda, skok, retrospektívy, Gerardov akčný preslov na začiatku lovu). Sklamal ma Gerardov tím, ktorý pripomína skôr partiu z maturitného večierka, než špičkových profesionálov, ktorí síce ešte nie sú úplne namol, ale pomaly sa k tomu blížia. Vážne netuším, ako do takto vystavaného príbehu preboha chceli zakomponovať Fordovu postavu z prvej časti (našťastie sa im na to Ford vybodol a tak museli prepísať scenár). Film každopádne pri rozpočte 60 miliónov na celom svete trhal ledva 102, trhák vyzerá inak, ale zas aj čisté fiasko. Najlepšie dopadol napokon asi Tommy, ktorý si od jednotky značne polepšil a za dvojku už ako hlavná hviezda obdržal šťavnatý honorár 10 miliónov. Kino Považan NMnV 1998 ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (18)

  • Letecký zákon zakazuje pripútať väzňov k akejkoľvek časti lietadla. (Arsenal83)
  • Robert Downey Jr. nemal rád prácu na produkcii a v rozhovore krátko po uvedení o filme povedal: „Je to možno najhorší akčný film všetkých čias, a to jednoducho nie je dobré na udržanie dobrej duchovnej kondície." (Arsenal83)

Reklama

Reklama