Reklama

Reklama

R. Burton a C. Eastwood musí osvobodit generála, který je uvězněn na nejnebezpečnějším místě Říše - v "orlím hnízdě", zámku Schloss Adler. Akce prokládaná špionážními prvky v téměř nesplnitelném úkolu spojeneckého komanda v jednom z nejslavnějších válečných filmů. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (307)

petero 

všetky recenzie používateľa

Tak mne toto dosť pripomenulo Return to Castle Wolfenstein. Tajný agenti, dvojitý agenti, infiltrácia do nepreniknuteľného hradu nacistov, skvelí Richard Burton i Clint Eastwood (s najväčším počtom „killov“ vo filme) a fantastický útek z hradu, hlavne sekvencie s lanovkou sú peckové. A v českej Kronike filmu ani zmienka, hanba. ()

Big Bear 

všetky recenzie používateľa

Mladší a lepší bratr Děl z Navarone. Zde se vše odehrává v orlím hnízdě - zámečku, kam se lze dostat pouze lanovkou. Eastwood a Burton bojují na zamrzlých kopcích s nacisty a snaží se zachránit uvězněného generála dříve, než z něj nacisté dostanou důležité informace. Někdo však z para skupiny zradil a hraje na obě strany...O honičky a přestřelky zde nebude nouze. Nutno vidět. ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

Film,ktorý trvá takmer 2 a pol hodiny sa vyznačuje viacerými zaujímavými vlastnosťami,ktoré sú: Richard Burton a Clint Eastwood sú hlavnými zdrojmi všetkých vymožeností a nápadov,ktoré budú predvádzať a poviem na rovinu,že to nemá chybu... Clint má veľké hobby,že extrémne dobre mu ide strieľať do nacistov,ktorých má za chrbtom neúrekom,tak jeho nápady na ich likvidáciu sú rôzne,Richard je tým majorom,ktorý má v pláne zmiasť každého,kto mu stojí v ceste so stratégiou,ktorá ponúka nefalšovanú hustú akciu,ktorú režisér predvádza s takým nadšením,že pri záverečných titulkov bude každému ľúto,že to už končí... Okrem toho tu je množstvo kombinácii,zvratov,klišé,čo môže byť na škodu. Film ako celok nie je taký celistvý ako precízna dlhotrvajúca akcia,ktorá sa pamätá najlepšie. Ale istota je v tom,že ja som videl výborný vojnovo špionážny klasicky šesťdesiatkový film s výbornou atmosférou na zámku a pod ním nastáva efektívne striedanie akčného neustáleho tempa,ktoré je pôžitkom pre nadšencov... ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Keď niekto vedľa seba postaví Richarda Burtona a Clinta Eastwooda kosiacich náckov po stovkách, ten film proste musí byť skvelý. Keby sa ešte trochu popracovalo na charakteroch a ubralo na "videohernosti" (vážne žiadna podľa tohto filmu nevznikla?) mohlo to byť dokonalé. Záverečná takmer hodinová akčná scéna je aj po rokoch cool 9/10 P.S. teším sa na soundtrack, vo filme znel parádne ()

mm13 

všetky recenzie používateľa

A je to tu zase... Tešil som sa ako malý (naposledy som to videl ako malý), úvodnú hodinku tu a tam s chuťou pomľaskoval, lenže potom prišiel "akčný záver" plný nezmyselných rozhodnutí, samoúčelných hlúpostí pre efekt, zbytočne prehnaných scén... A vôbec - akýže vojnový film! Lacné špionážne dobrodružstvo, ktoré má síce veľmi slušnú (rozumej pekne zamotanú) zápletku, akonáhle sa to však začne rozmotávať, je to každou ďalšou minútou slabšie a slabšie. Nechýba ani posledné "prekvapenie", ktoré som teda pekne odzíval, lebo bolo jasné, že niečo ešte lacnejšie sa udeje. V tomto smere film naozaj vygradoval. ...Ako celok neponúka Where Eagles Dare viac, než slabšia bondovka. Vlastne iba kvôli tomu dávam 3 hviezdičky - v rámci bondovskej série by to dajme tomu bol (aj vzhľadom na rok vzniku) slušný priemer. Jediným nesporným kladom a svetlou spomienkou v temnote ledabolého písania a filmárčiny zostáva pútavý Richard Burton so svojim vyzretým a "ľudským" herectvom (ale aj on bol vo finále prinútený skočiť si z jednej lanovkovej kabínky na druhú... to už mu uveriť nešlo, nehovoriac o tom, čo viedlo k tomu, že sa tam dostal a ako tam zafungoval a ... ach jaj!). ()

Galéria (254)

Zaujímavosti (48)

  • Clint Eastwood počas natáčania požiadal, aby jeho postave bolo poskytnutých menej dialógov a sám sa tiež postaral o väčšinu akčných scén vo filme. (westerns)
  • Clint Eastwood nechtěl být na plakátech uváděn hned vedle hlavní hvězdy, Richarda Burtona. Souhlasil až poté, co mu byl nabídnut plat 800 tisíc dolarů. (džanik)

Reklama

Reklama