Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká jadrová ponorka Montana zaznamená v Kajmanskej oblasti neďaleko Kuby silný podmorský pohyb. Po strate energetických zdrojov sa potopí do hĺbky 200 stôp. Vojsko požiada o pomoc posádku podmorskej vrtnej veže Deepcore. Veliteľ veže Bud Brigman (Ed Harris) nie je nadšený, pretože záchranná operácia sa má realizovať pod vedením poručíka Coffeyho (Michael Biehn) a s účasťou Budovej manželky Lindsey (Mary Elizabeth Mastrantoniová). Na hladine je hurikán. Padajúci žeriav lanom stiahne aj vrtnú vežu na okraj podmorskej priepasti. V nej svetielkujú inteligentné mimozemské bytosti žijúce na dne oceána. Môžu sa prejaviť ako dlhý had vody, schopný nabrať podobu jednotlivých členov posádky, s ktorými sa pokúšajú komunikovať. Vojaci proti nim použijú jadrovú zbraň. Výskumníci chcú naopak znefunkčniť naprogramovanú jadrovú nálož, ktorá spadla až na dno podmorskej priepasti do hĺbky 17-tisíc stôp, kde človek nikdy ešte nebol. Bringman už nemá dosť špeciálnej dýchacej kvapaliny, aby sa z dna priepasti vrátil... Mierumilovní mimozemšťania z mamutej kozmickej lode mu zachránia život. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (662)

Fr 

všetky recenzie používateľa

RETRO Operace SALVOR. Věc národní bezpečnosti…. Dřív než se J.Cameron rozhodl potopit TITANIC, provedl zkoušku na americké ponorce. Podmořský svět, napínavý boj o přežití s poselstvím a varováním. Mám dojem, že je to trochu zapomenutý film, který je - hlavně v režisérské verzi, ÚŽASNÝ! I když by se právě ona mohla zdát zdlouhavá, za ten pohled do ,,emzácké“ duše rozhodně stojí! MĚLI BY S NÁMI NĚCO UDĚLAT! ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Pamätam si, ze som mal v minulosti s tymto filmom mensie problemy, myslim s prvou polovicou filmu, ale dnes, ked som si opät pozrel Special Edition Jamesa Camerona, nemozem dat inak, ako 5 hviezdiciek. Scenar je zaujimavy a kazdemu odporucam si pozriet tu predlzenu verziu, pretoze na konci bola v klasickej kinoverzii, ktora sa zial este aj dnes stale vysiela v televiziach vystrihnuta hlavna pointa filmu, co mimozemstania chceli urobit, neurobili to a je vysvetleny dovod, preco to neurobili. Ak by si tam nezahrala Mary E. Mastrantonio, ktoru som spoznal v ROBINOVI HOODOVI (1991) s Kevinom Costnerom, asi by bol film o trosku nudnejsi, ale Cameron vzdy vedel, ako ma dostat divaka do deja filmu. Priznam sa, ze psychopatickeho a fuzateho Michaela Biehna som v minulosti v tomto filme nikdy nespoznal a nikdy mi ani vo sne nenapadlo, ze je to ten Kyle, ktory ochranoval Lindu Hamilton v prvom TERMINATOROVI (1984). V kazdom pripade je zaver filmu v Sp.Edition aj vdaka krasnej hudbe Alana Silvestriho tak nadherny, ze ma u mna plne hodnotenie a vidiet vo filme podobnost Spielbergovych filmov, preto su u mna tito dvaja reziseri na prvych miestach v topke najoblubenejsich reziserov. ________ Ed Harris - (Virgil 'Bud' Brigman) +++ Mary Elizabeth Mastrantonio - (Lindsey Brigman) +++ Michael Biehn - (Poručík Hiram Coffey) +++ Leo Burmester - (Catfish De Vries) +++ Todd Graff - (Alan 'Hippy' Carnes) +++ John Bedford Lloyd - (Jammer Willis) +++ J.C. Quinn - ('Sonny' Dawson) +++ Kimberly Scott - (Lisa) +++ ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $69,500,000Tržby USA $54,461,047Tržby Celosvetovo $90,000,098║ __Majstrovské dielo!__ James Cameron dokazuje z každej možnej scénky vyždímať možné maximum, rovnako tak z hercov, kde si opäť významnú aj keď tento krát psychopatickú postavu suverénne zahral Michael Biehn, ten fakt exceluje. Trikovo prvotriedna práca, ten rozpočet tam je veľmi cítiť. __/100%/__ __Režisérska verzia spočiatku ponúka len malé rozšírené scénky, ktoré len zľahka obohacujú dej a nijak nespomaľujú tempo vyprávania, tá najsilnejšia a veľmi obohacujúca scénka príde samým záverom filmu, táto scénka poskytne úžasné posolstvo, ktoré dodáva tomuto príbehu ešte hlbší a veľkolepejší rozmer, nečakal som to že rozšírená verzia až tak so mnou zamáva , Cameron je génius. __/120%/__ ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

„When you look into an abyss, the abyss also looks into you..“ (Nietzsche). Propracovaná sci-fi z Cameronova oblíbeného podmořského světa, v Director´s cut obohacena o poselství lidstvu mířícímu k sebezničení. Napětí z neznámého v hlubinách navozuje Silvestriho výborná hudba, byť místy vykrádající bezostyšně sebe sama (Predátor). Závěrečný Harrisův sestup - výstup nedbající pravidel dekomprese vás donutí (nejen v rámci šetření O2 pro hlavního hrdinu) nedýchat. „Have some new friends down here..“ ()

sheen 

všetky recenzie používateľa

Kdysi dávno jsem na VHS viděl klasickou verzi a když jsem měl možnost shlédnutí prodloužené verze sice s anglickýma titulkama, což mě vůbec nevadilo, ba naopak, tak jsem ani na vteřinu nezaváhal. Je to povinnost každého sci-fi fandy. Cameron je prostě režisér, kterého my fandové sci-fi žánru zbožňujeme, ten člověk má nekonečnou představivost. Je to výborná sci-fárna každým coulem, i dnes mě přisly triky pořád nadčasové, krása pohledět na Harrise v této klaustrofobické sci-fi. ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (54)

  • Sci-fi spisovateľ Orson Scott Card bol najatý, aby na základe scenára Jamesa Camerona vytvoril príbehy, opisujúce históriu a pozadie jednotlivých hlavných postáv. (koba)
  • V momentě, kdy Virgil "Bud" Brigman (Ed Harris) stříhá dráty u rozbušky atomové hlavice, je při použití dvou vodičů z technického hlediska naprosto jedno, který z nich přestřihne. Rozhodování by mělo smysl pouze při větším množství vodičů, tzn. tří a více. (Lasskoun)
  • Potkan, ktorý si nakoniec z piatich vybraných zahral vo filme, zomrel (nie kvôli fluorkarbonu) krátko pred premiérou. (POMO)

Reklama

Reklama