Reklama

Reklama

Tom Horn - Hrdina Divokého západu

  • Slovensko Tom Horn (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Slávneho lovca ľudí Steva McQueena požiadajú farmári, aby ich kraj vyčistil od zlodejov dobytka. Jedinou podmienkou je, aby sa nikto nedozvedel, že si ho najali samotní chovatelia. Krádeží rapídne ubudne a dobytkári už majú iba jedinú starosť - zbaviť sa svojho záchrancu, aby nevyšlo najavo, kto si ho najal. Pištoľ ani presná muška proti zrade hrdinovi nepomôžu a lovec ľudí sa nakoniec sám stane lovnou zverou. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (91)

Mirokukii 

všetky recenzie používateľa

Drsný western o slavném muži divokého západu z dob minulých, se kterým se nastupující, už "lepší" generace vypořádala po svém. Skvělý McQueen jako hrdý lovec, konající přímo famózní zásahy, střelbou ze své winchestrovky, v napínavém, ale taky poněkud vleklém příběhu. Velmi kvalitní závěrečná, smutná půlhodina, s hutnou syrovou atmoférou, které před tečku dělá, zoufalý a hořký pokus o útěk. ()

Jizni Tlapa 

všetky recenzie používateľa

Netradiční příběh, vyprávějící hon na huntera McQueena, který role cowboye zvládá s jakousi přidanou hodnotou, která 90 % frajerům, s kolťákama proklatě nízko jednoduše chybí... spousta prachu kolem a prostředí prérie je bezchybné a samotný závěr je nepředvídatelně vynikající... veliká škoda, že přestřelek, povedených dialogů a alespoň jeden dějový zvrat navíc chyběly... 70% ()

Reklama

sud 

všetky recenzie používateľa

Western plný loučení a neradostné atmosféry o konci několika legend - Toma Horna, divokého Západu a v neposlední řadě samotného Stevea McQueena. Pomalý, minimalistický, bez zbytečných slov a gest, svou syrovostí a vyzněním důstojný odkazu slovutného Sama Peckinpaha. Co zbývá dodat na závěr? Vlastně nic, tady jsou další slova jaksi navíc. 90%. ()

Aqualung 

všetky recenzie používateľa

Inu jak potrestat , či likvidovat zlo? V tomto případě zloděje dobytka, kteří toto páchali a působili farmářům škodu.Tenkrát šlo najmout střelce, aby to sprovodil ze světa.Ale jmenovaní se jaksi pak zalekli toho, co sami rozpoutali.A sami farmáři se dopustili odporného jednání jak v etické, tak, koneckonců, v právní rovině.Inu není to úplně nepodobné tomu, čím se v moderní době zabývá třeba film Efekt domina...Je nutné zlikvidovat stopy, či lidi, kteří mohou ukázat na nás.....Hrdina měl snad včas prásknout do bot, ale........ ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Prvá polovica filmu v ktorej drsniak Tom Horn kántri zlodejov dobytka je skvelá. Prestrelky našťastie nie sú v Leoneovskom štýle v ktorom pol hodinu na seba protivníci čumia a potom mrk a je po prestrelke. Ale naopak sú pekne prepracované a dosť brutálne. Hlavný hrdina je taký ten starý pes, ktorý sa už nezmení. Ale má svoju česť, takže si diváka raz dva získa. Lenže keďže je v kántrení zloduchov až príliš usilovný, tak sa ho obyvatelia mestečka zľaknú a vymyslia plán jak sa ho zbaviť. A táto línia mi vôbec nesedela. Nemám rád príbehy v ktorých sa proti jednému človeku spolčí celý svet a on nemá najmenšiu šancu vzdorovať. To už bolo len nekonečné čakanie na nevyhnutné. Steve McQueen to ale zahral fakt dobre a kvôli nemu a drsným prestrelkám v prvej polovici sa to oplatí vidieť. Škoda, že v druhej polovici nevystrieľal aj všetkých tých pokrytcov. 6/10. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (4)

  • Režisér, producent i představitel hlavní role Steve McQueen se nechal propustit přímo z nemocnice, kde byl hospitalizován s rakovinou v pokročilém stadiu. Film, jenž končí smrtí hlavního hrdiny, stihl ještě dotočit, jeho premiéry se však už nedožil. [Zdroj: Denik.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama