Reklama

Reklama

Votrelec: Romulus

  • Česko Vetřelec: Romulus (viac)
Trailer 10

Dej filmu sa odohráva medzi udalosťami prvého filmu Votrelec (1979) a druhého filmu Votrelci (1986) v temnom vesmíre, kde pri čistení útrob opustenej vesmírnej stanice sa skupina mladých vesmírnych kolonizátorov stretáva tvárou v tvár s najdesivejšou formou života vo vesmíre s Votrelcom, ktorý v klaustrofobickom priestore vesmírnej lode začína hon na svoje obete. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (7)

Trailer 10

Recenzie (577)

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Tak bohužiaľ to dopadlo úplne presne tak, ako som čakal. Cailee super (hodí sa tam, sluší jej to; či už kričiaca alebo pri bojových scénach, zakaždým presne zapadá). Kulisy srdcové a vizuál Scottových filmov Alien ságy je napodobňovaný presne. Ale rovnako ako pri remaku Evil Dead (a vlastne aj sequele The Girl with the Dragon Tattoo), Alvarez nedokáže vytvoriť potrebnú atmosféru. Tu je to jasné zhruba od príletu na Romulus; všetko to tam je, ale to hlavné tak nejak chýba. Nebál som sa, nechytali ma vesmírne fóbie, nevyvolalo to vo mne  žiadne pocity. Finále fajn, príšera tiež, nápad s gravitáciou dokonca hodne fajn. Ale vždy je to vzápätí zabité nevhodnými cgi, alebo hláškou. Letná oddychovka. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Za sebe musím říct, že cítím menší zklamání. Alien Romulus měl vysoká očekávání, protože se čekalo, že půjde o Horor roku a zkušený Fede Alvarez s efektiními trailery k tomu měli slibně našlápnuto, jenže to se bohužel nekoná. Sice když se odprostím od očekávání, tak jde o solidní Sci-Fi Horor, jaký zde už delší dobu nebyl a jsou zde prvky, které jsou velmi působivé, ale pár věcí mi vadilo. Herci mě až tak neoslovili, David Jonsson jakožto Android je nejzajímavější postavou, ale opěvovaná Cailee Spaeny mě za srdíčko nevzala. Úvod je docela pomalý a než se objeví Vetřelec je pomalu půlka filmu pryč. Audiovizuálně je to výborné, celý ten vizuál lodi je parádní a hudba je taky velmi úderná, povedla se i stísněná atmosféra a scéna s gravitací/kyselinou je za mne highlight. Finální monstrum mi však přišlo trochu přes čáru a přestřelené, obešel bych se bez něj a úplně v pohodě stačil Vetřelec. Co však vnímám jako největší mínus a zklamání, tak že nedostanem téměř žádný Gore. Alvarez natočil jeden z nejbrutálnějších hororů remake Evil Dead, tak jsem očekával pořádný Vetřelčí Jatka, jenže na to je tu nízký bodycount a většina smrtí je mimo záběr, nebo zkrátka neuvíznou v paměti. Nečekal bych, že Scottův ALien Covenant bude 2x větší masakr než od Alvareze. Dokonce i ve srovnání s novým Predátorem, ALien hodně zaostává. Že po zhlédnutí z kina budu odcházet s pocitem, že jednou vidět mi to stačilo v to jsem opravdu nedoufal. 4 hvězdy si to však bez debat zaslouží, ale očekávání bylo prostě jinde. 7/10. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Romulus mi pripadá atmosférou a dejom ako akýsi vedľajší projekt z roku 1983, ktorý mal preklenúť čakanie na skutočne áčkové Aliens. Niektoré nápady sú dobré, niekedy dokonca aj veľmi dobré, častokrát však nie je ani poriadne vidno, ako sa tá ktorá postava dostala zo šlamastiky, skrátka dosť ťažko sa tu priestorovo orientuje. Spaney a Jonsson veľmi dobrí, ale proste to nie sú Weaver a Henriksen alebo Holm. Čo korešponduje aj s prvou vetou komentára. Otázka, prečo nenakrútil Alvarez v produkcii Scotta uzavretie novej trilógie je pre mňa ťažko pochopiteľnou záhadou. 70% ()

DaliX 

všetky recenzie používateľa

Pekná pocta prvým dvom dielom. V podstate teen slasher v Alien prevedení. Postavy ale sympatické, predovšetkým hlavná hrdinka s kamošom androidom vedú. Výprava sa tiež vydarila, retro atmosféra dýcha snáď každým záberom. A nasleduje ALERT. Nie Alien ALERT ako vo filme ale SPOILER ALERT. Zaujalo ma niekoľko prvkov, ktoré sa film snažil priblížiť, a priniesť do série niečo nové. Spôsob ako obísť Facehuggerov mi prišiel cool, dosť dobrá scéna, len ma zarazilo, akí sú vo filme "pomalí", resp. ako hrdinovia dokážu efektne pred nimi unikať a vyhýbať sa ich útokom. Kým v starých filmoch nemali obete prakticky šancu, tu akoby postavy vedeli, čo majú robiť. Aspoň tak to na mňa pôsobilo. Nikdy sme v predošlých filmoch nevideli, čo sa stane po zrodení Chestbustera až do momentu, kým vyrastie. No tu to teda vidíme a nie je to pekný pohľad... Vyhýbanie sa kyseline v stave beztiaže, asi najviac bizarná scéna, ale štýlová. Len ten záver, konkrétne "pôrod". Bez tej scény by som sa obišiel. Jasne, bolo to aj v predošlých filmoch, hrdinovia akože "unikli"  a keď už to vyzeralo, že je všetko ok, prišiel problém (hlavne Cameron sa s tým vyhral majstrovsky, Ripley vs Alien queen ). Tu to skôr pôsobí ako mix záveru Alien 1 a Alien 4. Asi chceli priniesť novú obludu nakoniec, ale pokojne by mi stačil záver vo výťahu. KONIEC SPOILEROV. Každopádne Alvarez dodal skvelý nový prírastok do Alien série. To určite. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Takýmto extrémne detinským spôsobom sa priživovať na značke "Alien", takto ju vyslovene znevážiť - to je na žalobu. Všetci čo v komentároch píšu, že toto je návrat k originálu, nebodaj pocta, by mali zájsť k nejakému bohovo drahému "špecialistovi", ktorý by sa zameral na ich duševné zdravie. TENTO extrémny paškvil pre teenagerov, nie len že nemá nič spoločné s kultovou záležitosťou zo 79, ale je naopak, vyslovene jeho urážkou. Som naozaj dosť znechutený, pričom Fede Alvarez znehodnotil niečo, čo sa mnohým jemu podobným z filmárskej brandže, roky rokúce "úspešne" darí pri projekte "Resident Evil". Musíte pochopiť, že Ja som človek zo staršej vekovej garnitúry, ktorý je "extrémnym" fanúšikom Votrelca, ktorý nemá problém si jednotku, dvojku, pustiť tak 3-4 krát do roka. Mňa ťažko ohúria nejaké bezduché postavy bez charizmy či osobnosti, ktoré sa správajú ako polo-inteligentne tvory. Zásadnou chybou ale je, že sa snaží zaujať čisto iba jednu jedinú vekovú kategóriu, pričom úplný záver a to silené prepojenie s "Prometheom" (ako nejaká pocta senseiovi- R. Scottovi), bolo už vyslovene na smiech. Keď spadla v kine "opona", hneď som sa pozeral na ľudí, ako sa tvária, no a to bol pohľad, ktorý hovoril absolútne za všetko. 90% z nich bolo totiž v mojej vekovej kategórii (ale aj starší) a mňa tak napadlo, v akých reálnych číslach by sa takýto snímok na ČSFD asi pohyboval, keby ho ohodnotili. Ako napísal "Adam Hencze" vo svojej recenzii pre "Pinbacker.cz": "(Romulus) nemá velké ambice – chce být žánrovkou a nepokouší se o nic myšlenkově náročného. Alvarez ale selhává i ve svém skromném cíli – nabízí jen bezuzdnou úlitbu fandům originálu s naleštěným zevnějškem a hloupým, laciným jádrem". Na záver len dodám, že Fede Alverez sa pre mňa osobne od tohto okamihu stáva len rádobým režisérom pre deti, čo potvrdil už pri remaku "Evil Dead", ktorý pri tej solídnej dávke hlúpoty, mal aspoň gule a bol dostatočne krvavím s množstvom dokonalých gore scén, avšak bohužiaľ, pútavý dej s nečakane znesiteľnou dávkou racionality s priam dokonalou atmosférou z "Don't Breathe" sa mu už preniesť nepodarilo. A mne tak pomaly ale isto dochádza, že Alvarez jednoducho nemá nato, aby ohúril široké (staršie) publikum, čo sa mu prakticky vypomstilo už pri počine "Girl in the Spider's Web", ktorý mal nadviazať na extrémne úspešný "The Girl with the Dragon Tattoo", v ktorom mal zachovať nejakú racionalitu, vážnosť námetu, zodpovednosť za intelektuálny vývoj príbehu, no zhorel jak fakľa. Prakticky rovnako, ako pri tomto pokuse, lebo Romulus, rozhodne nie je žiadna dospelácka záležitosť, "ačkoli, nýbrž, ponevač" - len bohapustou "Disneyovkou" bez duše a charizmy PRE DETI, ktorá v zásade vypálila ešte horšie, ako priemerný, miestami nudný "Prometheus" či naopak akčnejší "Covenant". Tragédia, medzi 2-tri, no mám fakt chuť ujebať JEDNU a následne sa tváriť, že som bol ešte milosrdný. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (21)

  • Ve filmu můžeme na jednom z počítačů vidět nápis „MU-TH-UR“, což je samozřejmě odkaz na umělou inteligenci, která řídila loď Nostromo ve filmu Vetřelec (1979), známou také jako MOTHER. Nicméně, zdá se, že tato AI byla aktualizována, protože nyní je označována jako MU-TH-UR 9000 místo původní verze 6000. (PunisherEDNA)
  • Pulzní puška F44AA z tohoto filmu je ve skutečnosti kombinací plamenometu Ripley (Sigourney Weaver) a pušky M41A z filmu Vetřelci (1986). Navrhl ji výjimečný designér sci-fi zbraní Andrew Bradbury. (PunisherEDNA)
  • Vetřelec: Romulus měl být původně uveden na Hulu, ale 20th Century Studios jej přesunulo do kin, a to na den 16. srpna 2024. (LEVKEMYK)

Súvisiace novinky

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

19.08.2024

Dominance na tržebním vrcholu po spanilé krasojízdě končí. Nový hororový snímek Vetřelec: Romulus od Fede Alvareze (Smrt ve tmě), jenž pochválil i otec série Ridley Scott, překonal všechna očekávání… (viac)

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (viac)

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (viac)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (viac)

Reklama

Reklama