Reklama

Reklama

Vitajte na starom dobrom divokom západe, ktorý má každý rád! Horizont: Americká sága sa odohráva počas obdobia americkej občianskej vojny v 60. rokoch 19. storočia a prezentuje predvojnové aj povojnové obdobie. Celovečerný film zavedie diváka na emocionálnu cestu na ktorej zažije obdobie rozkvetu Ameriky očami rodín, priateľov i nepriateľov. (Vertigo Distribution)

(viac)

Videá (3)

Trailer 5

Recenzie (127)

Topco 

všetky recenzie používateľa

Pekný pomalý „veľký western“, aký sa už v kinách nevidí. Akurát výhrad je viac, než som čakal: cítiť, že štruktúra dramaturgie je jednoznačne hodná skôr mini-série a táto mamutia minutáž mohla mať pokojne o 15 minút menej; narátal som viacero zbytočných scén. Navyše, strih občas pôsobí ako päsť na oko, keď sa skáče z príbehu na príbeh... a tej patetickosti teda mohlo byť tiež menej. Ale k pozitívam: Costner, ktorý sa zjaví až po dobrej hodine, si so svojou „tichou charizmou“ berie každú scénu pre seba, viaceré vedľajšie figúrky /najmä záporáci/ solídne sekundujú a akcia je epická (ako kamerovo a strihovo, tak hudobne). Už iba dúfajme, aby sa dvojka dostala do kín (tie scenérie proste potrebujú plátno) a ostatné časti vôbec vznikli. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Nikdy som nebol tak sklamaný. Z ľudí. Tá strata ktorú utrpel tento Kostnerov epický western ho môže predčasne poslať do kolien a aj keď sa na ságe bude podielať Netflix ako na potencionálnom seriály je jasné ako to dopadne, ako sa Apači a belosi svorne popárujú, ženy vyrokujú mier a možno zistíme že vlastne ony podpísali deklaráciu o nezávislosti a celé to pôjde do sračiek. Pritom prvých 45 minút ubehlo rýchlejšie ako najlepšie krátkometrážne filmy a rovnako epický záver nielen Russelovi ukázal že každá mince má dve strany. K tomu sklamaniu som však prispel aj ja, pretože v kine som si na to netrúfol ani ja, aj keď problémom bolo to že sa film premietal iba týždeň a ak je z nich 6 dní človek v práci tak ho ten trojhodinový maratón odradí. Čo úprimne povedané ľutujem. Po druhej Dune a Furiose tretie najpríjemnejšie prekvapenie roku 2024. ()

Reklama

Styxos 

všetky recenzie používateľa

Costner je hrdina. Už jen kvůli tomu, že v době, kdy lidi koukají hlavně na stream a kina zejí prázdnotou natočil něco takového a jde hlavou proti zdi. Horizont je nádherný, výpravný krásně nasnímaný se skvělým soundtrackem. A ač se Costner tváří jako hlavní hvězda filmu, plave hezky s ostatními jako ryba ve vodě a nikterak nevyčnívá. Achillovou patou a jeho hybnou silou zároveň jsou postavy - každá vám nějak přiroste k srdci a zapíše se do paměti, ale je jich tolik, že nedojde k ponoru do hlubin, což se snad stane příště... A doufám, že příště bude ještě třikrát... Tohle je fakt krásný kus poctivý filmařiny. ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Costner je dobrý režisér, ale scenáristicky mu to až tak nejde. Najväčším problémom filmu je príbeh, sledujeme mnoho príbehov množstva postáv, ktoré sa možno neskôr pretnú, no zatiaľ pôsobia dosť chaoticky. Skáčeme od jedného k druhému a nepôsobí to celistvo. Navyše som mal miestami pocit, akoby som pol hodiny prespal, lebo tie linky niekedy nenadväzujú tam, kde predtým skončili (Costner s Marigold idú prespať v prírode, skok a zrazu sú v tábore a Marigold má frajera), potom len rozmýšľam, čo mi kde ušlo. Toto by si mal Costner ustrážiť ako režisér. Herecké obsadenie celkom fajn, viacero známych mien, aj keď úplné hviezdy to okrem Kevina nie sú. Pozerá sa na to dobre, len ma to zatiaľ až tak nevtiahlo. Uvidíme ako to bude s ďalšími časťami. ()

Hild 

všetky recenzie používateľa

Jak už řada lidí napsala, jedná se spíše o úvodní část k jednomu filmu, nejedná se o první díl v tom klasickém slova smyslu, takže souhlasím s tím, že hodnotit tento film je jako hodnotit 30 minut jakéhokoliv filmu samostatně. A opravdu, to co se tady stane ve 181 minutách, by ve většině filmů tvořilo úvodní půlhodinu. Je zde představeno mnoho postav, mnoho načrtnutých dějových linií, které na sebe zdánlivě možná nenavazují. Jenže on je to tak obrovský kus poctivé filmařiny, že jsem si užívala každou minutu. Měla jsem pocit, že s postavami se vydávám na velkou cestu, kterou chci s nimi prožít. Tady jde tak strašně moc vidět, že Costner do toho dal kus srdce, za celé tři hodiny jsem se nechtěla podívat na hodinky a z fleku bych si hned dala to další tříhodinové pokračování. Unikátní projekt, který si zaslouží být viděn v kině. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (5)

  • Kevin Costner film financoval z väčšej časti z vlastného vrecka. Čísla zdrojov sa rôznia, od 38 po 70 miliónov amerických dolárov. Samotný Costner hovorí o tej vyššej čiastke. (Real Tom Hardy)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v americkom štáte Utah od konca augusta do konca novembra 2022. Dej filmu sa odohráva na americko-mexickom pohraničí v údolí San Pedro. Počas natáčania v utahskom Moabe teploty častokrát dosahovali 43 °C a na konci natáčania klesali aj pod -13 °C. (Real Tom Hardy)
  • Film počas svojej premiéry na filmovom festivale v Cannes v máji 2024 zožal takmer 12-minútové ovácie v stoji. Costner bol dojatý k slzám. (Real Tom Hardy)

Súvisiace novinky

Costnerův western propadl, pokračování se odkládá

Costnerův western propadl, pokračování se odkládá

11.07.2024

Je hezké, když si slavní auteuři plní vlastní filmové sny. Takový snímek vždy provází zarputilé odhodlání, s nímž tvůrci převádějí film na plátno, což si ve většině případů rozhodně zaslouží obdiv.… (viac)

Reklama

Reklama