Reklama

Reklama

Kathy (Jodie Comer) je tvrdohlavá dievčina, ktorá si nenechá do života hovoriť a je dosť slobodomyseľná aj na pomery Ameriky na prelome 60. a 70. rokov. Keď v bare, kam slušné dievčatá nechodia, narazí na mladého motorkára Bennyho (Austin Butler), ktorý má podobnú krvnú skupinu, okamžite to medzi nimi začne iskriť. Benny je členom motorkárskeho gangu “Vandali”, neformálnej skupiny milovníkov  bezstarostnej  jazdy, ktorú vedie majiteľ baru Johnny (Tom Hardy). Chuť po slobode je nákazlivá a Kathy jej čoskoro podľahne. Keďže je však bystré dievča, začne si všímať aj negatívne veci, ktoré sprevádzajú rast motorkárskeho gangu – čoraz násilnejšie bitky s konkurenciou, strety s políciou a nelegálne aktivity, ktoré organizácii zabezpečujú príjem a udržujú ju v chode. Keďže Kathy Bennyho miluje, nechce, aby skončil vo väzení alebo s guľkou v tele, a snaží sa preňho nájsť cestu von z gangu. Otázkou je, či takáto cesta vôbec existuje, a ak áno, či sa ňou Benny vôbec chce vydať. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (9)

Trailer 7

Recenzie (167)

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Príbeh: Založenie, priebeh a aj smutný koniec jedného z prvých motorkárskych gangov Ameriky, rozprávaný moderátorovi očami ženy jedného z popredných členov. Herecké obsadenie: Hardyho výkon je vysokou školou herectva a to som ho donedávna mal za herca s veľmi nízkym portfóliom prejavu. Dokonalo mu sekunduje mladík s vysokým potenciálom Austin Butler, ktorému predpovedám žiarivú budúcnosť. Prevedenie: Poctivo natočená dráma s citom pre detail. Síce asi neosloví veľa ľudí mimo motorkárskej komunity ale vie život týchto vyvrheľov priblížiť širšiemu publiku ak mu dáte šancu. Pocity: Aj napriek tomu, že sa film pomerne vlečie, nenudil som sa a celkom som to hltal. Páčilo sa mi aj herecké obsadenie teda až na Katty, kde by som si vedel predstaviť mladšiu herečku. Finále bolo dramatické a stálo za to. Ale nijak som vnúti predpokladal, že sa to nijako podobne zvrhne. Pridaná hodnota: Príbeh prvého motorkárskeho gangu v USA. 88% ()

TheEvilTwin 

všetky recenzie používateľa

Tohle je přesně ten typ filmu, na který bych nikdy sám nešel, ale čsfd projekci jsem ze zvědavosti vyzkoušel a dopadlo to přesně tak, jak jsem čekal. Musím vypíchnout naprosto excelentního Hardyho, kterého žeru prostě doslova v každém filmu a který i tady zahrál svůj charakter bezchybně a stejně tak všechny áčkové jména, které mu zde sekundují, jsou solidně zapamatovatelné. Nicméně celý tenhle nápad (ačkoliv mě v pár momentech zabavil) jde úplně mimo mne a nic mi neříkal, takže jsem měl trochu problém se do filmu více vžít. Celé je to takový rychlopříběh jedné skupiny motorkářů, které je sice radost sledovat, ale kteří na druhou stranu neudělají "nic zapamatovatelného", čímžpádem je celý film jen takový průlet nevýraznými scénami. Ti, kteří mají tenhle typ filmů rádi, si mohou hvězdu přidat, ale jinak je to pro mne jen takové nevýrazné "meh" bez většího drajvu. ()

Reklama

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Jeff Nichols není příliš schopný režisér ani dostatečně funkční vypravěč. Motorkáři jsou pohádkou pro páprdy, kteří jezdí na fichtlu, poslouchají Kabáty a myslí si, že jsou cool. Jako film příliš nefungují, vzhledem k neexistujícímu příběhu a jsou tak pouhým sledem různých, nepříliš dobře odvyprávěných epizodek se snaživými ale nevěrohodnými herci a pár hezkými obrázky. Pokud máte v garáži zaprášenýho Simpsona, mohli by být Motorkáři pro vás. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Motorkári sú tí klasickí kári šesťdesiatych, sedemdesiatych rokov. Kožená bunda, nedbalý porast na zaprášenej tvári, dych po dvanástej whiskey zmiešanej s nedofajčenou imitáciou marlborky a každé druhé slovo nadávka - proste tí slaboduchí chlapi starých čias, kedy nebola ešte známe, že správny chlap po a) nemusí mať penis a po b) najdrsnejší je v ružových lodičkách a v obtiahnutom tričečku sŕkajúci zo sójového latéčka a nadávajúci na prdiace kravy, nemysliac tým svoje exspolužiačky. Týmto motorkárom ale chýba poriadny príbeh, lebo výborne hrajúci, no stále huhňajúci Hardy a nejaká mŕtvolka či zhorený bar vôbec nestačí, nemá to akciu ani pôsobivosť, skôr len kontinuálnu nezáživnosť. No a Jodie Comer, o tej písali nedávno, že nejakí vedci vypočítali, že ona je najkrajšia žena na svete, ako keby tie všetky ženy aj videli. Nuž, po vzhliadnutí tohto snímku asi nikto nebude toho názoru. A hoci ju mám rád, tak herectvo typu "vypučím si oči" ma tiež neoslovilo. ()

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

The Bikeriders jedou na vlně nostalgie. Obsazení je rozhodně trendy, příběh působí jen jako výplň mezi fotkami Dannyho Lyona. Není úplně podstatné, že v šedesátkách působila inspirace The Wild One už poněkud archaicky. Důležité je, že tradice Easy Rides pokračuje. #čsfdprojekce ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (15)

  • Niekoľko hercov sa muselo kvôli svojím rolám naučiť jazdiť na motorke, vrátane Butlera, ktorý spomenul aj nehodu: "Robili sme nočný záber a narazili sme na mokré listy, a ja som spadol, ale našťastie som pristál na nohách." (Arsenal83)
  • Televízne reklamy odstránili cigaretu, ktorú postava Toma Hardyho fajčí v scéne, kde hovorí svojmu kolegovi motorkárovi, aby podpálil bar, aby sa tým nepropagovalo fajčenie. (Arsenal83)
  • Jeff Nichols obsadil Jodie Comer po tom, čo zasadal v dvoch porotách, ktoré ocenili jej výkon v sólovom broadwayskom predstavení "Prima Facie" a počul o nej samé dobré veci od Adama Drivera, ktorý s ňou hral vo filme Posledný súboj (2021). Sám si ju potom šiel pozrieť v divadle Harold Pinter Theatre na West Ende a jeho voľba bola potvrdená. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (viac)

Tom Hardy a Zazie Beetz v severské krimi

Tom Hardy a Zazie Beetz v severské krimi

04.02.2023

Hvězdný Timothée Chalamet nedávno natočil reklamu o tom, jak všichni slavní a uznávaní herci pracují pro Apple. Nyní to technologický gigant s bezednými kapsami a vlastní streamovací službou Apple TV… (viac)

Reklama

Reklama