Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nepolapiteľný masový vrah terorizuje svojimi rituálnymi vraždami rodiny v Los Angeles. Počet jeho obetí rastie a je iba jediný muž, ktorý je schopný odhaliť vrahovu totožnosť - málovravný a tajuplný detektív Jack Cole (Steven Seagal). Policajné oddelenie v L.A. ho dá dokopy so skúseným vyšetrovateľom Jimom Campbellom (Keenen Ivory Wayans) a táto dvojica - nie príliš nadšená zo vzájomnej spolupráce - sa vydáva do ulíc. Čoskoro dôjde k ďalšej vražde, ktorej obeťami sa stali Coleova bývalá žena a jej nový manžel. Všetky stopy pritom ukazujú práve na Colea. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (257)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Ale tak tu už začína môj obľúbený Seagalko pomaličky priberať, čomu nasvedčujú aj spomalené zábery pri tých jeho shaolin chmatoch. No stále je to výborná akcia v topke. Ale to mu aj tak teda nebráni pekne nakopať zadky všetkým zlým hošánkom. Klasický jeho, pre mňa priemernejší film, čomu zodpovedá hlavne celkový scenár. Plus dávam za Keenena. 70%. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Len hmla a tma. To je všetko, čo o tebe viem,“ prenesie v jednej chvíli sympaťák Keenen Ivory Wayans (ktorého evidentne škrelo, že jeho bráško Damon hral v Poslednom skautovi a tak si na konto tiež jedno buddy movie pripísal) a my podvedome tušíme, že človek, ku ktorému smeruje toto temné vyhlásenie, bude mať vrkoč a ovládať aikido. Bleskový muž je ďalší typický film Stevena Seagala. Alebo nie? Nuž... ani nie. Jasné, je to seagalovka, ale v prvom rade buddy movie. Už to je samo osebe originálne, pretože Seagal bol doteraz samotárskym hráčom, ktorý sám kosil drogové mafie, skorumpovaných fízlov a iných magorov. Občas mal parťáka, ale bol to alebo zradca, alebo ho zastrelili v úvodnej scéne. Bleskový muž je však plnohodnotná buddy movie ako z učebnice. Aby toho nebolo málo, navyše ide zároveň o jemnú kombináciu so serial killer, čo je na Seagala skutočne riadne netradičné, ale nečudo, že sa na to podujal, keďže v 9O. rokoch trilery o sériových vrahoch frčali. Avšak po niekoľkých rituálnych vraždách sa zase ocitneme v známom svete drsnej ruskej mafie a hrdiel podrezaných nabrúsenými kreditkami. Tak či onak, táto kombinácia seagalovky, buddy movie a serial killer je v mnohom super. Hoci sa jednalo o jednu z najlepších seagaloviek, diváci na to paradoxne nepočuli a snímka s rozpočtom 45 miliónov ich na celom svete zarobila len 16. Kino Považan NMnV 1996 ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Neměl bych se prát, je to proti mému vyznání." Ten růženec, jelení penis v prášku, ostrá kreditní karta, důchod od CIA a filmografie slavného lamače kostí napovídají, že tenhle nemluvný týpek Jack Cole se skutečně prát nechce. Jenže ho vždycky někdo přemluví, což je zábavné, stejně jako trefné hlášky jeho málo informovaného parťáka Jima. Mě to vždycky hodně bavilo, takže jsem schopen přehlédnut i to tupé klišé, že zlí jsou zase Rusové a ještě k tomu i Srbové, kteří si vůbec neváží té velkorysosti, že jim humanitární bombardovaní vojsky NATO dalo jedinečnou příležitost zemřít na svém a přesto cizím území. ()

Djoker 

všetky recenzie používateľa

Možná je to opravdu nejlepší Seagalův kousek, ale znamená to vůbec něco? Jeho filmy prostě nejsou pro každého. Steven tady začal slušně hláškovat a společně se svým kolegou vytvořili zábavnou dvojici policistů. Bohužel si neodpustil několik sci-fi soubojů, které umí jen on. Glimmer Man tedy určil maximální hodnocení, které jsem schopen udělit Seagalovým filmům. ()

5150 

všetky recenzie používateľa

GLIMMER MAN byl před lety uveden také do kin a udělal na mě dobrý dojem, bohužel po druhém zhlédnutí už zdaleka ne tolik. Jako ve většině Seagalovek, tak i zde je kladen větší důraz na jednotlivou akci, než na samotný příběh, což je škoda. Bohužel ani hlášky (Wayans) mi nepřišly bůhvíjak úžasné, byť je tady mnozí vyzdvihují. Nicméně v rámci toho, co Seagal točí dnes, je tohle pořád ještě luxusní záležitost. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (10)

  • Když ukazuje detektiv Cole (Steven Seagal) detektivu Campbellovi (Keenen Ivory Wayans) před kinem důkazní materiál, nemá na sobě Cole žádné rukavice, ale když si je v dalším střihu Campbell prohlíží, Cole drží důkazy v černých rukavicích. (korbitch22)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama