Reklama

Reklama

Nočné kúpanie

  • Česko Noční koupání (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Hrdinami filmu Nočné plávanie sú Wallerovci, rodina, ktorá sa práve nasťahovala do domu s veľkým bazénom na pokojnom predmestí. Možnosť pravidelne rehabilitovať vo vode bola hlavným dôvodom, prečo si toto miesto vybrali za svoj domov. Otec Ray je bývalý úspešný hráč baseballu, ktorého kariéru prerušila nepríjemná degeneratívna choroba. Ray sa nevzdáva a verí, že pravidelné cvičenie môže viesť k zázračnému vyliečeniu. Jeho manželka Eve a dve dospievajúce deti si takisto bazén na záhrade naplno užívajú. Ale keďže idylka v hororenikdy netrvá dlho, čoskoro vyjde na povrch jeho tajomstvo. Dom, do ktorého sa nasťahovali, má desivú minulosť a Wallerovci sa čoskoro stanú jej súčasťou. Všetko, čoho sa bojíte, sa skrýva pod povrchom a čaká na správnu chvíľu. Čaká na muža, ktorý dostane úžasný nápad ísť si uprostred noci zaplávať. Naposledy v živote! (CinemArt SK)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (103)

maddy 

všetky recenzie používateľa

Horor o tom, kde najstrašidelnejším prvkom má byť chlórovaný bazén, v ktorom sa občas niekto (aj to zväčša mimo záber) utopí. Aj v rukách šikovného režiséra by bol ťažký oriešok natočiť z tohto námetu dobrý celovečerný horor. V rukách neskuseného Bryca McGuira sa z toho stal iba taký ten lightový hororík bez akejkoľvek strašidelnej atmosféry, zaujímavého príbehu alebo čokokoľvek pútavého. Vyslovene to neurazí, ale ani nepobaví vôbec nikoho. Zbytočné a generické až beda. CELKOVO: 4/10 ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Kraťas z r. 2014 je fajn, takže som sa celkom potešil nápadu, ktorý prišiel o 10 rokov neskôr a to rozviesť mierne povedané jednoduchý námet (žena sa ide v noci okúpať do bazéna pri rodinnom dome a tam sa jej „niečo“ stane) do podoby celovečerného hororu. Výsledok je veľmi štandardný, plný klišé a podľa očakávaní. Neviem, či tu nájdete niečo, čo nečakáte. Dokonca sa objaví scéna, v ktorej zúfalá hrdinka navštívi predchádzajúcu užívateľku „prekliateho“ bazéna. Avšak rovnakou mierou, ako ma scenár po stránke originality prakticky ničím nezaujal, musím jedným dychom dodať, že postavy sú fajn, herci sympatickí, atmosféra v rámci možností kvalitná a sem-tam sa zjaví scéna, ktorá to príjemne oživí. A zas aby som tvorcom nekrivdil, čo sa týka neprítomnosti originality: koľko poznáte ďalších hororov o bazénoch? Čiže ono ústredný námet originálny JE. Problém je „len“ v tom, že podľa neho vznikol scenár a ten originálny fakt nie je. ()

Reklama

Eliott 

všetky recenzie používateľa

Námět se mi líbil a i když to mohlo být zajímavější, stále se na to koukalo moc dobře. Co se však hororu týče, tak to byla velice průměrná slabota. Tvůrci se pokusili vestavět atmosféru na nepříliš funkčních lekacích scénách a nevýrazných postavách. Tak jako +- spokojenost, ale přesto mne pomalu ale jistě tento typ hororu začíná nudit. 55% ()

zelvopyr 

všetky recenzie používateľa

Samotný ten nápad a vysvětlení je vlastně velmi chytrý a konzistentní – jenže nemá co dělat v Severní Americe, je ryze japonský. V nejhorším staře evropský, u bratří Grimmů si ho představit umím. Rozuměj, tohle potřebuje nějakou historii, ne max pár desítek let. Přepisem z asi funkční psané formy do filmu se kouzlo dost ztratilo, ač zaujalo pár funkčních detailů – ale to je málo. Herci se poctivě snažili hrát, ale nevybrali si na to dobře film. Kdo nemá fobii z vody, těžko bude nějak zvlášť chycen. P.S. metoda, jak do castingu narvali povinné menšiny, smrděla tou povinností drobátko příliš. ()

Claw 

všetky recenzie používateľa

Typický mainstream horor, na který se může v klidu podívat celá family. "Night Swim" má velmi slabý scénář a celkově příliš řídký příběh a na to, že se jedná o film s takovým názvem, bych řekl, že se kolem bazénu točí sotva 30 minut. Má také konec, který můžete v podstatě předvídat díky některým informacím, které jsou vám sděleny dříve. Nerad jsem při hodnocení filmu přehnaně negativní, ale až na pár drobných záchranných bodů je to dost špatný film. Z této projekce jsem odcházel s otázkou, co je vůbec smyslem filmu, a to není dobře. Také jsem zjistil, že film byl natočen podle několik let starého krátkometrážního filmu, což dává smysl, protože si dokážu představit, že pár momentů funguje jako napínavý pětiminutový thriller, ale to je tak všechno. Atmosféra žádná, lekačky nefungují a celkově slabé ve všech směrech. Pokud opravdu hledáte horor s ratingem PG-13 na filmový večer, zkuste před tímto filmem "Lights Out", "The Shallows" nebo dokonce "The Darkness" (který má až na vyvrcholení téměř totožnou zápletku, ale po všech stránkách lepší herecké výkony). To byla ale nuda!! /30%/ ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (9)

  • McGuire uviedol, že film má čiastočne autobiografické prvky v súvislosti s jeho detstvom a dospievaním: "Vyrastal som na Floride, obklopený oceánom z troch strán, v podnebí, ktoré naozaj možno prežiť iba účasťou na vodných rituáloch, poznajúc priateľov, ktorí sa utopili, hurikány, ktoré zaplavili domovy, havárie lodí, útoky žralokov, začnete mať určitý strach a úctu k vode... Čeľuste som videl, keď som mal 10 rokov. Vtedy sme mali bazén a pamätám si, ako som sám plával v noci, keď mi mladší brat zhasol svetlá. A aj keď som vedel, že je bazén hlboký iba 9 stôp (2,7 m) a široký 18 stôp (5,4 m), bol som si istý bez akéhokoľvek pochybnosti, že voda je priepasť a niečo hrozné sa ku mne z hlbín dvíha." (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Los Angeles, Altadene a Santa Clarite (Kalifornia, USA) celkovo 34 dní. (Arsenal83)

Reklama

Reklama