Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napínavá dráma o matke, ktorá vytrvalo hľadá spravodlivosť. Slobodná matka Nanna pozve svoju dcéru Cille na plavbu do Karibiku, aby tam oslávili jej osemnáste narodeniny. Obe majú od cesty veľké očakávania a vopred si pripravili plány, ako stráviť čas na palube a osláviť narodeniny. Hneď prvý večer sa však vysnívaná dovolenka zmení na nočnú moru, dôjde k znásilneniu - alebo nie? Psychologický triler dánskeho režiséra Michaela Noera je strhujúci od začiatku do konca a neustálymi dejovými zvratmi rúca naše predstavy o tom, čo bude nasledovať. Vďaka nemu súcitíme s Nannou, ktorá musí vziať veci do vlastných rúk a bojovať za spravodlivosť. (Film Europe)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (14)

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Pomerne dobrá thrillerová jednohubka, ktorá nezaujme, ale ani neurazí. Trošku moc otravná matka rieši záhadu znásilnenia svojej dcéry a vyrieši ju po svojom. Klasické klišé, bez ktorého ale asi podobný žáner by nebol žánrom. Túto tematiku sa určite dá zobraziť aj pútavejšie, ale na jednu projekciu postačí aj tento snímok. Herecké výkony mohli byť aj lepšie, ale tú severskú filozofiu bolo cítiť v atmosfére postupne vybudovanej v priebehu filmu. 60 % ()

kiararaftl 

všetky recenzie používateľa

To bolo fakt velmi zle. SPOILERY: Hoci ani jedna z postav nie je vobec sympaticka, matka mi vo svojej prirodzenosti az tak nevadila, za to jej upistana dcera, to bolo ine kafe. Dcerenka sa nam ozerie na srot, s matkinym pozehnanim, a potom sme svedkami toho, ako hladame vinnika potencialneho znasilnenia, kedy mlada nic nepovie, lutuje sa a okrem jednej vety neprednesie jedinu sebareflexiu. Co je ale uplny vrchol, okrem scenky s mikrofonom a zazracnym uzdravenim poskodeneho vztahu matka dcera, kedy staci ist na tichu diskoteku a spolocne splyniete, je myslienka, ze je ok zabit nasilnika a utiect z miesta cinu a potom ju celu noc este lutovat ako potencialnu obet, namiesto toho, aby sme to riesili ako humanni ludia, ktori akceptuju pravidla tejto spolocnosti. Nerozumiem, preco nas rezia navadza sympatizovat s tymto pudovym spravanim, pretoze to vedie k pocitu, ze za menej zavazny trestny cin, kedy sa obet naozaj ozrala a spravala tak, ze nemuselo ist az o take zasadne odmietnutie, je v poriadku zabit 17 rocneho chalana, co je vek mladistveho, ktory pod vplyvom alkoholu este nema uplne ten rozmer realneho skodcu. Myslim, ze toto riadne prestrelili. Za mna velmi zly film. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Zdá sa, že akonáhle Škandinávci nastúpia na výletnú loď, okamžite sa v nich prebúdzajú staré vikingské pudy a tak mysliac si, že sú opäť na bájnom drakkare, začínajú okrem chlastu aj znásilňovať a vraždiť, čo by nehynúce dedičstvo dávnej kultúry. Michael Noer je veľmi dobrý režisér a tu je škoda, že okrem psychologickej podstaty filmu neukázal ani jeden zo zločinov priamo. To by v divákoch vzbudilo úplne iné emócie. Hlavne by sa nejaké prebudili, lebo tak to sledujeme slušný film s polemickým finále, ale stále tomu niečo chýbalo. Ale zas za tú polemiku celkom body a pridám. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

Matka by se ráda usmířila s dcerou a tak jí spolu s kamarádkou pozve na výletní plavbu. Všechno se ale změní ve chvíli kdy je dcera znásilněna a když se matka snaží zjistit kým, jsou jí házeny klacky pod nohy nejen posádkou, ale i samotnou dcerou. Birthday girl je solidní drama, kterému ale ve finále podrazí nohy finální zvrat, který je “pochopitelný” jen do určitého momentu, ale pak už ne. Na druhou stranu i takhle nečekané rozuzlení má něco do sebe a celkem bych i věřil že je v reálu větší šance že se stane něco takového než aby došlo na libovolný happy end (jakkoliv ten v tomhle případě úplně nehrozil)…60% ()

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Matka s dcerou a její kamarádkou plují na lodi na Bahamy. Jdou na diskotéku kde se pohádají pak se pohádá i ta dcera s kámoškou ta kámoška jde spát a tu dceru znásilní. Řeknou to její matce a ta s ní jde na testy ona na  ně nechce tak je neudělají. Dostanou novou kajutu kde jim řeknou ať nechodí ven matka chodí pořád  ven a všech se vyptává a  všeci jí odpovídají (proč nebyla policistka)  pak jde na karaoke soutěž kde řekne všem , že její dceru znásilnili a dotyčný tam je. Ačkoliv do té doby to bylo tajemství policie ji to nechá říct a neřeší se to .Pak jdou na výslech kde to ta dcera odvolá jdou na diskotéku kde ta dcera  dotyčného pozná jdou s ním do kajuty kde ho zabijou ačkoliv jsou na to svědci, že ho viděly jako poslední s nima nikdo to neřeší a projde jim to.  Námět je dobrý zpracování špatné ta dcera vypadá místy jak kdyby to měla u prdele a nevadilo jí to ani matka přehrává a ta kámoška je tam do počtu . 40 procent ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (3)

  • Film bol natočený v prístave Tallinn pomocou lodí, ktoré v prístave zakotvili v dôsledku pandémie COVID-19. Niektoré scény boli natočené v hoteli Tallink Spa & Conference a v štúdiu Black Box vo Viimsi. Estónsko bolo vybrané aj z dôvodu daňových úľav. Natáčalo sa od 16. marca 2022 celkovo 24 filmovacích dní a skončilo sa v apríli 2022. (Arsenal83)
  • Michael Noer sa pri tvorbe príbehu inšpiroval článkom, ktorý čítal o množstve prípadov sexuálnych útokov na výletných lodiach, keď sa nachádzajú v medzinárodných vodách. (Arsenal83)
  • Film zamestnával viac ako 600 komparzistov so 100-členným produkčným tímom na mieste. (Arsenal83)

Reklama

Reklama