Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(12)

Obsahy(1)

Učiteľka na gymnáziu Laura (Monika Horváthová) prijme pozvanie na rande od šarmantného chirurga Andreja (Tomáš Maštalír) tesne po rozpade jej dlhoročného vzťahu, ktorý v nej zanechal trpkú príchuť. Napriek tomu, po príjemne strávenom večeri pozve Andreja k sebe domov. Na druhý deň ho obviní, že ju nadrogoval a znásilnil. Andrejova verzia udalostí je však úplne odlišná a nájsť pravdu je takmer nemožné – na žiadne z ich odporujúcich si tvrdení nie sú dôkazy a dlho je to iba slovo proti slovu. Udalosti však začínajú žiť vlastným životom, verejné obvinenia a nemožnosť ich jednoznačne dokázať, vyplavia kopec špiny z minulosti ako Laury, tak aj Andreja... Nový seriál sa púšťa do na Slovensku zatiaľ neprebádaných žánrových vôd a otvára stále ešte tabuizovanú tému znásilnenia. Napínavý, psychologicky prepracovaný dramatický seriál sa pýta, či má každý príbeh skutočne dve strany a necháva divákov na pochybách až do samého konca. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (16)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Akonáhle sa začal v druhej epizóde 40 ročný nad strážmajster s hodnosťou práporčíka vyhrážať “kurvami”, tak “posledná kvapka” okamžite naplnila pomyslenú studnicu. Vy ste proste nadobro jebnutí v tej Markíze. Britský originál je dejovo tupý, plný primitívneho správania postáv a ešte horšieho scenára plného klišé a dobových sračiek. Bez ohľadu nato, ako mi je Maštalír sympatický a fandím mu, toto je za mňa aj tak absolútne scenáristické fopá so všetkými zápormi originálu, plné afektovaných postáv, pričom jedno jebnuté rozhodnutie strieda druhé, a takto stále dookola. Nedokážem proste tolerovať to, že väčšina deju postráda akúkoľvek štipku nie že logiky, ale aspoň čiastočného, racionálneho zmýšľania. Ak toto doceniť, tak jedine bez šípky rozumu alebo s absolútnou slepotou. Slováci to mohli zrobiť inak, ale kdeže. My musíme byť rovnako jebnutí, lebo my nemáme vlastnú hlavu na krku a tak sa len dookola potrebujeme opičiť .. ()

ezop1012 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť rozporuplný pocit. Režisérovi vyčítam, že začiatok pojal dosť nešťastne a veľa ľudí to odradí od sledovania na slovenské pomery celkom kvalitného počinu. Od scenáru, réžie, kamery až po niektoré herecké výkony a dokonca aj hudbu. Celkovo bolo herecké obsadenie dobré, výhrady mám len k úvodným epizódam, možno prvým 4 až 5. Ďalšia výhrada je zobrazovanie reklamy pre TV "Narkózu", aj keď sa na tom asi podieľali, nemali, čo tam pchať svoje veci. Vyzdvihujem, že v niektorých momentoch je dej celkom napínavý a sú tam aj neočakávané zvraty v príbehu, avšak je tam vidieť problém s menej kvalitnými hercami, skôr štatisti. Ďalším negatívom bolo vnútené zaradenie menšiny, to sa dalo aj inak, keď už musia tlačiť toto. Pôvodne som uvažoval niečo okolo troch hviezdičiek z piatich, ale tych nedostatkov tam bolo viac, takže sú to dve z piatich. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Celé to je okopírované z britskej produkcie, ale dám vyššie hodnotenie, pretože sa našim podarilo to aspoň neskaziť a po druhé, nenakopírovali komplet liberálnu agitku, báli sa poklesu sledovanosti u konzervatívnejšieho publika, o ktoré mali tiež záujem. Samozrejme, že tehotné lesby museli byť. museli byť aj chlapi blbci a tyrani, to ani zmeniť nechceli, ale aspoň z toho nesálala tupá agitka, aká sa v originále vyskytla. Pre tých, ktorí vidia dielo prvýkrát bude vývoj určite plný prekvapení, zvratov a možného hádania. Ťažko povedať, či bude už spokojný s koncom, no ale to si už zvolí každý sám. Je to totiž trochu pritahnuté za vlasy a podľa konania tej postavy pred tým, no nevie, či to sadlo. Herecky treba povedať, že Kostelný bol výborne rapavý a uveriteľný, ukázal, že je hercom a nielen komediantom. Maštalír už dokazovať nemusí nič, sadne mu každá rola, paradoxne komédie asi nie, toto bola jeho parketa. Višňovský v osvedčenej polohe policajta. Horváthová dobre obsadená v hlavnej role. Kuxová zničená ako po 72 hodinovej šichte v bani. Geišberg ale nech robí ďalej len reklamu na Slovenskú sporiteľňu, lebo je tam, kde je, len pre svoje meno. ()

BarryLyndon 

všetky recenzie používateľa

Slovenský pokus o Harlana Cobena, je to přetwistované až na půdu. Má to vynikající Maštalíra a trochu slabší ženský protějšek. Pár dílů jsem si užil, někde jsem se vyloženě nudil. Překvapivou inspiraci si to bere ze dvou velmi slavných seriálů a vlastně proč ne. Nic geniálního, ale zajímavá věc! 7/10 ()

koty2201 

všetky recenzie používateľa

Keby to hodnotím ako seriál zo zahraničnej produkcie (odkiaľ je len námet), tak poviem že je to obyčajný krimi triler, ktorý ničím neprekvapí a ani nesklame. Tým, že je to slovenský projekt, tak napriek tomu, že to nie je nápad slovenského scenáristu, musím uznať, že je to dosť dobre a kvalitne natočené. Dokonca aj predstaviteľka Laury, Monika Horváthová a Andreja, Tomáš Maštalír, to zahrali na naše pomery veľmi kvalitne. Za to by sa nemuseli hanbiť ani v Hollywoode. Príbeh je však taká klasika, ktorá mi veľmi pripomína niečo na spôsob 13 Reasons Why, len nie je to o samovražde študentky. Skôr narážam na podobnú štruktúru deja. Najprv úhlavný záporák ublíži hlavnej hrdinke a ona ho chce dostať do väzenia, aby čelil spravodlivosti. Potom je záporák zavraždený a zisťuje sa kto to bol. Podozrenie samozrejme automaticky padá na hlavnú hrdinku a ďalšie postavy, keďže každý mal tak trochu motív.  Trochu mi vadilo, že dej je až príliš naťahovaný tými nekonečnými zvratmi v príbehu. Nehovorím, že to je zle, len to pôsobí dosť neprirodzene a umelo. Potom je to celé dosť ťažko uveriteľné. A záver sa tvorcom teda nepodaril. Jednak som ho čakal a zároveň prišiel koniec príliš rýchlo. Ako keby si tvorcovia povedali, že hups, posledná epizóda chalani… musíme to nejak rozumne za 50 minút ukončiť. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama