Reklama

Reklama

Prepadnutie 13. okrsku

  • Česko Přepadení 13. okrsku (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Polícia v Los Angeles robí čo môže, aby si poradila s vyčínajúcimi gangami. Po tom, ako je niekoľko členov gangu políciou zabitých, prichádza pomsta. Najkrvavejší gang v meste polícii vyhlasuje vojnu a ako odveta za smrť je prepadnutý trinásty okrsok a gang sľubuje jeho vyhladenie. Lenže v ohrození sa ocitnú aj zadržaní kriminálnici, ktorí musia s policajtami kooperovať, aby si zachránili život. Nervydrásajúca dráma nemá konca. Tu určite potečie krv... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (153)

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Parádny exploitation Johna Carpentera. Ten jeho režisérsky rukopis by som som spoznal aj keby som nevedel o koho ide. Carpenterov štýl za málo peňazí veľa muziky ! Dej a atmosféra ma pohlcovala počas celého filmu nečakal som že ma to bude až tak baviť. Aj tentoraz sa mi potvrdilo že aj béčko pokiaľ je kvalitne , nápadito a srdcom natočené môže byť lepšie ako hociktoré 100 miliónové hollywoodske áčko. Dobre napísané postavy či už väzňov alebo policajtov ktorý pokiaľ chceli prežiť museli medzi sebou spolupracovať ma tiež bavili. Vonku číhala tma.... a mnoho gaunerov z arzenálom ako armáda a každá jedna zbraň mala tlmič. čo mi neprišlo až tak dobré ale nebolo to vyslovene zlé bol soundtrack ktorý si Carpenter zložil sám (aspoň ušetril na skladateľoch). Nachádza sa tu ešte zopár trefných hlášok nezabudnem napríklad na : "Look at that, two cops wishing me luck. I'm doomed !" ()

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Chtělo to trošku rozvažování, ale nakonec jsem se rozhodl pro tu čtvrtou hvězdu. Co mě zdrželo? Chtěl jsem přijít na to, jestli vůbec, a když, tak proč se na 13. Okrsek chci podívat znovu. Odpověď na první část otázky zní ANO. Ta druhá část mohla spočívat ve zkratce politická nekorektnost, jenže to by nebylo zdaleka všechno, co Carpenter do Přepadení dostal. Především je tu poměrně nečekaný vývoj příběhu, nebo alespoň osudy některých postav, ze kterých si nelze nezapamatovat především sympatického vrahouna Napoleona Wilsona. Potom je tu (i přes nablble nejen nastříhané obléhání stanice) báječně dlouho chutnající hutná atmosféra doplněná mrazením v zádech, kdykoliv se na obrazovce objeví ta ústřední feťácká čtveřice v čele s blonďákem-smrťákem. Úprk tmou před neběhajícím zpodobněním zla pan režisér naplno rozbalil až v Halloweenu, ale i tady má svoje kouzlo. Přidáme si pár slušných hlášek a pak si uvědomíme, kdy že byl tenhle film natočen. A pak až přijde na řadu ta nejen politická nekorektnost. Postavení tichého kultu se rázem zdá zcela zasloužené. ()

Reklama

GodComplex 

všetky recenzie používateľa

John Carpenter je nadcasovy reziser. Uz v pulce 70tych let natocil dokonale zabavnou akcni strilecku, ktera nenudi ani na sekundu, zerete ji vsema deseti, ale hlavne - krome kamery si vzal pod palec jeste jednu mensi masinku, ktera v te dobe jeste nebyla prilis popularni (obzvlast ne ve filmove sfere) a sice analogovy syntezator (podle zvuku pravdepodobne Minimoog), se kterym naprosto nehorazne nekompromisnim zpusobem rozvibroval a napumpoval cely film v cele s main theme (pokud mate dostatecne vohulene subwoofery, pochopite) a v podstate tak predurcil jakou cestou se bude ubirat kvalitni filmova hudba vesmes skrze cele 80's (ne, cesta symfonickeho pizlani to skutecne neni). Mr. Tesar rulez! 8/10 ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

John Carpenter je stálou súčasťou môjho rebríčka najobľúbenejších režisérov. Má môj obdiv a rešpekt nie len preto, že stvoril legendárneho slasher horrorového zabijaka Michaela Myersa a natočil také kultové diela ako sú "Hmla" alebo "Vec". Celkovo mám rád ten jeho charakteristický, strohý, surový rukopis. Preto som si zgustol aj na snímku "Prepadnutie 13. okrsku" (Assault on Precinct 13), ktorý zrežíroval na začiatku svojej kariéry v roku 1976. Útok zločineckého gangu na neveľkú policajnú stanicu v Andersone, v zapadnutej štvrti Los Angeles, bol pre mňa pôsobivým filmovým zážitkom, aj napriek tomu, že bol natočený pred štyridsiatimi piatimi rokmi. Pán John Howard Carpenter vždy dokáže vyhovieť môjmu vkusu a splniť moje očakávania. **** ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Carpenter si pred Halloweenom strihol tento drsný, nekompromisný, nízkorzpočtový akčňák, z ktorého cítiť béčkovosť a zápal pre vec na míle ďaleko. Film nemal vysoký rozpočet, nemá v hereckom obsadení žiadnu hviezdu, disponuje však celkom zaujímavou a pomerne netradičnou zápletkou, sympatickými hlavnými hrdinami(najmä Laurie Zimmer je tu naozaj bad ass drsňáčka) a aj dostatočnou porciou akcie, najmä prestreliek. Páčilo sa mi, že Carpenter mal gule prelomiť niektoré tabu a ukázať aj scény, ktoré v dnešných filmoch určite neuvidíte (nebudem spoilovať, kto neverí nech si pozrie). V dávnych dobách sa béčka točili skutočne pre radosť a asi aj vďaka tomu sa mnohé z nich stali kultovými a známymi. Dnes už sa však podobné filmy točia "z povinnosti". To je však už na inú debatu. Ako celok je Prepadnutie 13. okrsku sledovateľné v pohode aj po 45 rokoch od vzniku, aj keď nebudem klamať- vek na filme cítiť a určite to dnes už nikoho zo sedadla nezdvihne. Remake som nevidel, ale priznám sa, že tento film je jeden z mála tých, u ktorých by aj dával zmysel takže mu možno dám niekedy šancu. 60% ()

Galéria (66)

Zaujímavosti (22)

  • Austin Stoker a Darwin Joston si spolu posléze zahráli i ve sci-fi hororu Time Walker (1982). (Lorge)
  • Ve scéně, kdy policista Bishop (Austin Stoker) dorazí na místo přidělení, visí nade dveřmi cedule s nápisem „division 14“, nikoliv „division 13“, jak by správně mělo být. (Lorge)

Reklama

Reklama