Reklama

Reklama

Obsahy(1)

MIKI je príbeh muža, ktorý sa vráti zo zahraničia naspäť do svojej rodnej dediny, do krajiny, ktorá sa rýchlo mení a v ktorej sa otvárajú nové veľké možnosti aj v oblasti organizovaného zločinu. Miki, pôvodným povolaním šofér autobusu, v sebe postupne objaví a aktivuje schopnosti na to, aby vybudoval jednu z najväčších a najobávanejších mafiánskych skupín v krajine. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (72)

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Tóny Dávida Kollára mi vypálili sluchový rybník už v minuloročnom dokumente o Edovi Grečnerovi a v nastolenom drsnom a zhrdzavenom tempe podkreslil aj lahôdkovú dvoj-hodinku slovenskej gangsterky. Dlho očakávaný počin MIKI, od režiséra kontemporárneho bratislavského majsterštiku Lóverozdeľuje divákov na skupiny príčetných, ne/užívajúcich si silnú jazdu, dôkladných, poznajúcich históriu, no a zaslepených, vidiacich glorifikáciu Černáka (nižšie prítomný PepekSVK nech ide na výplach temena). A aj napriek tomu, že moje zaradenie je zrejmé, nemôžem si odpustiť pár výhrad. Pomerne dosť nejednotné, aj priebehom, aj štylizáciou. Neustále prechody medzi temnými, ponurými scénami vrážd & zločinu striedajú diskošky a šukačky, následne striedajúce rodinné záležitosti, i keď možno takto reflektujúce predmetný život. Zároveň ani nedokážem jednotne vyjadriť zámer a uchopenie réžie (čo môže byť moja vina). Produkčne je MIKI na vysokej úrovni, ako scénografiou, tak aj kamerou, kostýmami a spracovaním akčných sekvencií a zvuku. Bitky, vraždy aj rýchle jazdy sú uveriteľné, na slovenskú kinematografiu až moc. Špeciálne je ale nutné vyzdvihnúť herecký ansámbel, ktorý nezakopol ani raz a ktorému všemocne vojvodí slovenský maestro Milan Ondrík. Príhodné je tiež porovnávať s tohtoročnou Vojnou policajtov, hoci oba idú spôsobom spracovania opačným smerom, tematicky sa perfektne dopĺňajú. Zdá sa, že tešiť sa do kín na slovenské filmy už nie je fikciou. Soundtrack na trón. Ondrík na trón. Január 2025 potrebuje prísť čo najrýchlejšie... "Pozor! Nedeliť nožom, ani ničím, čo robí iskry. Ďalej, neskladovať v zime. Nefajčiť pri tom. Nejesť. Nepiť. Neolizovať. Nebyť debil." ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Slovenská Gangsterská Jeba,ze které by si i Scorcese s De Nirem sedli na zadek, dali panáka whisky a doutník ! Na naše poměry jde o velmi povedenou věc evropského střihu, která se může rovnat Polákům,Francouzům i Španělům a já si to celé neskutečně užíval. Imho film trpí nejvíce tím, že jde pouze o půlku příběhu, tedy velké finále dostanem až v Lednu a proto nedávám plný počet, ale jinak velká spokojenost. Atmosféra je úderná a nekompromisní jak Ďas! Milan Ondrík s lookem Pablo Escobara je vyloženě perfektní, úžasný je také soundtrack i technická stránka filmu, celý film perfektně šlape a nenašel jsem žádné hluchá místa, došlo na sex i na násilí/vraždy- tedy vše, co by správná Gangsterka měla obsahovat zde je. Násilí by sice mohlo být více, ale přes to se překousnu, protože tenhle 90.tkový mafiánský Opus Magnum se mi přesně trefil do vkusu. 8.5/10. ()

Reklama

E=mc2 

všetky recenzie používateľa

Tak som si našiel čas pozrieť sa na nový Krónerov film, respektíve Krónerov-Šifrov seriál ktorý sa z nejakých ťažko vysvetliteľných príčin presunul z tv a netflixu do kín. Po jeho nepodarku Lóve som si hovoril že si pôjdem ten film pozrieť do Lumiera, že ušetrím, 3€ A spravil som fantastické rozhodnutie. Film má svoje momenty, niekoľko pár dobrých scén, Ondrík to celé ťahá, herci sa snažia ale Miro Šifra nevie písať filmové scenáre ktoré by vedeli diváka vtiahnuť, vytvoriť napätie, vybudovať funkčnú príbehovú štruktúru, je to len klasický slovenský film scéna za scénou, bez príčiny a následku s tromi výnimkami kde sa nepozývajú diváci aby vedeli predvídať čo sa udeje v ďalšie scéne...a nemám dojem že to je o rodine, Krstný otec bol o rodine. Jediný kto fungoval v rámci malých postáv bol v tomto smere Vojtek, príbeh bez antagonistu, protivníka,a ak to nechceme takto žánrovo stavať, tak potom prečo nie Scorseseho Kasíno? Zbytočne veľa obrazov, zbytočne veľa scén, zbytočne veľa postáv, a tie neuveriteľné cameo postavy ako Gogáľ, Porubjaková a spol..šuští to papierom jak karpatské lesy a ich padajúce lístie v októbri... Dobrá správa pre Slovensko, máme Ondríka, a k tomu ďalších dobrých hereckých sekundantov, ale nápad napchať tam všetky známe seriálové ksichty je nevkus, Króner je protekčné filmárske decko ktoré by za iných okolností nemohlo točiť také veci s akými začal a s akými na nás vyblafol teraz. Tento film patrí do kategórie filmov, Únos, Sviňa, Amnestie, Vojna Policajtov a je v tejto kategórii najlepší. Ale, stačí to? Mne určite nie. 60% Króner by už nemal dostať štátne keše. Hlavným problémom toho filmu je uveriteľnosť. A nezachránia to ani CGI tiger. Šifra s Kronerom si mali rozmyslieť či idú robiť dokument alebo hraný film. Ak hraný je úplne jedno čo sa naozaj stalo a čo nie. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Tak niektoré recenzie si je lepšie nechať v hlave odležať ako je tomu v mojom prípade teraz. Na naše pomery pravdepodobne objektívne vyobrazenie vtedajšej doby, aj keď keď ste v kinosále takmer jediný kto v tom čase už žil a realitu viac menej dokázal vnímať bude mať film pre Vás iný rozmer. Objektívnejšie ako Sviňa, Ostrým nožom a dokonca aj ako Vojna policajtov, príjemné prekvapenia. ()

JohnnyKladno 

všetky recenzie používateľa

Pokud se o látku slovenské mafie 90ých let nezajímáte a nesledujete “true crime” podcasty, tak jako já je nesleduji, budete možná trochu ztraceni.  Miki (Milan Ondrík) s bratrem Vladem (Michal Kubovčík) ví, že poctivou prací si asi úplně nevydělají. Postupně se dávají dohromady s dalšími kumpány a vzniká tak nechvalně známá skupina nelítostných zločinců. Jak jsem psal na začátku, já se vůbec neorientoval, kdo je kdo, proč se někomu věří, někomu ne. Nebylo to špatně natočené a nebylo to ani špatně zahrané, ale byl to malinko podraz na mě. On je to totiž teprve první díl a druhý přijde v lednu. Na to jsem připraven nebyl a stále jsem čekal, kdy to začne gradovat.  Díky tomu se mi zdál film Jakuba Kronera strašně dlouhý a celkem nudný. Vůbec mě to nechytlo a kdybych to měl srovnat třeba s letošní Válkou policajtů, tak ta byla mnohem lepší. Za mě lehké zklamání. 50% ()

Galéria (71)

Zaujímavosti (7)

  • Produkci filmu se na natáčení podařilo sehnat neuvěřitelných více než 200 dobových aut, některá z nich po filmových výbuších skončila na vrakovištích. Zajímavostí je, že v konkrétních historických situacích se objevily přesně tytéž modely aut, které se jich v daných událostech skutečně zúčastnily. (Cinemart)
  • Milan Ondrík sa osobne stretol s Mikulášom Černákom vo väzení pred natáčaním filmu. (Leftysk)

Reklama

Reklama