Reklama

Reklama

Prvé znamenie: Prichádza Satan!

  • Česko První znamení: Přichází satan! (viac)
Trailer 13

Obsahy(1)

Keď mladú Američanku pošlú do Ríma, aby slúžila Cirkvi, stretne sa s temnotou, ktorá ju prinúti spochybniť vlastnú vieru, a odhalí desivé sprisahanie, ktoré, ako dúfa, prinesie zrod vteleného zla. (Cinemart SK)

Videá (7)

Trailer 13

Recenzie (148)

Triple H 

všetky recenzie používateľa

Veľmi pomalý, na postavy a psychológiu zameraný origin s pár napínavými scénami, ale ide sa na to po staroškolsky ako The Omen, The Exorcist, a pod. hlavne cez postavy a ľakačky sú len poskromnejšie na pár miestach. Oproti dnešným bežným žánrovým parametrom, ktoré na tieseň a strach tlačia výrazne viac príjemná zmena, nenudil som sa. ()

bizz_mjc 

všetky recenzie používateľa

Proč světu filmové zábavy prominout nekonečnou snahu točit prequely, sequely a další zbytečná pokračování a nastavování pomyslnou kaše? Protože jednou za čas přijde takovýhle film, jež překoná všechny představy a stane se zářící hvězdou. První Omen je pomalá krasojízda a něco, co se mi bude na mysl vracet dlouho. ()

Reklama

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Přichází Satan! patrí medzi TOP 10 hororov, aké som kedy videl. Preto som tento prequel najprv úplne ignoroval. Proste len ďalší pokus podojiť viac než dosť opotrebovanú značku. A kupodivu budem predovšetkým chváliť. Hneď z kraja je poznať, že tento horor dostal nadštandardnú filmársku péči. Takto kvalitne vizuálne pôsobiacu žánrovku dostávame raz za pár rokov. Scenár sa s nevýhodou, že každý dopredu vie ako to dopadne, popasoval najlepšie ako sa dalo. Na horor skvelo držiace pokope. Civilne pôsobiace drama s jemnými prvkami detektívky. Horor sa tu vkráda atmosférou a hudbou. Teda presne v duchu filmov z čias, z ktorých vzišiel originál. Nell Tiger Free bola výborná voľba. Pôsobila na mňa ako umiernenejšia Margaret Qualley. Chcelo to však menej posúvacích scén. Mať to o polhodinu menej, tak by sa všetko oveľa viac zhutnilo. Nečakajte horor roku, ale kvalitne doplnené informácie dnes už klasického príbehu. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Nebránim sa pozretiu prequelu k jednému z najlepších satanských hororov. Skôr naopak. Ale poviem pravdu, že netuším, o čom by mal byť. Teda, samozrejme o tom, o čom aj je: ako došlo k zrodeniu Damiena resp. k jeho narodeniu. Ale, ruku na srdce, čo je na tom zaujímavé? To, ako sa dostal do rodiny Thornovcov, tak to JE zaujímavé. To, ako došlo k jeho zrodu resp. oplodneniu jeho matky a veciam s tým súvisiacimi, pravdupovediac nie. Veľmi pochybujem, že to, že Ineson hrá kňaza, ktorého v „jednotke“ prebodne tyč na cintoríne, si uvedomí viac, ako 2% diváckej obce. Navyše je tu ten „drobný“ problém, že ako vo filme Richarda Donnera, tak v knižnej predlohe jeho biologickou matkou bola samica šakala, čo film, ak som to správne pochopil, totálne ignoruje (alebo mi niečo ušlo?). Výsledok nie je zlý, tie 3* si podľa mňa v pohode zaslúži. Je správne temný, herci sa snažia (hoc Bill Nighy, Ralph Ineson a Charlesa Dance majú len cameá, netečte sa) a občas to správne „oživí“ drsné gore a pekelná hudba, ktorá k sérii patrí ako kopyto k čertovi. Ale inak to šlo mimo mňa, nestrhlo ma to, nezaujalo ma to. Prequel k inej satanskej klasike, Exocistovi, ma bavil viac možno paradoxne práve tým, aký bol WTF. Nikdy som si nemyslel, že čosi také raz poviem nahlas. Atmosféra retro sedemdesiatych rokov potešila. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Po emocionálnej a pre mňa aj intelektuálnej jazde The Servant je Nell Tiger Free môj najväčší objav za posledné roky a rovnako aj v The First Omen je obsadená typologicky absolútne dokonale. Rovnako sú dokonalé vo filme aj formálne prvky, ako kamera, svietenie, strih, zvukové efekty a aj solídna hudba. Ústredná konšpiračná teória však pôsobí ako ukradnutá zo scenára Scary Movie alebo z nejakého dodatku na plochazeme.cz. Rozširuje tak mytológiu série smerom, ktorý nejednému fanúšikovi môže skaziť dojem spôsobom, ako keď sme sa v taktiež kvalitne natočenom poslednom Terminátorovi dozvedeli, že Skynet nikdy neexistoval. Ide síce o diametrálne odlišnú pointu, ale ide mi skôr o dopad na fanúšikovskú obec. Každopádne ak bude Nell opäť "povolaná do boja", pokračovanie si určite pozriem. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (26)

  • Ruce kardinála Lawrence (Bill Nighy) se zdají být částečně ochrnuté (prsteníček a malíček). To není součástí postavy, herec Bill Nighy trpěl Dupuytrenovou kontrakturou. Jedná se o dědičné onemocnění, které způsobuje, že prsteníček a malíček každé ruky jsou trvale ohnuté dovnitř směrem k dlani. (Johnny.ARN)
  • Kostymér Paco Delgado chcel, aby kostýmy mali gotický nádych. Navrhol preto ľahké oblečenie, ktoré sa pohybuje s vetrom, aby sa zhodovalo so Stevensonovej víziou „postáv plávajúcich chodbami“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama