Reklama

Reklama

Prvé znamenie: Prichádza Satan!

  • Česko První znamení: Přichází satan! (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Keď mladú Američanku pošlú do Ríma, aby slúžila Cirkvi, stretne sa s temnotou, ktorá ju prinúti spochybniť vlastnú vieru, a odhalí desivé sprisahanie, ktoré, ako dúfa, prinesie zrod vteleného zla. (Cinemart SK)

Videá (7)

Trailer 1

Recenzie (148)

VanTom 

všetky recenzie používateľa

Přímý prequel klasického hororu přichází s nečekaně relevantním příběhem dostatečně kvalitně zpracovaným, taktéž stylem se snaží poctivě, tíživě zneklidňovat (než výjimečně lacině lekat). Co je to ovšem platné, když pomalá zdlouhavost nestrhne (až nudí), základní zvrat jsem předvídal a přes otevření nových vrátek k "bočnímu pokračování" se Damien narodit prostě musí, že? ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Nebránim sa pozretiu prequelu k jednému z najlepších satanských hororov. Skôr naopak. Ale poviem pravdu, že netuším, o čom by mal byť. Teda, samozrejme o tom, o čom aj je: ako došlo k zrodeniu Damiena resp. k jeho narodeniu. Ale, ruku na srdce, čo je na tom zaujímavé? To, ako sa dostal do rodiny Thornovcov, tak to JE zaujímavé. To, ako došlo k jeho zrodu resp. oplodneniu jeho matky a veciam s tým súvisiacimi, pravdupovediac nie. Veľmi pochybujem, že to, že Ineson hrá kňaza, ktorého v „jednotke“ prebodne tyč na cintoríne, si uvedomí viac, ako 2% diváckej obce. Navyše je tu ten „drobný“ problém, že ako vo filme Richarda Donnera, tak v knižnej predlohe jeho biologickou matkou bola samica šakala, čo film, ak som to správne pochopil, totálne ignoruje (alebo mi niečo ušlo?). Výsledok nie je zlý, tie 3* si podľa mňa v pohode zaslúži. Je správne temný, herci sa snažia (hoc Bill Nighy, Ralph Ineson a Charlesa Dance majú len cameá, netečte sa) a občas to správne „oživí“ drsné gore a pekelná hudba, ktorá k sérii patrí ako kopyto k čertovi. Ale inak to šlo mimo mňa, nestrhlo ma to, nezaujalo ma to. Prequel k inej satanskej klasike, Exocistovi, ma bavil viac možno paradoxne práve tým, aký bol WTF. Nikdy som si nemyslel, že čosi také raz poviem nahlas. Atmosféra retro sedemdesiatych rokov potešila. ()

Reklama

bizz_mjc 

všetky recenzie používateľa

Proč světu filmové zábavy prominout nekonečnou snahu točit prequely, sequely a další zbytečná pokračování a nastavování pomyslnou kaše? Protože jednou za čas přijde takovýhle film, jež překoná všechny představy a stane se zářící hvězdou. První Omen je pomalá krasojízda a něco, co se mi bude na mysl vracet dlouho. ()

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Zbytečně natahovaná režisérská exhibice, která má díky svému nesourodému zpracování velmi pramalou šanci zaujmout jak nové, tak i zejména to staré diváctvo odkojené na snímku z roku 1976. Ve finále zde tedy dostaneme zoufale prozívanou a rozmělněnou podívanou, u níž stojí za zmínku jen hrstka atmosféricky vystavěných scén. A to je vzhledem k neuvěřitelně olbřímí stopáži, a především onomu legendárnímu filmovému odkazu vážně hodně málo. Škoda. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Ľudia, čo tu jebú plné počty, majú asi spomienkový optimizmus na pôvodné filmy, nevidím to inak. Hentoto je od začiatku predvídateľné vo všetkých smeroch a hlasoch. Príbeh o vyvolenej, jumpescary, záver, to všetko odhadnete po prvých dvadsiatich minútach a potom si už len odškrtávate svoje proroctvá. A nerozumiem, prečo šakal a nie kozel. A do toho všetkého to bolo neskutočne dlhé. Prvá polka až veľmi tlačí na lore a vybudovanie atmosféry a druhá polka kedy sa to môže rozbaliť, ide na prvú signálnu a je to len hnusné a "desivé" nie však v tom dobrom, hororovom slova zmysle. Len je to proste nechutné. A ešte je tam aj cirkev, ktorej jebe už kvalitne. Nenadchlo ma to tak, aby som zabrúsil k originálom. Lepšie 2 z 5 (Kino Dukla Svidník) ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (26)

  • Když jde Margaret (Nell Tiger Free) do bytu otce Brennana (Ralph Ineson), musí odemknout dobře zamčené dveře. Horní zámek (dveřní řetěz) je špatně namontován, takže řetěz snadno vyklouzne z otvoru. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama