Reklama

Reklama

Hitler: Vzostup zla

(TV film)
  • Česko Hitler: Vzestup zla (viac)
Trailer

Tento film z kanadské televizní produkce se snaží o rekonstrukci mládí, studia a vzestupu diktátora Adolfa Hitlera, který vstoupil do dějin tím, že rozpoutal 2. světovou válku a díky jehož plánům "konečného řešení" se mu podařilo zabít miliony židů. Film zachycuje i jeho nejbližší spolupracovníky Rudolfa Hesse, Ernsta Röhma, ale i jeho neteř Geli nebo seznámení s družkou Evou Braunovou. Film se natáčel z velké části v Česku. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (360)

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Hitler údajne vlastnil slepačí mozoček s hodnotou 140 IQ (+-). Dejiny už veľa krát potvrdili, že ľudia s vysokým IQ majú tendenciu chovať sa prinajlepšom ako psychicky narušený. Her Führer Adolf je toho jasným príkladom, i keď musím pripustiť, že pri ňom sa to psychické narušenie vyštveralo do neúnosných medzí. Ak by "The Rise of Evil" pripadol medzi o á-čkovú produkciu, pravdepodobne by bolo moje hodnotenie o nejaký ten kus nižšie. Keď však beriem v úvahu aké mená sa podarilo "naverbovať" kanadským filmárom..a navyše spracovať tak obtiažne téma.. ()

Ruut 

všetky recenzie používateľa

Tvářil se citlivě, jako žena toužící po souloži. Tak husté komentáře bych v dokumentu nečekal. Prvních 25% dokumentu je nabito zajímavými postřehy. Pak přijde na řadu nudná a monotonní část o Hitlerově vzestupu a proslovech. Ikdyž zrovna tady chápu nadšení "fanoušků" kvuli velkému množství obrazových materiálů. No a poslední část se bohužel mění jen v obyčejný rychlokurz o průběhu druhé světové války, nepřinášející nic co bych už mnohokrát neviděl jinde. Celkově nepovažuju dokument za nijak ohromující a od režiséra poměrně kvalitních hraných filmů jsem čekal mnohem víc. Škoda, že se Vzestup zla nedrží celý na výši úvodní části. ()

Reklama

Brouk 

všetky recenzie používateľa

„Jediná věc nezbytná k triumfu zla je nečinnost dobra“ tak tímhle citátem začíná strhující drama, rekonstrující předkancléřský život „člověka“ Adolfa Hitlera, který se nezaměnitelně zapsal do lidských dějin. Nechci se na tomto místě zaobírat vynikajícími hereckými výkony, polemizovat nad určitými nepřesnosti či leckde nedostatečně neobjasněnými historickými souvislostmi (podstata byla sdělena), ale nejdůležitější přínos a jádro sdělení tohoto filmu zní: „Hitler by bez (zprvu skryté) podpory hospodářských špiček a lhostejnosti neskončil v učebnicích dějepisu, ale někde úplně jinde. Stručně a jasně: hospodářská moc souvisí s politickou mocí a naopak a nedej bože, aby za politickou mocí stál fanatik a labilní jedinec, který se dříve či později vymkne kontrole, tak jako to dokázal „člověk“ Adolf“. A může za vše Hitler? Jak hrozně jednoduché a elegantní je se za něco či za někoho schovat popřípadě využít pštrosí efekt, tj.strčit hlavu do písku..“ Poučí se už konečně lidstvo? Lépe řečeno: „poučí se člověk“ ? ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Dosť dobre na TV produkciu. Führera už stvárnilo množstvo hercov a aj keď Bruno Ganz (Pád Tretej ríše) bol asi najlepší, aj Robert Carlyle sa v tejto nacistickej roli našiel. O druhej svetovej je to natočeného požehnane, ale Vzostup zla je výnimočný práve tým, že umožňuje stáť u zrodu Hitlerovho nacistického Nemecka. Celkom verne sa to drží faktov a je skutočne obdivuhodne, ako sa vynikajúci rečník Hitler, dostal od krčiem až do samotného čela ríše. 1. diel - 85% Druhý diel mi príde trochu slabší, zatiaľ čo v prvom sledujeme Hitlera ako buduje svoju stranu, v tej druhej vidíme viac s jeho života čo ma osobne moc nezaujalo, ale ako náhle vidíme ako naloží s Ernstom Röhmmom alebo príhovor v Mníchovskom divadle budí pozornosť. Zriedkavý film v tomto žánri, ale o to viac cenný. 2. diel 80% ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Hitlerov život od dectva až po to, ako sa dostal k moci v Nemecku, zobrazený v 3 hodinách. V tomto filme sa zodpovedajú takmer všetky otázky ako napr, čím chcel byť ako malý, prečo nemal rád židov, za čo si zaslúžil železný kríž v I. svetovej vojne a hlavne to, ako sa postupne dostával k moci. Za vlastizradu išiel do väzenia kde napísal svoje pamäti a teda známu knihu MAIN KAMPF, v ktorej vysvetľuje svoje prejavy antisemitizmu a tiež nadradenosť nemeckej rasy Každý určite pozná Adolfa Hitelra, len v krátkosti pripomeniem že bol skvelý rečník, vedel si získať dav, bol to človek, ktorý bojoval za nemecky národ a ten ho za to miloval. Veľmi dôležité bolo, že so svojou politickou stranou NSDAP si získal robotnícky ľud, pretože robotníkov bolo vtedy v Nemecku najviac a keď zomrel prezident Haidenburg, dostal sa k moci a mohol neobmedzene vládnuť v novej nemeckej ríši. Toto všetko a ešte mnoho viac nájdete v tomto filme, všetko je to detailne zobrazené v tomto diele, ktorý určite treba vidieť. ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (21)

  • Adolf Hitler bol vegetarián a zďaleka sa vyhýbal alkoholu. Aj to bol jeden z následkov tyranií, ktoré na ňom prejavoval otec počas jeho detstva, keď si pod vplyvom alkoholu vybíjal zlosť práve na malom Adolfovi. (vander19)
  • Po neúspešnom prijatí na umeleckú školu vo Viedni, sa Hitler venoval maľovaniu pohľadníc, ktoré potom predával na ulici. (vander19)
  • Část filmu se natáčela i na zámku Osov (okres Beroun). Jednalo se o pokoj pro Evu Braunovou (Zoe Telford) a Hitlerovu pracovnu. Podle tvrzení osovské kronikářky tvůrci všechny obrazy stihli natočit během jednoho dne. (Eluin)

Reklama

Reklama