Reklama

Reklama

Blade (Wesley Snipes) sa vracia a ani náhodou to nebude mať ľahké. Zdá sa totiž, že upíri konečne našli spôsob, ako sa ho nadobro zbaviť - rozhodli sa jeho identitu medializovať a všetko zosnovať tak, aby podozrenie zo série brutálnych vrážd padlo práve na jeho plecia. "Denný chodec" sa - s políciou v pätách - spojí s dvoma ľudskými lovcami upírov z tajomnej skupiny Nočných stopárov a spolu s nimi sa vydáva na dlhú a krvavú cestu s cieľom očistiť svoje meno a odvrátiť novú hrozbu, ktorú pre svet predstavuje "Drake" - najmocnejší a najslávnejší upír sa totiž po stáročiach prebudil zo svojho spánku a je rozhodnutý urobiť všetko preto, aby sa Zem konečne stala rajom pre ich druh... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (517)

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Trojka absolutně postrádá bladeovský švih a coolovost. Sice to není takovej průser jak by se mohlo zdát, ale zklamání určitě. Proč proboha slepá hackeřice nebo luk s lightsaber tětivou!!!??????? Draculu úplně zprznili "Motherfucker I like that." co to je za sračky? Taky nechápu jak mohli Goyera nechat točit akční scény který byly v prvních dvou Bladeech dokonalý a tady jsou... Ke kladům patří Wesley Snipes kterej zachraňuje co se dá pak Jessica Biel je hustá a Ryan Reynolds rozhodně nevadí i když to jak zmlátil Triple H to jsem mu prostě nevěřil. No a když jsem u Triple H tak se musim zamyslet jestli po Rockovi nebudeme mít dalšího akčního wrestlera ve filmu. Bylo by to celkem fajn. ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Nakonec tenhle film nebyl tak špatný jak jsem očekával, samozřejmě že minulým dílům se to nevyrovná, ale jako zakončení série o Bladeovi to neni špatný. Wesley Snipes je zase výbornej a jeho souboje hned celý film pozvednou, jen mi trošku vadili jeho pomocníci, protože na Snipese vůbec neměli a jen se snažili vypadat drsně, Jessicu Biel bych jeětě přežil, ale Ryana Reynoldse bych hned vyhodil, takovej rádoby drsňáček, ale v porovnání s Bladem chudáček, kterej ještě k tomu neumí vůbec bojovat, tak to museli vynahrazovat rychlými střihy, aby vypadalo, že aspoň něco umí. Příběh samozřejmě nic moc a o originalitě se mluvit moc nedá, ale zase jsem se u něj moc nenudil a triky to má slušný, takže nakonec docela slušný béčko ()

Reklama

nash. 

všetky recenzie používateľa

Rutinní a nepříliš zdařilá zabava, která se začne bortit v okamžiku kdy Blade dělá "ťuťuťu" na zachráněné mimino. A v okamžiku, kdy se objeví toporný Drac(ula), mění se to všechno v nechtěnou komedii. Nepřidá tomu ani hloupý scénář a nezáživná akce, která místo pořádné mely nabízí jen spoustu prostojů a efektních kulturisticko-baletních postojů. Není to sice úplná katastrofa, ale je to prostě slabé, nezáživné a z paměti to vyšumí stejně rychle jako vyšumí přeseknutý upír. Jen bez těch jisker. Upíří čoklík ani těch pár vtipných hlášek to nezachrání. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $65miliónovTržby USA $52,411,906Tržby Celosvetovo $128,905,366║ Mohla to byť výborná trilógia ale to by nesmel byť na film pozvaný začínajúci režisér David S. Goyer, neznamená že dobrý scenárista musí byť zákonito aj dobrý režisér, čo je vidieť hlavne v tomto prípade. Po sľubnom začiatku to ide rapídne dolu vodu a nevýraznosť posledného dielu spadá miestamy takmer do B-éčkovej kategórie, nezachránia to ani nové postavy v podobe Hannibal a Abigail Whistler, škoda. A tento počin bol aj koniec Snipesovej kariery, netreba sa ani čudovať! presnejšie by som dal 30% nič viac ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Prvé dva diely mám veľmi rád, sú to pre mňa žánrové klasiky, ku ktorým sa pravidelne vraciam, no o tomto treťom pokračovaní to rozhodne povedať nemôžem. Tvorcom nechýbali ambície a tak sa do boja proti Bladeovi nebáli vytiahnuť samotného Draculu, ale čo z toho, keď to podali tým najbéčkovejším spôsobom a zlyhali takmer vo všetkom, čo predtým fungovalo. Ešte spočiatku sa mi to celkom páčilo, hlavne oceňujem nápad urobiť z Bladea vraha v očiach spoločnosti, niečo podobné sa v predchádzajúcich dieloch neriešilo a tak to mohlo do série priniesť nejaké oživenie. Lenže tomu sa film venuje len chvíľu a už je to len o hľadaní samotného Draculu, ktorý už ale asi ani horší byť nemohol, ale pozerať sa na to predsa len dá, tempo je výborné a stále sa niečo deje. Dosť zle je ale na tom obsadenie, rovnako ako v minulom diely ani tentoraz Blade nie je osamotený, ale pomáha mu celý tím, no to zloženie mi príde ako zlý vtip. Starý známy Kris Kris Kristofferson po chvíli skončí a nahradia ho Jessica Biel, ktorá je síce sympatická, ale to je tak všetko a to počúvanie hudby behom akcie bol teda riadne trápny nápad, Ryan Reynolds sa snaží byť neustále nad vecou a má jednu hlášku za druhou, ale vyjdu mu prinajlepšom tak dve, takže až na pár scén ma tu vôbec nebavil. A ten zvyšok ako slepá vedkyňa alebo technik s nadváhou mi už prišli ako z nejakej paródie. A o nič lepšie na tom nie sú ani záporáci, Dominic Purcell na Draculu nemá absolútne žiadnu charizmu a jeho podriadení teda tiež nemajú žiadnu upírsku eleganciu známu aj z minulých dielov. A tak samotný Wesley Snipes je tu charizmatickejší a zaujímavejší, než všetci ostatní dokopy, ale tiež ma sklamal, už nie je tak štýlový a asi ho hranie v tomto filme vôbec nebavilo. Skutočne takto nevhodne zvolené obsadenie si snáď ani nepamätám. A tak to mohla zachrániť aspoň akcia, ale aj tá je skôr sklamaním. Je jej pomerne dosť a typovo je totožná s predchádzajúcimi dielmi, ale súboje majú o dosť jednoduchšiu choreografiu a sú aj horšie natočené. A ten zvyšok zase mohol byť nápaditejší, nápady sa snažili vynahradiť rôznymi sci-fi zbraňami, ale tie sa tu vôbec nehodia. Takže celkovo sa tu akcia s predchádzajúcimi dielmi vôbec nedá porovnávať, ale predsa len taká úvodná naháňačka, finále alebo aj útek z policajnej stanice sú celkom obstojné. A moc sa nepredviedol ani David S. Goyer. Vizuálna stránka až na pár scén nie je najhoršia a na rozdiel od dvojky sa film konečne zase odohráva v atraktívnych lokáciách, ale tým klady končia, malo to byť serióznejšie. Takže pozerať sa na to dá, ale prvé dva diely sú omnoho lepšie. 54% ()

Galéria (170)

Zaujímavosti (44)

  • Snímek se umístil na 45. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném čtenáři časopisu "Empire". (orkadimenza)
  • Existuje i alternativní konec, který se nakonec objevil jen na DVD. Režisér Goyer v něm nechal zemřít všechny upíry i s hlavním hrdinou. (imro)
  • Od režie filmu upustil tvůrce předcházejícího dílu Guillermo Del Toro, který dal přednost svému vysněnému projektu Hellboy (2004). (imro)

Súvisiace novinky

Vládci vesmíru od Goyera?

Vládci vesmíru od Goyera?

01.12.2017

Když má scenárista (a občasný režisér) David Goyer dobrý rok, nadělí nám Bladea nebo Batman začíná. Když má špatný rok, vypadne z něj Blade: Trinity nebo Ghost Rider 2. Hollywoodská studia ale tohle… (viac)

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (viac)

Upíři trochu jinak

Upíři trochu jinak

03.10.2007

Včera jsme tu měli dvě závažná politická dramata, dnes si dáme tuplovanou porci něčeho lehčího. Konkrétně se bude podávat krev. Ano, máme tu duo upírských filmů, a značně netradičních. Především je… (viac)

Magneto už má režiséra... bohužel

Magneto už má režiséra... bohužel

01.05.2007

Někdy člověk kroutí hlavou, jací packalové dostávají v Hollywoodu velké příležitosti, zatímco třeba takovému Darrenu Aronofskému producenti akorát tak seškrtávají rozpočty a házejí mu pod nohy… (viac)

Reklama

Reklama