Reklama

Reklama

Hriešny tanec 2

  • Slovensko Hriešny tanec 2: Havanské noci (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Američanka Katey prichádza aj so svojimi rodičmi na Kubu tesne pred vypuknutím revolúcie. Rodičia od nej očakávajú, že si nájde dobrú partiu a stane sa tak ako oni súčasťou miestnej smotánky, no ona sa zaľúbi do Xaviera - čašníka, ktorý je vynikajúcim tanečníkom. Tajne sa stretávajú v nočnom havanskom klube a začnú spolu trénovať na prestížnu národnú súťaž v tanci. Ale blížiaca sa revolúcia skomplikuje ich plány. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (289)

gilmore_girl 

všetky recenzie používateľa

Ackoli tohle neni pokracovani v pravem smyslu, jen pokracovani tematicke, s jinymi herci a v jinem prostredi, presto si tvurci neodpustili nekolik napodob a odkazu, ktere se mi ale libily (ne jako trapne kopirovani u Snezenek a machru po 25 letech). Patricka tam nutne cpat nemuseli, protoze navaznost neexistuje a on tam opravdu nevypadal dobre - ani tech par peclive naucenych tanecnich mambo pohybu uz mu neslo jako driv. Mezi hlavnimi predstaviteli to opravdu jiskri a kubanska hudba a tanec je sexy. O pribeh samotny nejde, neslo o nej ani v jednicce, takze pokud do toho jde divak s tim, ze neuslysi kdovijake dialogove perly, ale uzije si dirty hudbu a tanec, bude spokojeny. ()

Aluska88 

všetky recenzie používateľa

A zase su u toho. Nechápu, čím si snímek "zasloužil" tak mizerné hodnocení. Je snad jasné, že Hříšný tanec byl a vždy bude pouze jeden a ti, co čekají, že se tomuto filmu snad dokonce podaří jen přiblížit legendárnímu snímku, nebo si myslí, že se bude jednat o jakési "nepsané" pokračování, jsou, jemně řečeno, nepatrně naivní. Název Dirty Dancing: Havana Nights má za úkol jediné. Přilákat na film lidi, kteří půjdou jen po názvu. Kdyby se film jmenoval úplně jinak, možná by měl i vyšší hodnocení, protože by ho pořád někdo nesrovnával s Hříšným tancem. Cílený marketing. Ten jsem já přeskočila a na film jsem se chtěla podívat především kvůli Diegu Lunovi a exotickému prostředí. Jasně, samotný příběh je ta nejsladší limonáda, s několika prvky, které jsou totožné s Hříšným tancem. Ona, krásná, mladá, z dobré, movité rodiny. On, obyčejný, nuzný, v chudých poměrech vyrůstající mladík živící se poctivou prací. Nejdřív rodiče nebudou s tímto vztahem souhlasit, ale nakonec se umoudří a usoudí, že nejdůležitější je dceřino štěstí. Mně se ale tato, možná lehce naivní, sladká romantika líbila. Scénář je velmi obstojný, tance krásné a smyslné a Diego Luna je "incredibly hot":) A Patrick Swayze v roli tanečního instruktora vypadá pořád výborně, na to, kolik let uplynulo od jeho poslední zvedačky s Bejby:) ()

Reklama

castor 

všetky recenzie používateľa

Na klasiku mi nesahejte. A pokud možno na ni nezkoušejte parazitovat. Ti, kteří hovoří o bezvýraznosti originálu, se můžou jít se svým rádoby intelektuálstvím tak akorát zahrabat. Dvojka je bohužel dle očekávání jiné kafe. Nezkušené děvče a ohnivý kubánský hošan to rozjedou v rytmu salsy, nabídnou několik poctivých tanečních čísel i solidní technickou stránku, konflikt ani pořádný příběh ovšem nečekejme. ()

Bobek15 odpad!

všetky recenzie používateľa

Je úbohé, ako sa snažili tvorcovia zarobiť na úspechu prvého dielu. Hrešny tanec sa stal kultom a perlou v svojom žánri, bol v všetkom prvý a originálny, ľudia si ho zamilovali a videli ho už niekoľkokrát a pozerajú ho znova a znova. A každý ďalší film, ktorý by sa mu čo i len trochu približoval, ľudia uvítajú s nevôľou a bude braný len ako trápne plagiátorstvo. A to ani nehovorím, keď sa po 20 rokoch nakruti sequel, ktorý nie je ničím iným, ako trápnym a nedôstojným pokračovaním kultovej jednotky. Úplne zbytočné, nudné, bez akéhokoľvek šmrncu a bez štipky snahy niečo inovovať. Jednoducho sopírovaná hlavná dejová osnova (iba prenesená do exotickejšej Havany), ba dokonca často aj identické repliky či scény. Takisto tá povestná chémia medzi hlavnými protagonistami nefungovala ani zďaleka tak dobre, ako v jednotke medzi Patrickom a Jennifer, pre ktorých to boli životné roly. No a obsadenie Patricka Swayzeho, aj keď len do vedľajšej roly, ako čisto marketingový ťah, bolo zž vážne úbohé. Čiže môj "odpad!" neberte ao hodnotenie filmu ako takého, ale ako vyjadrenie nesúhlasu a pohoršenia nad tým, ako trápne a silene sa snažili tvorcovia obohatiť, a to iba prostým a absolútne neinovatívnym kopírovaním megaúspešnej jednotky. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa veľmi milé prekvapenie. Vôbec sa to nemuselo volať Hriešny tanec, keďže to nebolo žiadne pokračovanie, ani nič takého. Ľudia potom len zbytočne porovnávajú a odrazí sa to na celkovom hodnotení - keby sa to volá len Havana Nights, tak by to podľa mňa malo hodnotenia oveľa vyššie (možno aj o 10%). Mne sa to celkom páčilo - tanečný film o splynutí hanblivej Američanky a temperamentného Kubánca zasadené do karibského prostredia predrevolučnej Kuby. To prostredie a aj atmosféra, v ktorej sa to odohrávalo bola úplne čarovná - temperamentná kubánska hudba a aj tie tance, no stálo to za to. Záver ma prekvapil, pretože to nebolo až také priamočiare klišé, ku ktorému to akosi chtiac-nechtiac celý film smerovalo. Ale v kútiku duše mi to bolo aj trochu ľúto - od Batistu ku Castrovi, to bolo ako z kaluže do blata... Celkovo dosť vydarené, až na zopár slabších scén - dokonca mám chuť dať tomu 4*, ale dosť váham (niekedy by sa tu fakt hodila širšia škála). Inak, tá scéna keď po prvý raz vojdú do toho klubu La Rosa Negra - skôr mi to pripomína nejaký hispánsky nevestinec a nie tanečný klub :D ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (6)

  • Inspirací tvůrcům filmu byl skutečný příběh choreografky a producentky JoAnn Jansen. Ta se v roce 1958 coby teenagerka přestěhovala s rodiči z amerického města St. Louis do Havany a postupně poznávala svět golfových večírků a luxusních nočních podniků. Našla si kubánského přítele, který ji seznámil s místní kulturou. Zážitky z Kuby ovlivnily JoAnn na celý život - stala se choreografkou a v New Yorku vedla vlastní taneční skupinu. (HappySmile)
  • Ani Romola Garai (Katey) ani Diego Luna (Javier) neměli před natáčením žádný profesionální taneční výcvik ani zkušenosti. Deset týdnů před začátkem natáčení odjeli do Portorika a tam denně trénovali osm hodin s producentkou JoAnn Fregalette Jansen a čtyřmi dalšími tanečníky a choreografy. (Bauer)

Reklama

Reklama