Reklama

Reklama

L’Été dernier

Trailer 1

Obsahy(1)

Film sleduje Anne (Léa Drucker), brilantní právničku, která žije se svým manželem Pierrem (Olivier Rabourdin) a jejich dcerami. Anne postupně naváže vášnivý vztah s Theem (Samuel Kircher), Pierrovým synem z předchozího manželství, což ohrozí její kariéru i rodinný život. (Tomas.C.1509)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (9)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Prerábka Srdcovej kráľovnej, alebo extrémna Macronovka, ten je na granny výtoky špecialista, ale v tejto podobe to snáď v sedemnástich nepraktizoval ani on. Zaručiť to ale ťažko. V každom prípade film neprináša niečo iné v rámci deja, no pre mňa má vyšší prínos, pretože namiesto úchyláckych záberov v škandinávskej verzii orientovanej na nahotu a explicitnosť, spodobnenú starými perami na protetických falusoch, tu vôbec túto mieru neprekročili, dokonca ani neukázali. Sústredili sa čisto na koncept ženy, ako to prežíva, čo cíti, ako sa nedokáže brániť a ako dokáže brilantne manipulovať. Tak vzniká provokatívna dráma, ktorá nepotrebuje prekračovať hranice tam, kde to vôbec nie je treba. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Další verze námětu o aféře mladého kluka s nevlastní mámou v jinak funkční rodině. Film je OK, psychologicky funguje na všechny strany i ve fázi zkomplikování situace a hrozícího provalení se pravdy. Ale mnohem dramatičtější, sexuálně živočišnější a zapamatovatelná je dánsko-švédská verze tématu Queen of Hearts. [Cannes FF] ()

Reklama

DonBraso 

všetky recenzie používateľa

Když by někdo neviděl Dronningen, tak si to rozhodně víc užije. Zde máme jen jiné herce a bohužel chybí i větší smyslnost a emoce mezi dvojící. Olivier Rabourdin super a vlastně i Léa zahrála svůj part lépe, než mladíček, který vypadal jak kdyby měl drn v patě. Byl to jeho debut, ale tak nějak zbytečně přehrával v určitých momentech, že to vlastně zachraňovala jeho kolegyně. Premisa už byla známá a vlastně náměť nikam jinam nevybočoval. Přesto určitě zajímavý incest tentokrát do francouzských vod. 70% ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Kto videl originál spred 4 rokov Dronningen, tak príliš očarený asi nebude... Vlastne, táto francúzska verzia nedokáže dánskemu originálu konkurovať prakticky v ničom. Ani len tá manipulačná krivka v prevedení Anny nebola taká dobrá ako v podaní vynikajúcej Trine Dyrholm. Postava Thea mi bola absolútne odporná, a fakt nechápem čo na takom arogantnom decku mohla Anna vidieť. Vygradovanie deju sa nekonalo, takže celkové dojmy sú fakt pod hranicou priemeru. Slabšie 2* ()

IviDvo 

všetky recenzie používateľa

Celkem povedený film o jednom letním románku právničky s nevlastním synem, který ve mně ale zanechal velmi rozporuplné pocity a myšlenky. Na jednu stranu je Léa Drucker v tomto filmu fantastická, to, jakým způsobem hraje nevinnou manželku, když se vše provalí, je naprosto dokonalé. Ale na stranu druhou mi přišly její vnitřní motivace trochu nejasné a nedokreslené. Co by tak asi na tom 17ti letém protivném a problematickém klukovi mohla vidět? Co jí na něm přitahuje… nebo to byl čistě jen fyzický chtíč? Mám pocit, že jsem neměla úplně možnost jí pochopit… a stejně tak jsem si nebyla jistá, jestli cítí nějaké výčitky. Čili budu si její herecký výkon pamatovat jako skvělý, ale zároveň nečitelný. Samuel Kircher v roli nevlastního syna mi hodně pil krev, jak jsem výše zmínila, protivný mladý rebel, absolutně nesympatický ve všech směrech, kterého mi ve finále ani nedokázalo být líto. Měl to být záměr, nebo mi tento začínající mladý herec svým projevem absolutně nesedl? I přes ty rozporuplné pocity se mi film ve finále vlastně líbil, ale asi určitě nebudu mít potřebu ho vidět znovu. [Festival de Cannes 2023] ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (8)

  • Pôvodne mal postavu Thea stvárniť Paul Kircher, ale keď rolu nemohol zastať, on sám navrhol do roly svojho mladšieho brata Samuela. (Arsenal83)
  • Nakrúcanie podľa jej režisérky Catherine Breillat prebehlo „v stave absolútnej grácie“, aj keď je v porovnaní so svojimi prvými filmami je fyzicky zmenšená. (Arsenal83)
  • Léa Drucker uviedla, že ide o „jeden z najznepokojujúcejších filmov“, v ktorých sa objavila. Film si podľa nej kladie otázky - "Je to láska ?" "Kde sa končí láska a od kedy je to už priestupok?" — bez toho, aby bol „ moralistický “. Film jej pripomenul príbeh hry Blackbird škótskeho dramatika Davida Harrowera, v ktorej účinkovala. Toto dielo rozpráva príbeh mladej ženy, ktorá sa pomstí staršiemu mužovi, do ktorého sa zamilovala vo veku 12 rokov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama