Reklama

Reklama

Ryba menom Wanda

  • Česko Ryba jménem Wanda (viac)
Trailer

Wanda si privedie do Anglicka svojho nového tajného milenca Otta, aby jej pomohol - spolu s jej priateľmi Georgeom a Kenom ukradnúť diamanty v hodnote 20 miliónov  dolárov. Wanda potom s Ottom vydajú Georgea polícii, aby mohli mať lup iba pre seba. Lenže George ukryl diamanty na tajné miesto a nik iný nevie, kde sú - iba on. Wanda si myslí, že najlepšie bude, ak sa zblížia s Georgeovým advokátom Archiem Leachom...Začne sa bláznivá naháňačka za diamantami... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (275)

Shit 

všetky recenzie používateľa

Naprosto úžasná komedie, takhle skvělý jsem to nečekal, bavil jsem se od začátku do konce bez přestávky. Všechny scény v tomhle filmu jsou vtipný, ale bezkonkurenčně nejlepší jsou scény s Johnem Cleesem, ten tady nemá chybu, ale ostatní jsou taky výborný, takovej Kevin Klien nebo Michael Palin moc za Cleesem nezaostávaj a podávaj úžasný výkony. U tohohle filmu se snad ani nedá nebavit ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Strc prst skrz krk, strc prst skrz krk. Dobra jazykova vylomenina pre niekoho kto kokce a dokaze tuto vetu bez problemov 2 x rychlo za sebou vyslovit. V tejto komedii sa objavila aj tato situacia a aj to je jeden z mnohych dovodov, preco mi perfektne sadla, no proste zlepsila mi naladu. Cierny humor nemal chybu a samozrejme neustale prepadnutia v najmenej vhodnych chvilach vyvolali davku spravneho humoru, na ktorom som sa proste musel smiat. Jamie Lee Curtis bola ako vzdy skvela, Kevin Kline si opät Taliana zahral v ciernej komedii MILUJI TE K SMRTI (1990). Za tuto ulohu v komedii Ryba jmenem Wanda dostal Kline Oscara za vedlajsiu ulohu a v konkurencii mu boli Alec Guiness za dramu LITTLE DORRIT, Martin Landau za dramu TUCKER: CLOVEK A JEHO SEN, River Phoenix za dramu CAS ZASTAVIT SE a Dean Stockwell za krimikomediu MANZELSTVI S MAFII, vsetky za rok 1988. Avsak skveli boli aj ostatni herci a taktiez aj tie sceny s malymi Yorkshirmi boli super. U mna plny pocet... 22.11.2009 _______ Jamie Lee Curtis - (Wanda Gerschwitz) +++ Kevin Kline - (Otto) +++ John Cleese - (Archie Leach) +++ Michael Palin - (Ken Pile) +++ Maria Aitken - (Wendy) +++ Tom Georgeson - (Georges Thomason) +++ Patricia Hayes - (Pani Coadyová) +++ Cynthia Cleese - (Porscha) +++ Produkcia: John Cleese +++ Hudba: John De Prez +++ ()

Reklama

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Hodně osobitá komedie, řekl bych i s velkým odkazem na vtip létajícího cirkusu. Jelikož ale Monty Python zatím šel mimo mě, tak ani tady jsem se do toho legračního průběhu nedokázal úplně vpravit. Má to dobré momenty, slabší momenty a časem zjistíte, že se ten mnohdy naivní humor dost opakuje. John Cleese, Michael Palin nebo Kevin Kline jsou docela v pohodě, ale taková Jamie Lee Curtis šla kolem mě velkou oklikou. ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

Tvorcovia tejto hyper-mega-deštruktívnej uletenosti si asi dobre uvedomili, že tento typ komédie na čele s hereckým osadenstvom, ktorému dominujú oduševnelá vyznávačka taliančiny, Jamie Lee Curtis a zbesilý žiarlivec Kevin Kline, nemôže divákov nenadchnúť. Čierny humor, krutý a neľútostný, zasadený všade tam, kde najlepšie vynikne jeho ostrosť, morbídnosť útočiaca na mazličkárskych a nevinnných psíkov starej dámy, hrdinovia pozbavení akéhokoľvek citu pri dosahovaní svojich cieľov... kruté a zábavné, brutálne a nevinné, neznesiteľné a pôsobivé zároveň. Jedna z najlepších komédií, akú som mala česť vzhliadnuť. ()

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

Krimi pohodovka s několika úsměvnými momenty, dobře vybraným hereckým ansáblem a příjemnou atmosférou. Jen jsem čekal, že zde bude více humoru (John Cleese v roli herce i režiséra k tomu přímo nabádal). A raději předpokládám, že pohled z letadlového okénka měl být rýpnutím do jednoho velkého/častého hollywoodského klišé :-). ()

Galéria (64)

Zaujímavosti (27)

  • Ve filmu hrál James Cossins, jeho scény však byly vystřiženy. (Terva)
  • John Cleese kromě herecké a režijní účasti spolupracoval také na námětu, scénáři (oscarová nominace) a produkci filmu. (5150)
  • Natáčelo se v Londýně v lokacích Bermondsey, Myddlesex, Wandsworth, Clekenwell, Paddington nebo Oxford. (Terva)

Reklama

Reklama