Reklama

Reklama

JFK: 24 hodin, které změnily svět

  • Veľká Británia JFK: 24 Hours That Changed the World
Veľká Británia, 2023, 45 min

Scenár:

Nik Coleman

Hrajú:

John F. Kennedy (a.z.), Jacqueline Kennedy (a.z.)

Obsahy(1)

U příležitosti 60. výročí atentátu na Johna F. Kennedyho přináší tento dokumentární film archivní záběry z celého světa, které veřejnost mohla vidět jen zřídka. Budeme se věnovat posledním 24 hodinám funkčního období prezidenta Johna F. Kennedyho a následnému zatčení a zavraždění zřejmě jediného střelce Lee Harveyho Oswalda. Tento dokument si klade za cíl představit hlas veřejnosti, která natočila posledních 16 vteřin Kennedyho života, zaměstnanců Bílého domu i zástupců tisku. (Viasat)

(viac)

Recenzie (2)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Taký viac menej pokornou formou podaný dokument, ktorý mapuje posledné hodiny života J.F.K. a tragické udalosti, ktoré nasledovali. Neriešia sa v ňom žiadne "teórie", kto ho pripravil o život a podobne. Prakticky by sa dalo povedať, že je úplne zbytočný, pričom by sa dal označiť ako memoárov onoho tragického dňa. V dokumente ale zaznejú dva malé detaily, ktoré si všimne len zriedka kto. Prvý: Policajti po výstrele začali bežať nahor (no a to môže byť jedine k plotu, odkiaľ mal strieľať údajný druhý strelec). Druhý: Som iba obetný baránok (V mnohých dokumentoch od History sú slová Oswalda preložené ako "Som hlupák", no tu je to inak, ale konečne pravdivo). ()

Megahead 

všetky recenzie používateľa

Tento film nerieši do hĺbky žiadne nové alebo zásadné informácie o vražde JFK, avšak sú v ňom niektoré podarené zábery z celého priebehu dňa a danej tragédie. V jednom zábere sa objaví aj poriadne zakrvavené sedadlo auta, v ktorom bol zákerne Kennedy zavraždený. Z toho čo je na sedadle (+ aj záber rozstrelenej Kennedyho hlavy v inom dokumente) je jasné, že už pri príchode do nemocnice bol mŕtvy. Podrobnejšie k zákernej vražde som sa vyjadril v iných dokumentoch s témou JFK, preto sa už nebudem duplicitne rozpisovať. Len stručne, strelec určite nebol len jeden. V inom dokumente bol záber, kde je vidno z prednej časti rozstrelená hlava Kennedyho, takže tvrdenie, že vrahom bol len Oswald pri streľbe zo zadu z budovy je nezmysel (táto strela mohla byť len zpredu alebo zboku). Videl som väčšiu dokumentov s danou témou. Inak najlepšie spracovanie vraždy JFK považujem v dokumente JFK návrat: Za zrkadlom - JFK Revisited: Through the Looking Glass z roku 2021 a zároveň film JFK z roku 1991 v hlavnej úlohe s Kevin Costnerom. ()

Reklama

Reklama