Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film zachytáva úspešnú akciu FBI, počas ktorej tajný agent Joe Pistone pod falošným menom prenikol do prostredia talianskej mafie v New Yorku a strávil sedem rokov mapovaním jej činnosti. Vďaka inšpirácii skutočnými udalosťami prináša snímka režiséra Mikea Newella autentický a podrobný pohľad do tohto uzavretého sveta, ktorý sa riadi vlastnými pravidlami. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (478)

Matty 

všetky recenzie používateľa

Z filmu číší sympatická snaha nezdolávat nedosažitelné vrcholky. Hned zkraje jsme zpraveni o vysoké pravdivostní hodnotě následujících událostí, které tvoří vesměs dialogové scény mezi „práskačem“ Donniem a některým z jeho „jakože přátel“. Nejde tedy o svižnou akci, nýbrž o téměř psychologické drama trpělivě a pečlivě budující na základech z dobře zahraných charakterů, kolem kterých se teprve s přibývajícími minutami začínají vířit děj rozvíjející situace. Al Pacino dovedl prototyp „teplákového“ mafiána k dokonalosti. 75% Zajímavé komentáře: Pohrobek, ScarPoul , Barak ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Mafiánske filmy ma väčšinou bavia, postavy infiltrovaných policajtov a ich citové a morálne problémy ma tiež väčšinou bavia, superhviezdne obsadenie detto. Musí to byť ale perfektne natočené nejakým inteligentným režisérom. Napríklad hneď Mikeom Newellom. Možno to nie je vrchol žánru a film nedosiahol taký výrazný kredit, ako Scorseseho, alebo Coppolove diela, ale ja všeobecne radšej držím palce outsiderom a prehliadnem sem tam aj nejakú nedokonalosť. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Na první pohled tradiční gangsterka, která se ale od Kmotrů, Zjizvené tváře nebo Tenkrát v Americe liší hlavně pohledem nasazeného špeha Donnieho Brasca (Depp) do gangu Al Pacina a Michaela Madsena. Tedy pohledem, který dovedl k dokonalosti posléze Scorsese ve Skryté identitě. Na gangsterku je tenhle film až překvapivě krotký co se krve a zabíjení týče, i když nelze opomenout jednu výbornou scénu ze suterénu, kde dost syrově "zmizí" hned tři mafoši. Perlou filmu je Al Pacino, který válcuje všechny včetně Deppa asi ne svým nejlepším výkonem, ale pro mě dost možná nejzábavnějším. Na takový typ filmu určitě nezvykle s lehkostí a místy vtipem pojaté. 80% ()

sepp 

všetky recenzie používateľa

Nemuzu si pomoci, ale tento film me proste zklamal. Pribeh se rozjizdi prilis pomalu, dej je neustale nesetrne prerusovan vyjevy z Donnieho rodinneho zivota a celkove se za cely film vlastne nic nestane (navic namet nnei nikterak originalni a ani zajimave zpracovany). Johnny Depp odvadi sice vyborny vykon, Al Pacino jiz ale nestiha a zbytku hercu si ani nevsimnete (jen M.Madsen tradicne upouta svoji ledove klidnou a drsnackou vyzazi ;)). Skoda. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Dodnes som nepochopil vysoke hodnotenie tohto filmu. Je to film o mafii ale uplne postrada mafiansku atmosferu. Hlavny hrdina je polis, ktory cely cas predstiera, ze je mafian az mu z toho drbe, takze Depp tu mal po dlhsej dobe moznost zahrat normalnu postavu, ale znova ma nepresvedcil, ze je dobry herec. Pokial sa nepitvori, tak je uplne marny. Ale uplne najhorsie dopadol vztah medzi Deppom a Pacinom na ktorom mal cely film stat ale bol podany rovnako nemastne neslane ako vo filme The Devil's Own, takze zlomove sceny vo mne nevzbudili ziadne emocie. Jedine, co za nieco stalo, bol Madsen v jednej z mála kvalitnejsich roli v ktorych sa objavil. Depp by nemal tocit mafianske filmy. Zakazdym to dopadlo mizerne. 4/10. ()

Galéria (101)

Zaujímavosti (39)

  • Nabídku na hlavní roli dostal původně Tom Cruise. Ten však odmítl a příležitosti se chytil Johnny Depp, který za roli obdržel velké uznání. Cruise se po letech nechal slyšet, že odmítnutí bylo jednou z jeho největších životních chyb. (Dolvich)
  • V jedné ze závěrečných scén je Lefty (Al Pacino), jak ukládá do skříně své šperky poté, protože pro něj bylo „posláno“ a věděl, že bude zabit. Ve skutečnosti tohle udělal Sonny Black (Michael Madsen), který dal šperky svému oblíbenému barmanovi s vědomím, že bude zabit. (Dr Lizal)

Súvisiace novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (viac)

Reklama

Reklama