Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Štyristo ľudských životov na palube obrieho Boeingu 747 sa ocitlo v rukách nebezpečných teroristov, ktorí sa vyhrážajú zhodením bomby s nervovým plynom na Washington. Jedinou nádejou je zásah elitnej špeciálnej jednotky Austina Travisa (Steven Seagal). Inteligentný vládny analytik David Grant (Kurt Russell) pozná spôsob, ako sa dostať na palubu letiaceho Boeingu, stane sa preto členom zásahového tímu. Dôjde však k havárii a komando zostane bez spojenia s krízovým štábom... Aj keď sa Davidovi podarí získať na palube spojenca v odvážnej letuške Jean (Halle Berry), čas sa nebezpečne kráti. Velenie sa totiž domnieva, že komando zahynulo a prikáže lietadlo zostreliť. Stíhači štartujú... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (350)

Lateef 

všetky recenzie používateľa

Aneb podraz století! Seagal zašermuje nožem, podřízne tři krky, rozstřílí pár týpků, zavře poklop avioniky a zahraje si na Supermana. Film má hvězdné obsazení a v určitých momentech je neuvěřitelně napínavý (přestup tunelem, zneškodňování bomby, odpalovač). O to víc mrzí, když v závěru vlétne do klišovitého prostoru, protože přesedlat z dvoumístné trosky do 747ky a ještě s ní šaškovat jako s youstickem u videoher, je jako přestoupit z trabanta do kloubového autobusu a snažit se s ním prokličkovat dopravní hřiště. Seagal tu má jeden nehorázně cool záběr (v Pentagonu sedí u stolu ve vojenském oděvu a má nejtvrdší pohled na světě), Leguizamo se stará o hlášky, Suchet se předvedl jako slušný záporák, Berry se zavrtěla ve stevardském mundúru, no a Russell si svou roli náramně užil. 70% 55 miliónů dolarů(rozpočet)/122 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Tohle byl svého času pěkný „výmrd“ s nadrženými diváky. Pamatuju si, když to dávali poprvé v televizi a každý ze třídy se těšil na další pecku se Stevenem Seagalem. Jaké bylo pak zděšení, když během několika vteřin skončilo jeho účinkování „vycucnutím“ a bylo po prdeli. Tedy ne doslova. Protože se ukázalo, že i bez něj šlo o docela povedený film. Navíc Kurt Russell patří rovněž mezi moje celkem oblíbené herce a tady si vedl velmi dobře. Ani toho lamače kostí vedle sebe nepotřeboval. Zápletka byla dobrá, jen to občas trošku zavánělo nudou. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Spoilery. V tomto som vždy závidel bratom Čechom. Im išiel do kín namakanaý Boeing 747 v ohrožění. Nám úbohé Konečné rozhodnutie. Tak či onak, Seagal vďaka nemu navždy vstúpil do análov (hm) akčnej kinematografie, keďže ako akčná megahviezda na vrchole svojich síl zomrel v prvej polovici filmu (po trápnej JEDNEJ jedinej akčnej scéne). V rýchlom tempe sa odvíjajúci režijný debut Stuarta Bairda (dovtedy strihača hitov producenta Joela Silvera); Stuart to žiaľ neskôr nezvládol (priemerní Šerifovia, mizerný Star Trek X). Boeing 747 v ohrození (názov si Slováci konečne privlastnili počas uvedenia snímky na Markíze) som videl prvýkrát v kine. Mal som sladkých 15 rokov, zbožňoval som Seagala (vtedy som bežne chodil na jeho hity do kina) a asi vám nemusím zdôrazňovať, že šlo o chlapčenský splnený sen. Vidieť novú seagalovku v kine bolo pre dospievajúcich chalanov v 90. rokoch niečo ako pre rádovú sestru zbadať Ježiša. Navyše v tom bolo gigantické lietadlo, zlí teroristi a parádny tím mariňákov. Zrejme vám nemusím vysvetľovať, ako odvrhnuto, pošpinene, zničene, ponížene a znásilnene som sa cítil, sediac si v kine, užívajúci si drsných teroristov, ktorí uniesli lietadlo, do ktorého nastupuje neporaziteľný Steven a zrazu... Nedalo sa to opísať inak, ako slovom ŠOK. Solídna, miestami veľmi dobrá (inokedy však predvídateľná a nesnaživá), remeselne špičkovo spracovaná žánrová fuška. Kurt Russell je síce podstatne menej zaujímavý, ako Seagal (nikdy som si nemyslel, že čosi také napíšem), ale dá sa to s ním zvládnuť. Zvládnuť sa to dá aj s letuškou, ktorá je v podaní Halle Berry jednou z najvydarenejších postáv, aké táto nie príliš schopná herečka kedy stvárnila. Skvelý je zlosyn v realistickom podaní Davida "Poirota" Sucheta. Fajn sú i jednotliví členovia tímu (B.D. Wong z Jurského parku, Joe Morton z T2, John Leguizamo zo Spawna alebo Oliver Platt z Hráčov zo smrťou) Je prekvapivé, že tento akčný letný vysokorozpočták vlastne ani nie je príliš akčný (až na dunivý začiatok a koniec), čo am svojho času trochu sklamalo. Spolieha sa skôr na budovanie atmosféry a šponovanie napätia. To je šikovne dosiahnuté tým, že to vlastne dáva logiku - mariňáci na palube lietadla sa musia správať čo najnenápadnejšie, aby oddialili nevyhnutný krvavý stret s nepriateľom. , Prekvapujúce je, že film je zábavný a napínavý aj v neakčných momentoch. 4*, ale s výrazne prižmúreným okom. Diváci zas až tak vo vytržení neboli, možno čakali viac akcie, ťažko povedať, film každopádne pri rozpočte 55 miliónov zarobil na celom svete 121, takže prepadák vyzerá inak. Kino Považan NMnV 1996 ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Pane Grante, jste ochoten se proletět? V zájmu národní bezpečnosti?" Jasně, že je ochoten, vždyť je to hrdina, pyrotechnik a pilot - jenom o tom ještě neví. A tak nám jedno necelé komando a jeden celý kravaťák, nastoupili za letu do uneseného Boeingu. Už jsem několikrát nastoupil s nimi a když jsem konečně strávil překvapení, že jindy neprůstřelný, neprobodnutelný a neprokopnutelný hrdina tentokrát nedokázal přeprat fyzikální zákony, tak jsem si to vždycky užil. ()

Thomassi 

všetky recenzie používateľa

Boj protiteroristické jednotky uvnitř 747 za záchranu Washingtonu. Kurt Russell v jedné z mých oblíbených rolí a Steven Seagal, který si zde zahrál menší roli, aby nakonec skončil někde v oblacích. A to se jen tak nevidí, a možná proto se na tento snímek dívá uplně z jiného pohledu, než kdyby zase zachránil celou Ameriku sám Steven. A v tomto případě to funguje velmi dobře. Jinak velmi hektický závěr, kdy se Kurt snaží přistát s obřím Boeingem a kde mu všechno pípá, to je paráda. Potěší také Halle Berry. Takže dávám 75%. ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (23)

  • Halle Berry původně odmítla roli v tomto filmu, ale rozmyslela si to, když ji nabídli 1 milion dolarů. Tohle bylo poprvé, kdy dostala za film jeden milion. (TylerGage)
  • Terorista v podání Davida Sucheta je ve filmu ozbrojen československým samopalem Vzor 61 Škorpion. (Saccard)
  • Seagalova role byla podstatně zkrácena a jeho jméno vyškrtnuto z úvodních titulků, protože s ním Kurt Russell odmítl spolupracovat. [Zdroj: moviezone.cz] (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama