Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Silný a strhující příběh české dívky Grétky Weisserové odkrývá skrytou tvář zrůdného programu Lebensborn, kterým chtěl druhý muž Třetí říše H. Himmler zajisti vůdci dokonalé, rasově čisté potomky. Vybrané dívky procházejí nacistickou převýchovou a o Valpuržině noci mají plánovaně otěhotnět s vybranými esesáky. Grétka se snaží vzepřít svému osudu a po příjezdu do sanatoria na břehu velkého jezera se zamiluje do židovského chlapce Lea, syna bývalého majitele, který se zde skrývá. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (133)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Veľmi kvalitný český film,s ktorým by mi po odvysielaní urobila radosť ktorákoľvek tv stanica, lenže tie radšej dookola opakujú opozeranú klasiku. Chápem, že to nieje film pre široký okruh divákov, ale podobne je to aj s inými dobrými českými a slovenskými filmami. Film samotný rozpráva o udalostiach počas vojny, o ktorých mnohí iste nikdy nepočuli a nemyslím si, že by bol film nezaujímavý. Určite dokáže zaujať nielen mužské publikum, pretože téma, ktorá sa točí i okolo detí, by mohla byť ženám blízka. Monika Hilmerová hraje výborne. V čase natáčania bola ešte veľmi mladá a je vidieť, že v intímnych scénach mala dablérku. Vytkol by som miestami nezrozumiteľné dialógy, hlavne rýchlo rozprávajúci poľský žid by možno potreboval otitulkovať. Trošku vyšší rozpočet, pár napínavých scén nayvyše a film sa kľudne mohol stať omnoho slavnejším. Napriek tomu , klobúk dole. Viac podobných filmov! 80%. ()

balba 

všetky recenzie používateľa

Je to krásný , baladický laděný příběh nesoucí v sobě od první chvíle drama , svár dobra a zla.Už příběh holky , která je vybrána do programu Lebensborn , aniž vůbec tuší co to znamená je silný.Ale Grétka hlavní hrdinka příběhu se tomu co jí čeká , přece jen dokáže vzepřít.....Skvělý film mohu je doporučit.Vilma Cibulková co by Waage byla skvělá. ()

Reklama

petaspur 

všetky recenzie používateľa

Mladé, zdravé a slušně vypadající dívky se sjíždějí do lesního sanatoria Isolde. Nevědí přesně, proč byly nasměrovány právě sem, ale odpověď jim rychle poskytne nacistický program Lebenborn - jejich úkolem je plodit nadlidi. Nejdříve však musí vstřebat německou disciplínu, pravidelně absolvovat lékařské vyšetření a ve správnou chvíli si nechat razantně vystříkat lůno elitními hezouny. Ne všechny dívky jsou však se svým podílem na výrobě prefabrikovaných jedinců spokojeny. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Blond vlasy a pekná tvárička Moniky Hilmerovej u nacistov znamenali veľké plus a vedeli zabezpečiť napohľad luxusný život v továrni na árijsky čisté deti. Všetko pod dohľadom doktorky a „bordelmamy“ v jednom v podaní Vilmy Cibulkovej a práve jej postava prinášala filmu najviac psychológie svojimi výrokmi a konaním. Hlavná postava, aj keď nie chybou herečky, nemá to pravé prežívanie, vlastne toho ani veľa nerieši, skôr sa prispôsobuje okoliu. Menej sa už prispôsobuje režisérovi, keď nahé scény očividne až rušivo klamú cudzím telom. K výbornému filmu tu niečo chýbalo a určite to nebolo silné a strhujúce, ako hlási obsah. –––– Jenom Slovan se hrbí. –––– Dostanete potvrzení, že jste splodili dítě s rasově čistou ženou. ()

Sairina 

všetky recenzie používateľa

Taková blbost a získá ještě Lva za scénář. Česká dívka s nordickými rysy se dostává do "pěstovny" mladých německých fašistů, aby mohla splodit dítě dle norem. Bláhově se však zamiluje do mladého žida. Nakonec se místo s německým důstjníkem výspí s oním židem. No a jakto u podobných "uměleckých" děl bývá, je velmi nápaditý konec. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (9)

  • Rodný dům hlavní hrdinky stojí v osadě Květná u Starého Města pod Sněžníkem, kostel s hřbitovem se natáčel v Nových Losinách u Jindřichova v okrese Šumperk a Zámek s rybníkem jsou Žinkovy, západně od Nepomuku. Natáčelo se také v přírodní rezervaci Slowiński Park Narodowy Leba a v bývalémkoncentračním táboře Stutthof ve Sztutowu. (ČSFD)
  • Režisér Milan Cieslar o nahej scéne: "Márne som Moniku presviedčal, že o nič nejde. Každý si aj tak bude myslieť, že si to ty, hovoril som jej. Nenechala sa presvedčiť a jej prianie som musel rešpektovať.“ (Arsenal83)
  • Hlavní postava Grétka, dívka z česko-německé rodiny pocházejících ze severovýchodních Sudet, měla totožné datum narození jako její představitelka Monika Hilmerová, a to 7. 10. (Lynette)

Reklama

Reklama