Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Automechanik Frank Leone (Sylvester Stallone) si odpykáva trest za ublíženie na zdraví, ktorého sa dopustil pri obrane kamaráta pred partiou násilníkov. Do vypršania trestu mu zostáva už len šesť mesiacov. Jedného dňa ho však z relatívne voľnej väzby v norwoodskom väzení prevezú do väznice Getaway. Tam ho na príkaz sadistického riaditeľa Wardena Drumgoolea (Donald Sutherland), ktorý s ním má nevybavené účty, týrajú tak dozorcovia, ako aj väzni. Frank všetko príkorie statočne znáša do chvíle, keď sa v ohrození ocitne aj jeho priateľka Melissa (Darlanne Fluegel). A to je moment, v ktorom sa Frank rozhodne z väzenia ujsť. Netuší, že presne to chcel riaditeľ dosiahnuť a nastražil na Franka pascu... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (331)

gogos 

všetky recenzie používateľa

Opět film s vynikajícím hereckým obsazením. Hraje zde i můj oblíbenec z Rodriguezových filmů, Danny Trejo... Je to tuším první kriminálka, která se Slymu povedla. Opravdu povedené drama. Dostalo se mi opravdu více než jsem očekával. Je to taková pohodová podívaná. Je vidět, že Sly není jen ničící stroj.... ()

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

Jeden z nejzajímavějších Slyových snímků, jenž je v jeho filmografii trochu upozaděn. Drsný KRIMINÁL se zrůdným ředitelem, kterého výborně zahrál Donald Sutherland (a skvěle nadaboval pan Vladimír Brabec) a zlým padouchem Sonnym Landhamem (48 hodin, Predátor), řadím ve Stalloneho filmografii opravdu vysoko. Efektivní nářez a tradičně vynikající hudba Billa Contiho. P.S. Výborný závěr! ()

Reklama

Ivoshek 

všetky recenzie používateľa

Kdyz jsem to jako pubertak videl, byl jsem nadsenej. Sly je slajovatej, kriminal kriminalovatej a dozorci jsou strasne zli. Takova ta story drsnyho chlapka, co je nepravem za mrizema a musi toho hodne vydrzet a asi i zdrhnout... Dneska uz tak nadsenej nejsem, protoze v tom vidim tu prkennost, ale porad je to slusnej osmdesatkovej kousek. Tehdy by to bylo pet, dneska tak tri... ()

-OverLord- 

všetky recenzie používateľa

Film, kterej se ze začátku docela táhne, ale potom nasadí fakt pořádný tempo. Drsný prostředí věznice se vším všudy, intriky dozorců i vedení, bitky a vraždy mezi muklama, atmosféra, že by z toho dostal depku i divák a výborný herecký obsazení. Snímek, jehož scény vám zůstanou zaryty hluboko v paměti. Nemá cenu zmiňovat občasná klišé, protože vám to film hezky vynahradí. A konec je fakt pěknej. "Víte, po čem se mi bude nejvíc stejskat? .. Po vašem úsměvu." ()

Jenda 

všetky recenzie používateľa

Vyinikající mukl Stallone, vynikající hajzl Sutherland, vynikající bachař Amos (ten je asi nejlepší), a taky dost dobrý Tom Sizemore. Při sledování filmu jsem celou dobu cítil tu hroznou bezmoc, jakou cítí vězeň, když se mu něco takového stane. Brrr. A ano, Stallone opravdu umí hrát, i když tomu nikdo nechce věřit. ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (10)

  • Automobil, který vězni staví v garáži, je Ford Mustang Coupé ročník 1965. (Ruuzha)
  • Vo filme pridelili Frankovi (Sylvester Stallone) väzenské číslo 5-1-0. Vždy keď sa ho naň spýtajú, hlási sa ako väzeň Five-Ten, čiže 5-10. Výška herca je 5 stôp a 10 palcov, v skratke po anglicky five-ten. (martincba)

Súvisiace novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (viac)

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (viac)

Reklama

Reklama