Reklama

Reklama

Rocky Balboa (Sylvester Stallone), kedysi bezvýznamný boxer z philadelphskej periférie, potom svetový šampión, premožiteľ amerického majstra Apolla Creeda i ruského boxera Ivana Draga, sa nakoniec ocitne tam, odkiaľ vzišiel - na dne a bez peňazí. Smrtiace údery však neprišli v ringu, ale v súkromí. Prvú ranu mu zasadí lekár, ktorý triašku jeho rúk diagnostikuje ako dôsledok trvalého poškodenia mozgu. Počas kariéry Rocky inkasoval množstvo tvrdých úderov do hlavy a ťažké otrasy mozgu mu natrvalo poškodili zdravie. Zdá sa, že jeho kariéra sa práve definitívne skončila. Lenže vzápätí prichádza druhá rana od ľudí , ktorým dôveroval. Jeho právnici ho podviedli a pripravili o všetky peniaze aj celý majetok. Jediným východiskom by bol návrat do ringu. Lenže dnes je Rocky na tom horšie, ako keď začínal. Zostarol, stratil rýchlosť, švih a jeho povestný smrtiaci úder tiež už patrí minulosti. Na scéne sa však objaví mladý nádejný boxer Tommy "Machine" Gunn (Tommy Morrison), ktorý nutne potrebuje dobrého manažéra. Zdá sa, že Rocky by bol ideálny kandidát... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (474)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Po náročnom zápase s ruským šampiónom Ivanom Dragom utrpel Rocky čiastočné poškodenie mozgu, ktorému sa hovorí Cavum Septum Pellucidum (CSP). Na vrúcnu žiadosť manželky Adriane a na naliehavé odporúčanie lekárov sa rozhodne ukončiť kariéru. Lenže nečakane prichádza ďaľšia rana. Daňový podvodník pripravil Rockyho rodinu o všetok majetok. Musia odísť bývať späť na špinavé predmestie. Tam zlomený Rocky stretne mladého, ambiciózneho boxera Tommy Gunna. Stane sa jeho radcom, trénerom a aj blízkym priateľom. Na úkor vlastnej rodiny chce z neho spraviť úspešného boxera. Dôverčivý, priamočiary Rocky vôbec netuší, že si hreje hada na prsiach. Piaty diel je návratom od bombastickej akcie ku hlbšej športovej dráme. Réžie sa znova chopil John G. Avildsen, ktorý v roku 1976, získal sošku Oscara za úvodný film tejto boxerskej série. Aj po štrnástich rokoch sa mu podarilo natočiť výborné pokračovanie s odkazmi na úvodné časti. Do príbehu sa dokonca na krátky čas vracia aj starý, nervózny trenér Mighty Mickey Goldmill, čo ma mimoriadne potešilo. Dobrá sa mi zdala aj línia filmu, v ktorej Rocky rieši vzťah so svojim synom. Na jednej strane Tommy Machine Gunn a na strane druhej jeho vlastný syn. Myslím, že je táto časť dosť podceňovaná. Ja jej s radosťou a kľudným svedomím dávam štyri hviezdičky. **** ()

Lateef 

všetky recenzie používateľa

Nejhorší díl série. Příběh vaří z vody, která snad není ani pitná a scénář tentokrát postavil Rockymu do cesty bankrot, slepý zápal pro box, z něj vyplývající nepříliš dobré rodinné vztahy a nakonec i Rockyho žáka Tommyho, který ač první polovinu filmu pod vedením Italského hřebce poctivě maká, nakonec sejde z cesty, podlehne temné straně síly (zastupované ukrutně uřvaným černochem) a dokonce proti svému učiteli pozvedne pěsti. Film už nemá takový náboj, jako předchozí díly, jakoby seděl v rohu před patnáctým kolem s rameny svěšenými, udýchaný, vyšťavený a pokorně čekající buď na ránu z milosti nebo na závěrečný gong. Podobně vypadají herci, unyle, bez elánu. Povedená je symbolická Rockyho vzpomínka na starého dobráka Micka. Film netradičně končí mimo boxerský ring, závěrečného duelu se přesto dočkáte. A měla to být tečka za jednou z největších filmových postav. Avšak o 16 let později usedá Sly na režisérskou židli. Plánuje snad Rockyho comeback?? 120 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle už šlo úplně mimo mě. Nevidím v tom nic jinýho než snahu ještě pro nějaký ty prachy podojit značku, která měla jednoznačně skončit nejvydařenějším čtvrtým dílem. Jinak se opět potvrzuje, že tahle série mi nikdy moc neříkala, ale na předchozích dílech se našlo aspoň něco co se dalo ocenit. Tohle je brutální nuda a ani ty pouliční bitky to nevytrhli i když jenom kvůli nim jsem na to byl zvědavej, protože box mě nebaví.15% ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Bill Conti: 1. That's What I Said - MC Hammer [4:24] ,2. All You Gotta Do Is Sing - Joey B Ellis [3:57] ,3. No Competition - MC Tab [4:39] ,4. Go For It! (Heart and Fire) - Joey B Ellis/Tynette Hare [4:14] ,5. Take You Back (Home Sweet Home) - The 7A3 [4:10] ,6. The Measure of a Man - Elton John [4:03] ,7. Can't Stop the Fire - Bill Conti [3:19] ,8. I Wanna Rock - Rob Base [3:02] ,9. Thought U Were The One For Me - Joey B Ellis [4:20] ,10. Keep It Up - Snap [4:03] ,11. Feel My Power - MC Hammer [5:08], ()

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Nuda, nuda, nuda....to a nic jiného, tak příšerné zakončení si celá série nezasloužila, trapné herecké výkony prakticky všec h zúčastněných málem dávají zapomenout na to, že to kdysi pod taktovkou stejného režiséra velmi dobře rozjeli, debutující Sage Stallone předvádí, že se potatil a herec z něj nikdy nebude, scénař nula, spád nula, akce nula, střih nula, režie mínus stopadesát atd., hvězdu za finální street boj mezi Rockym a jeho zkaženým žákem ()

Galéria (61)

Zaujímavosti (34)

  • Film je věnován trvalé vzpomínce na Jane Oliver, první osobní manažerku Sylvestera Stalloneho (Rocky). Jane Oliver (1929–1975) zemřela ve 46 letech na rakovinu. Stallone se vždy cítil jako dlužník za to, že mu pomohla nastartovat kariéru. (Rominator)
  • Po závěrečných titulcích následuje záběr na sochu Rockyho (Sylvester Stallone) u schodů ve Filadelfii. (griph)

Reklama

Reklama