Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bol by to bežný deň a ničím by sa nelíšil od ostatných, keby si cestu Hollandovým tunelom nevybrali v jeden okamih tri nákladiaky s výbušným toxickým odpadom a zlodeji, unikajúci s ukradnutými diamantmi - tí totiž pri svojej besnej jazde narazia do jedného z nákladných áut a pri následnej explózii dôjde k zrúteniu časti tunela... V jeho priestoroch zostane uväznená skupina ľudí. Koncentrácia toxických splodín sa rýchlo zvyšuje a nepreniknuteľná stena plameňov drží svoje obete v zajatí. A akoby to nestačilo, poškodený tunel začne zaplavovať voda z rieky Hudson. Bývalý šéf newyorskej záchranky Kit Latura (Sylvester Stallone), ktorý bol pred dvoma rokmi obvinený z tragickej smrti troch kolegov a následne prepustený, teraz ako vodič limuzíny uviazne v dopravnej zápche neďaleko miesta nehody. Nielenže sa okamžite zapojí do záchranných prác, ale pokúsi sa pomôcť i ľuďom v nebezpečenstve, ktorým hrozí do troch hodín smrť udusením. Systémom vetrákov, vháňajúcich do tunela vzduch, sa mu podarí dostať k vydeseným obetiam. Napriek jeho snahe niekoľko z nich zahynie, ostatní sa však pod jeho vedením vydajú na strastiplnú cestu za záchranou. Už i tak náročný prechod im komplikuje nielen ľadová voda, ale i nešetrné práce na odstraňovaní zavalenej časti, spôsobujúce ďalšie otrasy. Je isté, že i napriek Kitovej odvahe a obetavosti sa všetci na denné svetlo nedostanú... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (253)

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Fajn katastrofák, kterej má ale tu smůlu, že v devadesátkách vznikla řada podobných a lepších filmů. Daylight předvede všechna možná klišé a dělá to dobře, byť s jedním ale... zhruba někdy v polovině se to začne strašně táhnout a až moc dlouho se přešlapuje na místě. Finále je zase dostatečně kulervoucí, ale na víc jak trojhvězdí (ovšem hodně poctivé) to prostě nevidím. Rob Cohen opakovaně dokazuje, že je prostě spíše béčkový rutinér, jehož filmům vždycky chybí to něco. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Celkom by ma zaujímalo, prečo je táto katastrofická dráma tak podhodnotená. V každom katastrofickom filme sa nájdu nejaké tie logické chybičky, o typických klišé (vyhodili ma z práce, lebo mi zahynuli ľudia, ktorým som chcel pomôcť) nehovoriac. Inak film možno zaradiť medzi tie poctivejšie a s áčkovým spracovaním - s dobrými efektami, s nadupaným hlavným hrdinom v podobe skvelého ťahúňa Stalloneho, tunely pod rieky nevybuchujú vo filmoch často - vlastne si na žiadny iný film neviem spomenúť, a za slušivé tempo by sa nemusel hanbiť ani ktovieaký akčňák. Každý 20 minút umiera niektorá z postáv a ani žiadny happyend sa nekoná, čo len dodáva na dramatičnosti. Jediné, čo mi liezlo na nervy, bolo neustále vyvreskovanie postáv - ako keby sa emócie nedali vyjadriť aj tichším spôsobom. Po rokoch sa mi zdá film ešte o chlp lepší, takže nemám problém zdvihnúť hodnotenie. ()

Reklama

stuntmanMIKE 

všetky recenzie používateľa

tak asi takto... pred vizualnymi efektami vzhladom na rok filmu klobuk dole... vybuch je urobeny perfektne. Pokial aj opomeniem diery v logike tak filmu musim vytknut 2 veci. Prvou je postava Latura. Nikto na svete nie je taky ako tento chlap. Prisiel mi ako stelesnenie Jezisa na zemi. Ved keby ho tam dakto kopol do gul tak mu este podakuje a nastavi aj bradu. Fakt akoze v takej situacii aby clovek takto v pohode znasal hysterickych ludi... to je blbost. A druhou vecou je to chovanie postav... akoze nikdy som nebol v takej situacii a dufam, ze ani nebudem, ale pochybujem, ze by som plakal kvoli chlapovi, ktoreho poznam hodinu. No a posledna vec, ktorej sa dotknem... tu zapletku s tym nakladiakom a fetakmi v ukradnutom aute mohli trosku premysliet... toto mi prislo strasne prvoplanove a vrcholne nerealne. Takze aby som to zhrnul... film je dobry a bavil ma... mozno je to trosku pateticke a hrajuce na city, ale cert to ber. Objektivne by som dal 2 hviezdy, ale kvoli kvoli Slyovi dam 3. Aj ked mi jeho postava v tomto filme vadila opat ukazal, ze ma navrch proti svojim akcnym kolegom a skutocne vie hrat. ()

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Film, v němž Stallone nedá nikomu pěstí. Film má sice happy end, ale vždycky mi přišel hrozně smutný. Film, který zaujme některými scénami, zajímavými charaktery a hereckým obsazením - Stallone jr., už jsem ten film od jeho vzniku viděl asi třikrát, ale až dneska jsem v něm objevil Danielle Harris, vzpomene si po Con Air někdo na devadesátkového Renoly Santiaga? Ryzí devadesátkové katastrofické drama. Hlavní roli mohl hrát prakticky kdokoliv. ()

cariada 

všetky recenzie používateľa

Pohodový akční snímek o výbuch v tunelu pod řekou. Uvěznění lidé nemají moc šanci se zachránit bud uhoří nebo se otráví jedy, či je to tam celé zasype a nebo se utopí ve vodě. Prostě vyhlídky "růžové". Naštěstí je tu byvalý záchranář Kit, který jede zrovna kolem , když se to přihodí. Má sice za sebou malér , který stál někoho jinýho život a jeho zase místo. Sly (Kit) se rozhodne , že se tam dostane větrákama což je velice těžké a nebezpečné, a pokusí se zachránit lidi. Nejvíc se mě líbí , že působí velice civilně a nesnaží se ze sebe dělat super hrdinu, ale obyčejnýho záchranáře, který se nad nikoho nepovyšuje ba naopak klidně nechá někoho jinýho velet a jen povídá co je třeba udělat. situace se stává stále víc neřešitelná až na to Sly téměř doplatí. Ano je sice jasný kdo zemře a kdo né , a některé dialogy jsou sice děsné , ale co kdo z nás by se nechoval stejně. Snímek je koukatelný a určitě nenudí. ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (15)

  • Všetky scény odohrávajúce sa v tuneli boli natáčané v štúdiách Cinecitta v Ríme. Tunel postavený pre potreby filmu bol dlhý viac ako 500 metrov. (m.a.t.o.)
  • Sylvester Stallone pred premiérou ohlásil, že toto je jeho posledný akčný film, pretože sa cíti byť na daný žáner už príliš starý. Nakoniec si to rozmyslel a k akčným filmom sa vrátil. (m.a.t.o.)
  • Okrem Ríma sa natáčalo aj v New Yorku a New Jersey, konkrétne od 25. septembra 1995 do 28. februára 1996. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama