Reklama

Reklama

Nevinní so špinavými rukami

  • Česko Nevinní se špinavýma rukama (viac)

Obsahy(1)

Príbeh nás zavedie do štvrte luxusných víl v Saint Tropez. Julie Vormserová, manželka bohatého Američana, sa zoznámi s mladým spisovateľom Jeffom. Čoskoro sa stanú milencami. A už im chýba iba krôčik, aby sa rozhodli odstrániť nadbytočného manžela, ktorý je zakomplexovaný a veľa pije ... (Film a divadlo)

Recenzie (31)

argenson 

všetky recenzie používateľa

Napřed by chtěla jednoho, pak druhýho, pak oba a nakonec jí nezůstal ani jeden. To vše spletené do kriminální zápletky, jejíž nesmyslnou překombinovanost spolu s mými pocity brilantně vyjádřil lehce dezorientovaný komisař François Maistre vtipnou větou: "Co to je za bordel?" On to ostatně není jediný Chabrolův film, kde se všichni chovají trochu jako kreténi. ()

EdaS 

všetky recenzie používateľa

Tak tenhle tip od Tarantina s Avarym se trefil do mého vkusu skoro naplno - komorní thriller plný zvratů s krásně chladnou Romy Schneider, skvělým Rodem Steigerem a Jeanem Rochefortem v malé roli právníka, který si film během pěti minut málem ukradne pro sebe. Ke konci už těch překvapení bylo možná trochu moc, ale jinak jde o velmi zábavný žánrový kousek. ()

Reklama

Radko 

všetky recenzie používateľa

Manželka podvádza a spoluplánuje mord. Manžel chľastá ani dúha a klame. Milenec má nekalé úmysly a pripravuje vraždu. Policajné vyšetrovanie vyznieva sťaby sa zišli dvaja gurmáni a epikurejci. Ich pohodu a slastnenie by na základe majetku mala mať skôr buržoázia, promenádujúca sa vo výstavnej vile. No tá sa trápi a užíva si dvojica vyšetrovateľov. Bezstarostne hodujú, potmehúdsky sa usmievajú, usrkujú víno a popritom preberajú rôzne verzie prípadu. Psychodráma večnej falše. Falše aristokracie, intelektuálov (spisovateľ), právnikov i vegetujúcej polície. Milencov i manželov. Všetky podvody, zvraty a odhalenia sa znášajú na hlavu krásky. Ona sama však, snáď z dôvodu frustrácie a celkovej nespokojnosti, je hýbateľom celého prepletenca a sama sa do týchto patálií zaplieta a zúčastňuje sa ich. K šťastiu síce nevedú, ale polícia si pripíše plusové body. Výstižne to zhodnocuje postava Romy Schneiderovej (parafrázujem): "Keď som plánovala zločin, ostala som na slobode, keď som chcela milovať, budem súdená." Na čo jej policajt odpovie: "Nečudujte sa, zákony v tejto krajine sú pripravené v prospech mužov.". ()

Marthos 

všetky recenzie používateľa

Film sám o sobě v mnoha ohledech a v rámci zvoleného žánru narušují povážlivé trhliny, které se projevují zejména v druhé části, kdy se zpočátku výborně vykrystalizované psychodrama mění spíše v panoptikální frašku oživlých mrtvol, ale i tento handicap nachází svá pozitiva. Romy Schneider v roli životem míjené Julie se totiž stává magickou femme fatale velkého plátna; její detailní studie frustrované ženy, která stále čeká na svůj velký okamžik, činí z filmu opravdový zážitek a de facto i jeden z klíčových důvodů, proč nevynechat tento film. Velké hvězdy jsou schopny velkých úkolů. ()

Snorlax 

všetky recenzie používateľa

Krásná, ledově chladná Romy Schneider ve spletitém příběhu plném zvratů. Rochefort v jedné ze svých mála charakterních rolí mírně sklouzává do satirického pojetí obhájce madam Wormeserové. Závěr se mi zdál zbytečně překombinovaný, až jsem čekala, kdy přijde jednoaktovka Járy Cimrmana "Vítr z hor", celkem by se hodila. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (1)

  • Adaptace románu The Damned Innocents (1971) Richarda Neelyho. (NinadeL)

Reklama

Reklama