Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nadšený staviteľ Paul Wagner (Andy Armstrong) buduje v Honkongu tunel spájajúci ostrov s pevninou. Tesne pred dokončením ho však zavraždí mafia spolu s manželkou Katherine (Sarah-Jane Varleyová) a obchodným partnerom Nigelom Griffithom (Alan Scarfe). Z dažďa guliek ako zázrakom uniknú len Wagnerovi malí synovia Chad (Alicia Stevensonová) a Alex (Paul Aylett). Jedného zachráni domorodá žena, druhého rodinný priateľ a bodyguard Frank Avery (Geoffrey Lewis). O 25 rokov neskôr sa Alex a Chad (v dvojúlohe Jean-Claude Van Damme) znovu stretnú, aby na výzvu Franka Averyho pomstili smrť svojich rodičov. Najskôr sa však musia dohodnúť medzi sebou, pretože fyzicky sú si navlas podobní, ale povahy majú celkom rozdielne. Z Alexa urobil život na ulici tvrdého a nedôverčivého cynika, Chad, žijúci v prepychu Frankovho domu, je ľahkomyseľný a mierne naivný mladík. Poraziť bezcitného mafiána Raymonda Zhanga (Philip Chan) a jeho kumpánov však znamená spojiť svoje sily a naučiť sa vzájomnej dôvere. A boj to nebude ľahký, pretože proti nim stojí bezcitný a krutý Zhangov zabijak s prezývkou Moon (Bolo Yeung)... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (346)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Po vsetkych tych arenovkach Van Damme konecne natocil regulerny akcny film s ktorym chcel dobit kinoligu a tak si dal na nom zalezat. Spojil to najlepsie z minulych filmov. Zaujimavy pribeh s kvalitnou akciou. Van Damme tu konecne podava aj solidny vykon. Dostatocne sa mu podarilo odlisit elegantneho Chada od drsneho Alexa a je radost na neho pozerat v obidvoch polohach. V akcii si konecne vyskusal okrem bitiek aj prestrelky. V scene ked striela z dvoch pištolí naraz sa neda nespomenut na klasicke Wooovky s Chow Yun-Fatom. Dokonca aj to obligatne paratko ma Alex neraz v hube. Coolovosti Wooovych prestreliek to zdaleka nedosahuje, ale na USA produkciu je to slusna napodobenina. Rovnako dobre dopadli bitky. Choreografia sice nie je nejak extra komplikovana a suboje su väcsinou kratke, ale to co Van Damme predvedie je natocene kvalitne a jeho suboj s Bolom znova stoji za to. Celkovo sa velmi vydaril casting. Dvojnasobna davka Van Damme = dvojnasobna zabava, dalej mentor Geoffrey Lewis v ulohe v ktorej ho mam zo vsetkych filmov kde hral najradsej, skveli slizkí zaporaci a hlavne ich pôsobiví poskoci. Bola som uz spominal. Tentokrat ma aj hnusnu jazvu na xichte co mu doda na demonickosti a ze pocas bitky znova zapozuje s obnazenymi kozami ani nie je potrebne spominat. Dalsou skvelou volbou bola namakana Cory Everson. V bitkach bola sice slaba, ale bolo radostou na nu pozerat kazdu sekundu. Potesi aj, ze pri erotickej scene blondate bimbo Alonna Shaw nezabudne ukazat kozy. Na to v minulych Van Dammovych arenovkach zabudli a poriadne ma to sralo. A nakoniec pochvalim este exoticke prostredie Hong Kongu, ktore sa mi vzdy pacilo, takze tu mame dodnes velmi dobre fungujucu Van Dammovku, ktoru by som sa kludne odvazil oznacit za klasiku. 8/10. ()

spikey1 

všetky recenzie používateľa

Pořádně nevím proč, ale trik s dvojením herců a hraním dvojčat byl na začátku devadesátek velmi populární. vyzkoušel si to Jean a o rok později i Jackie. Oba vždy s důrazem na protichůdnost postav, které ve filmu hráli. Zpětně nutno dodat, že Jackiemu se jeho počin povedl lépe. Jeanův kousek je ale pořád velmi dobré akční béčko ()

Reklama

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

O jeden malý vlásek Geoffreyho Lewise, ale přece - můj nejoblíbenější a asi i nejlepší Van Damme (před Krvavým sportem a Kickboxerem), který tady hned dvojnásobně kope padouchy tam, kde končí záda a začíná krční páteř... Příběh dvou naprosto odlišných bratrů, které po čtvrtstoletí spojí paní POMSTA, se mi líbí už od dětství, kdy dostával často zabrat na videokazetě a k mému velkému potěšení, neztratil nic ze svého béčkového kouzla ani po mnoha letech. Stále dobrá akční zábava, která má drive, plus skvělý záporák Bolo Yeung a namakaná nad-žena Corinna Everson. No nekupte to. ()

lennyd 

všetky recenzie používateľa

Když byli ještě kojenci, byli jejich rodiče brutálně zavražděni a Alex a Chad byli rozděleni. Každý vyrůstal v jiném prostředí na jiném konci světa. Po pětadvaceti letech je ale čas, aby se opět dali dohromady, a našli vrahy svých rodičů a pomstili je. Jenže to nebudou mít moc jednoduché, šéf mafie Zhang má spoustu nahraditelných vojáků, a nedá se jen tak lehce... Tak tohle byl film, na který se před necelými dvaceti lety chodilo do kina. V dnešní době by po něm nikdo dvakrát neštěkl (natož aby šel do kina), ale tenkrát to byla opravdová pecka. Vzpomínám si, jak si malí cigoši kupovali lístky do prvních řad, a po vzoru Van Damma před sedadly trénovali karate.. Ale zpět k filmu, Van Damme rozhodně patří k hercům, kteří hráli nejvíce dvojrolí ve svém hereckém životě. Dvojitý zásah je právě jedním z nich, a rozhodně lze Van Damma pochválit, že každá z jeho rolí byla úplně jiná (ulicí vychovaný Alex a trochu zženštilý Chad). Jinak ale film nepřináší nic moc objevného, a jak to dopadne je také jasné už od prvních minut. Dvě hvězdičky, spíš ze sentimentu ... ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Trochu nadhodnocenej film se mi zda JCVD ma urcite lepsi ani tam nemusel bejt 2x jednou by to stacilo... no hlavne ze je tam Bolo Yeung jeho zaporak je zcela ultimatni jinak akce slusna v detstvi sem to taky zral to jo ale kratsi delka by filmu neuskodila misty se to celkem vleklo a tech kecu a pokusu o vtip bylo az moc takze prumer PS ale ten plakat ve tvaru vhs je neskutecne cool! to mi pripomina stare casy ()

Galéria (142)

Zaujímavosti (19)

  • Opuštěný objekt, ve kterém se Chad, Alex (oba Jean-Claude Van Damme) a Frank (Geoffrey Lewis) ubytují, je již dlouho uzavřený Jockey Club Mong Tung Wan Hostel ležící na pobřeží Mong Tung Wan na hongkongském ostrově Lantau. (ajaxx)
  • Jean-Claude Van Damme se kompletně postaral o choreografii všech soubojů. (korbitch22)

Reklama

Reklama