Reklama

Reklama

Príšery 2: Nečakaný šok

  • Česko Chvění 2: Vrátili se zpět! (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Červy sú späť a dokonca majú v talóne zopár nových a nečakaných trikov, aby priviedli dvoch superhrdinov Burta a Earla na pokraj zúfalstva. Tí opäť začali neúprosný boj proti kreatúram a s kopou srandy pošlú tieto hrozné príšery tam, kam patria. Do horúcich pekiel... (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (92)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Takže sú zo Zeme?“ – „Áno.“ – „Vždy som si myslel, že z vesmíru.“ Škoda, že tvorcovia nezakomponovali Earla (Fred Ward) do príbehu od samého začiatku a hneď ho nedali dohromady s militantným Burtom Gummerom (Michael Gross); je to podstatne výbušnejšia dvojka, ako s tým otravným mladíkom. Ale darmo, pôvabný Kevin Bacon to tiež nie je. A to sa dá použiť na celé CHVENIE II (obskúrny slovenský preklad PRÍŠERY 2: NEČAKANÝ ŠOK odmietam používať). To je už ale to prekliatie dvojok. Moment prekvapenia je fuč a vrátila sa len hŕstka známych postáv, doprevádzaná symbolickými odkazmi na originál ("strihanie"). Plusom svižného scenára je, že postavy to už raz zažili a teda sú sebavedomými protivníkmi kvalitne stvárnených monštier (stvorila ich dvojica Alex Gillis a Tom Woodruff Jr. – VOTRELCI). Nápad s "novými tremorsami" je ale zlý. ()

Likan7 

všetky recenzie používateľa

Jenže je to méně vtipné než celkem povedená jednička, ale ono to není vtipné vůbec. Hodně tomu chybí chemie, kterou měli mezi sebou Fred Ward a Kevin Bacon. Takhle to postrádá humor, nadhled a nakonec i monstra jak je známe a místo toho jsme dostali takový...pamatujete si prasata z Doom 2? Tak přesně tohle. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Prvá časť ma dosť dobre pripravila na toto pokračovanie. Vedel som, že je to mix komédie a horroru, pri ktorom sa nebudem zadúšať od smiechu ani chvieť od strachu. Tak sa i stalo. Sledoval som jedného z hrdinov s úvodného filmu, Earla Bassetta, pri ďalšom dobrodružstve s gygantickými a nebezpečnými podzemnými červami. Tento krát sa však dej presunul z americkej Nevady niekam do Mexika. Earl získal nového mladého parťáka, Gardyho. A ruku ku dielu priložil i militantný fanatik Burt Gummer. Na moje potešenie sa v tomto pokračovaní už neobjavil otrasný Kevin Bacon. Takže sa dá povedať, že som sa bavil rovnako a pri jedničke. *** ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Jedno z tých lepších pokračovaní. Vracajúci sa Fred Ward s Michaelom Grossom, ich bláznivé dialógy a bláznivá nátura Grossovej postavy z toho robia sympatickú a miestami docela vtipnú oddychovku. No klamal by som, ak by som povedal že Kevin Bacon z jednotky nechýbal. Červy sú našťastie stále väčšinou zobrazovaní praktickými efektami, takže v tomto smere za mňa spokojnosť. Ich transformácia a prerod v druhej polovici ma nestrhol, ani výraznejšie nepohoršil. Akcie nie je málo, no mohlo byť viac. Správanie postáv pár krát mierne nelogické, no dá sa to prežiť. Vo výsledku nenáročný film z ktorého sála atmosféra 90. rokov na míle ďaleko a ktorý kvalitovo mierne zaostáva za jednotkou. 60% ()

Joe321 

všetky recenzie používateľa

Vlastně skoro totožné s jedničkou, ale v jiném prostředí. Fred Ward dostane mladého parťáka a dohromady jim to celkem klape, ale už to neni ono. S příjezdem militantního blázna Grosse se to trošku zase nakopne, přesto jsem se u toho pořád trošku nudil. Určitě je tu spoustu dobrých vtipných rozhovorů a hlášek, ale prvnímu dílu se to rovnat nemůže, proto ty tři hvězdy. -"You what? That's 2,5 tons of high explosives, Earl!" -"You mean that's not enough? Oh Burt, don't tell me it's not enough!" -"Not enou... Never mind, just run! Run!" ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (7)

  • Keď si Burt na ceste späť potom, čo zlyhalo rádio, robí svoje osobné zápisky, poznamená si čas 19:00 a deň 14. máj. Avšak v tomto čase je v tejto časti sveta ešte stále deň, nie noc. (beso74)
  • Počet mŕtvych vo filme: 3. (beso74)
  • Kate datuje fosílie graboidov do geologickej éry zvanej prekambrium. V tom čase však ešte život na súši neexistoval a graboidi by sa tak nemali čím živiť. (beso74)

Reklama

Reklama