Reklama

Reklama

Príšery 2: Nečakaný šok

  • Česko Chvění 2: Vrátili se zpět! (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Červy sú späť a dokonca majú v talóne zopár nových a nečakaných trikov, aby priviedli dvoch superhrdinov Burta a Earla na pokraj zúfalstva. Tí opäť začali neúprosný boj proti kreatúram a s kopou srandy pošlú tieto hrozné príšery tam, kam patria. Do horúcich pekiel... (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (92)

borec999 

všetky recenzie používateľa

Jedno z tých lepších pokračovaní. Vracajúci sa Fred Ward s Michaelom Grossom, ich bláznivé dialógy a bláznivá nátura Grossovej postavy z toho robia sympatickú a miestami docela vtipnú oddychovku. No klamal by som, ak by som povedal že Kevin Bacon z jednotky nechýbal. Červy sú našťastie stále väčšinou zobrazovaní praktickými efektami, takže v tomto smere za mňa spokojnosť. Ich transformácia a prerod v druhej polovici ma nestrhol, ani výraznejšie nepohoršil. Akcie nie je málo, no mohlo byť viac. Správanie postáv pár krát mierne nelogické, no dá sa to prežiť. Vo výsledku nenáročný film z ktorého sála atmosféra 90. rokov na míle ďaleko a ktorý kvalitovo mierne zaostáva za jednotkou. 60% ()

Žralok 

všetky recenzie používateľa

Původně jsem čekal jenom obyčejnej kopírák jedničky. Opak je ale pravdou. Dvojka přináší kromě kupy vtipných scén a situací originální zápletku v podobě další vývojový linie graboidů. Jedničku táhnul především duo Kevin Bacon a Fred Ward. Kevina Bacona zde už bohužel neuvidíme. Naopak se zde perfektně yykresluje postava Burta. V jedničce to byl militantní pošuk. Tady je to zatraceně zábavnej militantní magor. Rád tenhle díl stavim na úroveň originálu. Možná i o chloupek před něj. ()

Reklama

lennyd 

všetky recenzie používateľa

Earlovi (Fred Ward) je po tom, co vejde ve všeobecnou známost jak se se svým bývalým přítelem Valem vypořádali s obrovskými červy, nabídnuta nová práce - zatočit s červy i v Mexiku, kde se jich objevily desítky. Earl sice chvilku váhá, ale 50tisíc dolarů za každého mrtvého červa je více než přesvědčivý argument. Za pomoci nového parťáka Gradyho (Christopher Gartin), ale hlavně starého známého, militantního Burta Gummera (Michael Gross) se bude muset vypořádat i s nečekanou mutací červů ... Potom, co jsem četl relativně nadšené komentáře u tohoto filmu, tak jsem se těšil, že to bude podobná parádička jako jednička této série. Ale nevím, jestli jsem se náhodou nedíval na úplně jiný film - vtipu ubylo o několik řádů, herecké výkony skoro žádné, příběh o ničem - škoda. Jediné co chválím je zpracování vlastních potvor, které jsou tak nádherně ošklivé :) ()

dyfur 

všetky recenzie používateľa

....prvé Chvenie bolo fajn - herci, námet, spracovanie ,napätie......táto - dvojka-už nesie jasné známky dvojky-herecky slabšie ,dej-to lovenie červov - nudné, tá premena červov v nejaké veľké kurence  :(  ....tiež Christopher Gartin nie je Kevin Bacon .....ten bol aspoň trocha vtipný -tento je len blbý a trápny... celkovo  neoslnilo .... pozrieť sa to dalo, ale nič - moc ...... ()

choze 

všetky recenzie používateľa

Docela nudné pokračování bez Bacona a původního režiséra, zato s podstatně méně nápady a s vydatnou porcí trapného humoru. Vrcholem zoufalství jsou noví graboidi, kteří se mohou pohybovat nad zemí. Tady někdo vůbec nepochopil, v čem spočívá jejich kouzlo - že nejsou vidět. A jako by to nestačilo, naservíroval nám je v odporně počítačové podobě. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (7)

  • Počas postprodukcie sa tvorcovia snažili dosiahnuť, aby sa film dostal do širšej kino distribúcie. Nakoniec sa im to síce nepodarilo, ale film sa hral v limitovanom počte kín na celom svete, ako napríklad TCL Hollywood Theatre, Alfred Hitchcock Theater a National Theatre v japonskom Tokiu. (beso74)
  • Pôvodne sa mal film natáčať v Austrálii s rozpočtom 17 miliónov dolárov a opäť v hlavnej úlohe s Kevinom Baconom, pričom sa počítalo s masívnym uvedením do kín. Nakoniec sa na rozpočet našli len 4 milióny a tak sa pristúpilo ku kompletnému prepísaniu scenára, aby sa film zmestil do rozpočtu. (beso74)
  • Počet mŕtvych vo filme: 3. (beso74)

Reklama

Reklama