Reklama

Reklama

Chuckyho potomstvo

  • Česko Chuckyho sémě (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nejoblíbenější zabijácká panenka se vrací - Chuckyho odkaz pokračuje v novém členu rodiny! Chucky a jeho vraždící družka Tiffany jsou přivedeni zpět do života svým osiřelým potomkem Glenem. Chycky a jeho nevěsta smetou Tinseltown vichřicí a rozpoutávají nové násilnické akce vražedného řádění! (oficiálny text distribútora)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (176)

maddy 

všetky recenzie používateľa

„Nevesta“ bola nudná, „Semeno“ chutí o poznanie lepšie! Teraz sa už konečne jedná a ten pravý Ultimátny GUILTY PLEASURE! Normálne by som sa u takéhoto filmu ani nerozpisoval, ale tento krát si tie (veľmi slabé) tri hviezdy jednoducho musím obhájiť. Na pôvodnej „Child's Play“ trilógii započatej roku 1988 Tomom Hollandom (4*) som vyrastal. Je síce pravda, že nasledujúca časť (3*) už kvalitou jemne upadala a s pribúdajúcim vekom, treťou „vojnovou“ častou (2*) a zbytočnými video-pokračovaniami som sa o sériu prestal zaujímať, no na legendárneho Chuckyho som vždy spomínal. S tohtoročným (2013) uvedením Curse of Chucky (2*) som sa odhodlal spätne dohnať aj zvyšné dva diely, ktoré mi za tie roky ušli. A tam kde som na Bride of Chucky (2*) nevidel absolútne žiadne čaro v miešaní hororu a komédie, tak ma nasledujúce Seed of Chucky (Chuckyho Sémě – skutočne odvážny český názov) prekvapilo. Problém spočíva jedine v divákovej ochote naladiť sa na tú správnu nôtu. Seed of Chucky je totiž hlúpe, takmer až video-Céčko s nezmyselným príbehom (ktorý tu však nie je absolútne podstatný!), ale správne pochopil kadiaľ vedie cesta a tak sa konečne jedná o čistokrvnú čiernu komédiu s neskutočne cynickým humorom a vynikajúcimi trefnými hláškami, ktoré pre tento krát nezaobstaráva len samotný Chucky a jeho nevesta Tiffany, ale aj „made-in-Japan“ syn Glen (alebo Glenda?!, ktorý/á dokonca občas utrúsi aj vetu v japončine). Navyše to je celé paródiou na Hollywood, kde si aj otrasná herečka Jennifer Tilly robí srandu sama zo seba, obsahuje to nespočetné množstvo popkultúrnych odkazov (Ed Wood, Takeshi Kitano, Britney ... Ooop! I Did It Again, teda pokiaľ film nepozeráte v trápnom dabingu) a servítku si neberie ani pred inými filmovými klasikami (Psycho, The Shining). Uznávam je to dejovo stupídne, po technickej stránke absolútne odfláknuté, ale celá to je pre tento krát absolútnym zámerom. Tento Chucky je totiž natočený len pre zábavu a s rovnakou nadsázkou je k nemu potrebné pristupovať. Chápem tých, čo tomu udelili oveľa nižšia hodnotenia, ale kto sa s Chuckym počas detstva kamarátil ten tú poriadnu dávku cynizmu jednoducho musí oceniť. PS: záverečné „5 years later“ maximálne zbytočné a vôbec sa sem nehodí. ()

Pirkaf 

všetky recenzie používateľa

Docela dlouho mi trvalo, než jsem se k nejnovějšímu pokračování této roztomilé série dostal, ale čekání stálo za to. Od tohoto dílu snad už žádný znalec Chuckyho nemohl očekávat horror a ten se taky nekoná. Ale co už, zábava je to skvělá, hlášky lítají vzduchem, končetiny taky, krev stříká a děti si mají aspoň s čím hrát. A to je nejdůležitější. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Fuj, to je ale hnusná bábika.“ Jednotka patrí k mojim obľúbeným nostalgickým hororom, na ktorých som vyrastal. Detto o dva roky mladšia dvojka. No výborne naštartovanú sériu predčasne pochoval matný tretí diel, v ktorom z chlapčeka Andyho, večne terorizovaného Chuckym, vyrástol adept vojenskej školy. Aj tu si ho Chucky (s hlasom Brada Dourifa, ktorý však „fyzicky“ hral len v úvode jednotky) našiel. Ale bolo to slabé, ako dávno vylúhovaný čaj. V roku 1998 sa producenti prekvapivo k mŕtvej ságe vrátili a akčný čínsky režisér Ronny Yu nakrútil CHUCKYHO NEVESTU, ktorá Chuckymu pridala bábku ženského pohlavia. Bolo to krvavé a dravé... napriek tomu to bolo v mojich očiach ešte oveľa horšie, ako fádna trojka. Tá bola biedna, čo sa týka scenáru, ale aspoň doňho nepchala trápny humor. Humor podľa mňa do hororov nepatrí a ak ho napriek tomu do nich umiestnim, musím si počínať obozretne. Tvorcovia zo štvorky vykastrovali akúkoľvek vážnosť, nedajbože pokus o hrôzostrašnú atmosféru (typickú pre prvé tri časti). Urobili z toho blbú pop-kultúrnu šou. Neviem, prečo som si myslel, že päťka (v Čechách odvážne ako CHUCKYHO SEMENO, u nás hanblivo CHUCKYHO POTOMSTVO) bude iná. Možno preto, že si na režisérsku stoličku sadol otec série Don Mancini. Ale kdeže, vlastný otec ešte nevkusnejšie pochováva vlastné plastikové dieťa a k plastikovému Chuckymu a plastikovej neveste pridal plastikové decko. Vážne sa to brať nedá ani omylom, nestačí mi, že kedysi rešpekt budiaca panenka kvázisrandovne zavraždí Britney Spears, nemám 12, aby mi čosi také stačilo. Sám Mancini si uvedomil, ako ďaleko zašiel a po premiére začal žvatlať čosi o tom, že sa ospravedlňuje, že nakrúti remake a bude to „veľmi vážne a strašidelné“. ()

tom88 

všetky recenzie používateľa

Oproti Chuckyho neveste je tu značný pokles kvality, aj keď hnus, vražednosť a nechutný vzhľad bábik pokračuje v takom istom rozsahu. Dej je slabší a stupídnejší, ale ako tak ešte dokázal pobaviť. Herci toho veľa nenahrali, zato bábiky asi o niečo viac. Navyše sa pridala aj bábika Glen ako potomok Chuckyho a Tiffany, ktorý hral síce neviniatko, ale nakoniec všetko krásne zaklincoval. Samozrejme pokračuje čierny humor a sem tam aj nejaká tá pripečená scénka. Škoda mrzačenia skvelej série, ale verím, že ešte nejaký diel vznikne. 42% ()

Terva 

všetky recenzie používateľa

CITÁT - Made in Japan......... Tak nic moc. Dokonce jsem se i nudil. Oproti nádherné a povedené čtyřce, je tohle prostě skoro blbost. Divný scénář, hudba na prd, tohle je prostě strašný v tom horším slova smyslu. CITÁT - Máš fakt pěkný kozy.......... DIALOG: GLEM - Proč zapíjíte? CHUCKY - No, je to vlastně náš koníček. GLEM - Zapíjet? CHUCKY - Zabíjet je dobré, zapíjet je na prd. Ničí to celou tuhle zkurvenou zem. TYFFANY - Táta má pravdu, musíme se tomu postavit čelem. - Dialog ještě pokračuje a věřte, je to to nejlepší na tomhle filmu. CITÁT - Teď už budem opravdu ta nejlepší rodina................... Tak pět dobrejch hlášek, ale jinak obsahově je to špatné. CITÁT - Krucinál, držte už všichni huby........................ Já jsem Chucky, panenka zabiják a já to žeru. Tohle jsem já. ()

Galéria (86)

Zaujímavosti (17)

  • Jennifer Tilly chtěla kvůli roli ve filmu zhubnout, ale Don Mancini jí to zakázal, kvůli narážkám na váhu postavy kterou hrála ve scénáři. (Chatterer)
  • Chris Sarandon dostal ponuku zopakovať si úlohu detektíva Mike Norrisa z prvej časti. Kvôli pracovnej zaneprázdnenosti odmietol. (beso74)
  • Herec Jason Flemyng povedal, že Seed Of Chucky je jediný film, ktorý by najradšej vymazal zo svojej filmografie. "Bol som oblečený ako Santa, mal som byť zavraždený bábikou, celé sa to dialo kdesi v Rumunsku a tak som rozmýšľal: Kde som spravil chybu?" (beso74)

Reklama

Reklama