Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adaptácia klasického románu L. M. Alcottovej o štyroch dospievajúcich dievčatách s odlišnými povahami v období americkej občianskej vojny. Rodina Marchových sa musí zaobísť bez otca, ktorý je na vojne a hlavou rodiny sa stáva rázna, ale láskavá matka. Jej výchova sa nesie v duchu pomoci druhým, súdržnosti a obetavosti. (STV)

Videá (1)

Ukážka z filmu

Recenzie (176)

Madison 

všetky recenzie používateľa

Melodramatická filmová romanca, ktorá vo mne oprávnene zanechala hlboké dojmy. Chvíľami komediálny a nadľahčený, inokedy jemne sentimentálny príbeh zo života štyroch romantických sestier, ktoré neustále bojujú za svoje sny, ideály a ciele. Zo snímky pomerne často vyráža trpkosť a osudové zmeny, ktoré sú tak charakteristické pre každý ľudský život, lemovaný rozdielnymi osobnostnými črtami či pohnútkami. Zo sestier mi veľmi imponovala rozpoltená vášnivá spisovateľka Winona Rider, spočiatku neschopná určiť si svoj vlastný životný smer, krehká jednoduchá ,,žienka domáca" Trini Alvarado, s večným smútkom v očiach, pokorná Claire Danes či citlivá, pomerne vznetlivá, ešte detská Kirsten Dunst. Susan Sarandon celé ženské osadenstvo korunuje svojím rozvážnym dospelým prístupom + do pozitívnych stránok spadá neskutočne nádherná, do deja pasujúca hudba Thomasa Newmana, zábavný mladík Christian Bale a najmä rozprávkové prostredie vianočnej idylky dodáva filmu priam neuveriteľný pôvab. Jedna z najlepších ,,ženských steeloviek" z hollywoodskej produkcie. ()

Chrysopras 

všetky recenzie používateľa

V podstatě očekávaný průběh, i když jsem knihu nečetl a přesto mě ten závěr hodně dostal. Nevím, jestli to tak je, ale řekl bych, že lidi s více sourozenci to prožívají ještě víc... každopádně to u mě tak bylo :-). No a když se k tomu přičte to skvostný obsazení, kde vidíte několik hodně mladých budoucích hvězd plus Thomas Newman. A hlavně Winona! Skoro jsem zapomněl jak skvělá herečka to byla. Pohlazení tohle vidět. ()

Reklama

Loki_Six 

všetky recenzie používateľa

"I only care what you think of yourself. If you feel your value lies in being decorative, I fear one day you may think that's all you are. Time erodes beauty, but not the wonderful workings of your mind. Your humour, your kindness... and your moral courage. These are the things I cherish in you. I wish it was a just world. I know you'll make it a better place." ()

MISSha 

všetky recenzie používateľa

Nádherný snímek, tak nějak ze života... ani si nemohu domyslet jak výtečná musí být jeho knižní předloha. Celku nahrává že se na film příjemně kouká- krásné exteriéry, propracované kostýmy, herečky z kterých si každý najde svoji favoritku. Mě osobně nejvíc zaujala tehdy začínající Claire Danes. Pro zasněžená zimní brzká rána, film jako dělaný. ()

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

[3,5*]     Výbornú filmovú adaptáciu z roku 2019 som videl pred týždňom, tak som bol veľmi zvedavý na porovnanie. Zaujalo ma, že toto spracovanie má takú skôr rozprávkovú atmosféru, hlavne v prvej polovici a až v druhej polovici začína tá pravá dráma. Tiež mám pocit, že je to kvalitatívne mierne nevyrovnané - prvá polovica je slabšia, tá druhá o poznanie lepšia. Herecké obsadenie je rovnako nadupané ako vo verzii z roku 2019, očarili ma predovšetkým Claire Danes a Winona Ryder, ale zaujali ma aj ďalší, napr. mladučká Kirsten Dunst. Aj hudba je tu výborná (hádam ešte lepšia), Thomas Newman exceluje počas celého filmu. Nakoniec to zhrniem asi tak, že tento klasicky nakrútený film je bezpochyby výborný, ale novšie (a modernejšie) spracovanie je o štipku lepšie. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (12)

  • Alicia Silverstone projevila zájem o roli Beth March, ale byla považována za trochu starší, než  filmaři viděli charakter Beth. (newpage)
  • Louisa May Alcott psala Malé ženy (Little Women, 1868) na pokračování, následovaly Dobré manželky (Good Wives, 1869), Malí muži (Little Men, 1871) a Veľkí muži (Jo's Boys, 1886). Poslední díl u nás vyšel pouze ve slovenském překladu. (NinadeL)

Súvisiace novinky

Tvůrci Lady Bird se vrací

Tvůrci Lady Bird se vrací

01.07.2018

Tvůrčí trojice zpoza loňského úspěšného snímku Lady Bird, režisérka Greta Gerwig a hvězdy Saoirse Ronan (Brooklyn) a Timothée Chalamet (Dej mi své jméno), se znovu sejdou v nové adaptaci knihy Malé… (viac)

Reklama

Reklama