Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cahit žije v Hamburgu a zo svojho života odstránil všetko, čo by mu pripomínalo jeho turecký pôvod. Zo stredu klubovej a drogovej scény, kde prežíva zo dňa na deň, sa ocitne na psychiatrickej klinike, kde sa zoznámi s mladou Sibel, ktorá sa pokúsila o samovraždu, aby unikla obmedzovaniu zo strany svojej konzervatívnej tureckej rodiny. Hoci sa najskôr bráni, napokon podľahne prosbám Sibel, aby ju zachránil fingovaným manželstvom.. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (175)

Lynn 

všetky recenzie používateľa

Vynikající německý snímek "Proti zdi" reflektuje problematiku početné turecké menšiny žijící v Německu. Není ale ani tak o politicko-společenských problémech Turků a Němců jako spíš o mnohdy palčivějším problému, jakým jsou generační rozdíly. Tradiční a konzervativní turecká rodina není sto pochopit (a ani nemůže) postoje a názory dcery Sibel, která má sice turecký původ, ale přemýšlí jako Evropanka. Od tohoto základního konfliktu se potom odvíjí drama, které končí pro oba hlavní hrdiny tragicky. Velmi realistický závěr dává celému snímku jakýsi "druhý plán", protože již neplatí pro konkrétní hrdiny, ale je o nás všech : jistota rozumného a korektního vztahu nebo nejistá láska ? ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Tak ja neviem či Európanky považujú za samozrejmosť cpať do seba drogy a rozťahovať nohy pri každej príležitosti a kdekomu kto príde pod ruku. Myslím, že nad takou "voľnosťou" by predsa len ohrnuli nos aj tie Európanky (väčšina z nich určite). Proste Sibel mi tu prišla ako len taká nevycválaná kravka, ktorá trpela úchylkou dráždivého ovocia. Na druhú stranu ale nepozeralo sa na to zle, možno by tomu pomohli aj trošku odvážnejšie alebo drsnejšie scény. Chudák chlap, ale koniec koncov, v živote to tak chodí - v láske vždy trpí viac ten, kto miluje viac. Priemer. 60/100 ()

Reklama

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Jasné, že aj Sibel bola dobrá, ale Birol a jeho Cahil urobili pre mňa tento film skvelým. Dokázala by som sa na jeho utrpenie, beznádej, živočíšnosť, surovosť a lásku pozerať stále. On akoby to ani nehral, ale žil. Skvelé, fakt skvelé. Pol hviezdy nedám len kvôli koncu. Bol pre mňa strašne odbitý. Buď mal byť odporne sladko romantický, alebo pre mňa skôr ťaživý, že by mi srdce puklo. Takto to vyznelo strašne do stratena. Muzika výborná. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Zase som doplatil na to, ze cumim na kadejaku koninu z nemeckej kinematografie. Tentokrat sa to volalo gegen Die Wand, a dialo sa tam uplne hovno. Vzdy ma varuje pred nemeckou kinematografiou ten fuckt, ze tam toci isty Uwe Boll, ale obcas na to zabudnem. No a doplatil som na to. Planoba, ktora nema herecke vykony, ani scenar a Fatih Akin je podla mna reziserska lama! 5 % ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Hustý film, ktorý aj napriek svojej tvrdosti je o láske. Prvá polovica bola pre mňa čistou katarziou (100%) a druhá sa síce o čosi viac podobala na skutočný život , ale trošku stratila na sile (napriek tomu 90%). Príbeh o sahe vymaniť sa s pod "nadvlády" rodiny a začať vlastný "slobodný" život. Výnimočný film so skvelými hercami, aktuálnymi témami a údernými obrazmi a hudbou... ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (8)

  • Režisér Fatih Akin měl pro roli, již nakonec dostala Sibel Kekilli, na mušce přes 350 hereček. (džanik)
  • V úvodní scéně, kde se Cahit objevuje zcela opilý, to Birol Ünel nehraje, byl skutečně namol. Opil se během čekání na natáčení. (džanik)
  • První verze filmu měla kolem čtyř hodin. (džanik)

Súvisiace novinky

Soukromé „topky“ předních uživatelů ČSFD.cz

Soukromé „topky“ předních uživatelů ČSFD.cz

30.12.2010

Jak jde čas, některé filmy přirůstají k našim srdcím a získávají na hodnotě, jiné naopak můžou zapadat prachem, i když nás v době svého uvedení nadchly sebevíce... Zde vám přinášíme přehled… (viac)

Reklama

Reklama