Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dojímavý příběh, ve kterém hlavní postavy ztvárnili Whoopi Goldbergová - hrá Edwina je pacientka s mozkovým nádorem, které zůstává jeden měsíc života a Homera opustili rodiče, ještě když byl dítě, protože úder baseballovou pálkou zapříčinil jeho retardaci. Homer odchází do Oregonu, aby navštívil své rodiče a vrátil zpět staré časy. Edwina souhlasí, že Homera odveze, aby získala zpět peníze, které ji ukradl. Při společném bloudění po amerických cestách se vytváří mezi nimi zvláštní pouto a Edwina připouští jiskřivou lásku k Homerovi v době, kdy upadá kvůli své chorobě do kómatu. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (18)

BigDeal odpad!

všetky recenzie používateľa

Raz som si kúpil mne neznámy Homer a Eddie kvôli hlavnej dvojke predstaviteľov. Čakal som nejakú nízkorozpočtovú drámu...ach aký som bol naivný. Hneď zo začiatku ma šokovala televízna kamera, ale snažil som sa to ignorovať a kým postavy neprehovorili celkom sa to dalo. Lenže potom prišla Whoopi a ja som neveril, že je to ona, herecký výkon sa mi zdal strašný. Neskôr prišla prvá "silná" dramatická scéna a ja som uvažoval, či nejde o paródiu (hrozne napísané i zahrané, až to bolo k smiechu). Nešlo...bohužiaľ. Celý zvyšok filmu som si želal, nech je už koniec a teraz môžem povedať, že ide o čistý odpad. Postavy konajú nelogicky až ich máte chuť zabiť, všetko, čo sa deje, je účelové a má to diváka dojať k slzám, no k slzám sa tu možno dostať len vďaka výbušnému smiechu. Všetka tá sentimentalita je totižto úplne prehnaná- Homera nechcú rodičia, je hlúpy, ale má veľké srdce, Eddie má o mesiac zomrieť,...Vo filme nič neprekvapí, pretože ide v šľapajách osvedčených scenárov ako Forrest Gump, alebo Rain man, no napísaných akoby malým deckom. Svojou stupiditou sa film jasne radí medzi moje top najhoršie filmy. ()

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Tradičná road movie, kedy zhoda okolností dá dokopy netradičný párik dvoch asociálov (mentálny a sociálny) a postupne k sebe nachádzajú cestu. Páčil sa mi pokus o obhajobu Edienieho nezmyselného vraždenia, ale to je tak všetko. Whoopi je desná. Tradičná schéma dá po pol hoďke jasne najavo, že sa hlbšej charakterovej profilácie nedočkáme, a že sa skôr bude tlačiť na city. ()

Reklama

d-fens 

všetky recenzie používateľa

zaujímavé stretnutie "netuctových tvorcov"....kamera Lajos Koltai, známy zo Szabových filmov Mefisto, Plukovník Redl, Hanussen, Sluneční jas a Božská Júlia, ale aj z filmu Maléna (kamera nom. na Oscara)......hudba Eduard Artěmjev, dvorný skladateľ Andreja Tarkovského, podieľajúci sa aj na filmoch ako Sibiriáda, Urga, Unavení slnkom a Sibírsky barbier.... a nakoniec samozrejme Andrej Končalovskij, spoluscenárista Andreja Tarkovského na tak významných filmoch ako Ivanovo detstvo a Andrej Rublev, režisér významných filmov Sibiriáda a Runnaway Train...... film je drsnou humanistickou road movie tragikomédiou s náboženským "presahom", s trochu prehrávajúcimi, ale stále uveriteľnými hlavnými postavami a peknou kamerou, pokrivkávajúca na mierne nedotiahnutom (nevypiplanom), miestami príliš patetickom, melodramatickom scenári (scenáristom je Patrick Cirillo, známy aj z filmu Slzy slnka)..... Končalevského filmy sú pre mňa zaujímavé ťažko popísateľnou "drsnou religiozitou", čiže "fatalistickým humanizmom", a preto aj napriek môjmu nižšiemu hodnoteniu ma aj tento film zaujal, s prihliadnutím na moju slabosť pre road movie sa mi vlastne až páčil :).... a na MFF v San Sebastiane dokonca získal Zlatú mušlu... ()

choze odpad!

všetky recenzie používateľa

Hnus! Ano, hrají tu dva dobří eighties komici a režíruje člověk, co nám přinesl SPLAŠENÝ VLAK a TANGO A CASHE, jenže to není ani komedie ani akční film, ale nudné a debilní měkkosrdcaté drama v hávu road movie. A je to bez jakékoli pochyby to nejslabší měkkosrdcaté drama i road movie, co jsem kdy viděl. Nezaujalo mě to, s nikým jsem se neztotožnil, obě hlavní postavy mi akorát neskutečně lezly na nervy a druhou půlku jsem prospal. ()

Jamal 

všetky recenzie používateľa

Rád bych řekl, že se mi film líbil a že jsem si našel cestu k oběma "narušeným", ale to bych lhal. Homer mi nepřišel až tak hrozně zahraný, i když viděl jsem 100x horší případy demence, a toto bych zas až tak nepovažoval. Každopádně Whoopi mě nepřišla vůbec vtipná ani kdovíjak herecky zvládnutá role. Samozřejmě za vše nemůže i ona, ale také scénář, který byl místami propracovanější, ale jinak nebyl vůbec prakticky o ničem. Emotivní chvilky málo zvládnuté, a ty jiné.... jiné vlastně ani skoro nebyli. Škoda, jinak z nápadu tohoto příběhu se dalo určitě vytěžit více, snažil jsem se také- :: (( ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama