Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kto je späť? Predsa hlavička Mahoney (Steve Guttenberg), mohutný Hightower (Bubba Smith), strelec Tackleberry (David Graf), bláznivý Zed (Bobcat Goldthwait), imitátor Jones (Michael Winslow), dračica Callahanová (Leslie Easterbrooková), nesmelá Hooksová (Marion Ramseyová) a ďalší ich kolegovia, hrdinovia úspešnej série amerických policajných komédií. Tentoraz sa musia postaviť ďalšej výzve, pred ktorú ich postaví ich veliteľ Lassard (George Gaynes). Tou výzvou je program nazvaný C.O.P., ktorý sa má stať zlatým klincom Lassardovej kariéry, skôr ako policajt telom i dušou odíde do dôchodku. Myšlienka celej akcie je prostá: Jediná cesta, ako sa vysporiadať s pouličnou zločinnosťou, je angažovať prostého občana. Lassard teda privedie vybraných dobrovoľníkov na policajnú akadémiu, kde sa budú trénovať v technikách sebaobrany a boji proti zločinu po boku uniformovaných policajtov. Skupina určená na výcvik je samozrejme viac ako len rôznorodá. Nachádzajú sa v nej ľudia  rôzneho veku, odlišnej etnickej skupiny a sú schopní všetkého. Aj tentoraz má však Lassard proti sebe  silného nepriateľa. Je ním starý známy poručík Harris. Zatiaľ, kým Lassard odíde, aby sa zúčastnil výročného zjazdu policajných náčelníkov, na akadémii prevezme  velenie Harris a celkom zámerne  začne Lassardovi projekt sabotovať. Podľa Harrisových inštrukcií a príkazov sú nadšení obrancovia spravodlivosti cvičení smerom, ktorý vedie ku katastrofálnym  a  zároveň  komickým výsledkom. Harris spokojne dúfa, že Lassardov program  skončí krachom. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (213)

videofil 

všetky recenzie používateľa

Tak ze všech čtyřech dílů, které jsem měl možnost vidět, se mi právě tento líbí ze všeho nejmíň. A podle hodnocení ostatních uživatelů a návštěvníků CSFD stránek nejsem sám. Dokonce je to i poslední díl, ve kterém hraje Steve Guttenberg. Možná už tehdy věděl, proč to zabalit. Slušný prostor dostala postava Zeda, kterému scénáristé dokonce dopřáli ženskou. Ve filmu se objevila také v té době ještě nepříliš známá Sharon Stone, které tento film ke kariéře stejně nepomohl. Logicky. Český dabing je stejně kvalitní, nějaké vtipné hlášky si ale nepamatuji. Osobně si myslím, že kdyby tento díl nevznikl, nic moc by se ani nestalo. Pobavil mě snad jedině Bubba Smith jako šaman říkající: " JAMAJAMAJAMAJÁMA..." . To bylo tak vše, u čeho jsem se zasmál. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Jednička byla takový malý kult mezi komediemi, byla neotřelá a skutečně zábavná. Lassardova skupina má tentokrát poměrně odlišný úkol: s pouliční zločinností má pomoci prostý občan. Očekávaně jde opět o různorodou skupinu adeptů, takže instruktorům bude znovu pořádné horko. Policejní akademie skončila v roce 1994 dost bolestivým sedmým dílem, ovšem i čtyřka už hodně střádala a jen parazitovala na populární osmdesátkové značce. ()

Reklama

reich 

všetky recenzie používateľa

Jestli se má hledat postupný úpadek Policejní akademie, tak to začíná právě u tohoto filmu. Ano jsou zde stejní protagonisté jako v předchozích filmech, což diváka potěší a do toho nově i Sharon Stone, ale to bohužel nestačí. Komediální gagy Tima Kazurinskyho a Bobcata Goldthwaita nezachrání slabý, jalový příběh, kde se opakují některé stejné vtipy... Bohužel a škoda nemohu hodnotit více než 3 hvězdami. 50% ()

Daryl.Dixon 

všetky recenzie používateľa

Před lety jsem tento film považoval za blbej a dnes jsem došel k názoru, že s odstupem času už lepší nebude. Navíc ta baba, co působila jako Jessica Fletcherová, tak to byla pěkná vražda...napsala. Dobrá komedie se nedá stavět na vykradení starých vtípků z předchozích dílů, a demenci většiny postav. ()

Zix. 

všetky recenzie používateľa

První film kterým Policejní akademie klesla hrozně dolů. První tři filmy jsou super a moc se mi líbí, ale tohle je oproti nim vážně bída. Vtipy tu jsou nic moc, dějově to je úplně o ničem, jen tentokrát místo nových policistů překvapili obyčejný lidé v čele se starší paní, která byla jediná výraznější postava. Bohužel ale překvapila pouze svojí aktivitou na svůj věk, kterou na první pohled nikdo nečekal. Tedy nic novýho ani originálního ve světě filmů i v této sérii. Dále se nám opakují vtipy z předchozích filmů, třeba Zedův uječený hlas a scény s tím, Hooksová není slyšet a poté překvapivě zaječí a další podobný scénky, který už známe. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (16)

  • Poslední díl Policejní akademie, ve které se objeví bar Modrá ústřice. (HellFire)
  • V jedné scéně Proctor (Lance Kinsey) zastaví u veřejného WC a utíká vykonat potřebu. Jeho auto zůstane nastartované, ale když k němu v další scéně o pár vteřin později přijde Mahoney (Steve Guttenberg), tak už má motor vypnutý. (Pulos)
  • V scéne, keď pani Feldmanová (Billie Bird) prerazí motorkou výklad, aby zachránila Tackleberryho (David Graf), je vidieť, že motorku riadi muž, ktorý z nej potom spadne. Hneď na to je už záber opäť na pani Feldmanovú. (DJ Rocco iNc)

Reklama

Reklama