Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bridget Jonesová (Renée Zellwegerová) je 31-ročná sympatická Angličanka, ktorá okrem toho, že zaháňa osamelosť cigaretami, alkoholom a množstvom nezdravého jedla, má zvláštny talent na trapasy. Jeden z nich ju čaká na novoročnej oslave, kde sa jej matka Pam pokúsi "dohodiť" vhodného ženícha. Tentokrát sa ním má stať jej kamarát z detstva Mark Darcy (Colin Firth). Bridget si s na prvý pohľad protivným a snobským právnikom, ktorý pracuje ako obhajca v oblasti porušovania ľudských práv, nepadne do oka a navyše sa pred ním strápni. To je posledná kvapka, ktorá ju vedie k rozhodnutiu obmedziť fajčenie, alkohol, nezdravé jedlo a tiež sny o mužoch. Vďaka mnohým drobným trapasom v nakladateľstve, kde pracuje, si ju všimne jej nadriadený Daniel Cleaver (Hugh Grant) a začne s ňou otvorene flirtovať. Bridget sa s ním snaží držať krok a skutočne sa jej to darí. Stanú sa z nich milenci a ona prežíva obdobie naozajstného šťastia. Bridget však čoskoro zistí, že ju prelietavý Daniel podvádza s kolegyňou, atraktívnou kráskou Laurou. Okrem toho sa dozvie, že jej matka opustila otca a začala si pomer so starnúcim moderátorom. Bridget sa najskôr doma opije, ale potom sa rozhodne začať nový život. Nakúpi si knihy o zvyšovaní sebavedomia, začne cvičiť a hľadá si novú prácu. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (714)

Frajer42 odpad!

všetky recenzie používateľa

Film je předvídatelný jako prase. Asi zhruba v 5. minutě je vám jasné, jak to celé dopadne. Má to být prý komedie. Nezasmál jsem se ani jednou. Jediné čemu se eventuálně zasmát dalo, bylo to tříchodové menu. Zejména pak modrá polévka, kterou se všcihni báli začít jíst a čekali až tak učiní ten druhý. Teď k hercům a herečkám. Renéé Zellweger, na které celý film stojí, je neuvěřitelně ošklivá ženská. Nedalo se na ni dívat. Colin Firth byl opět skvělý. Ten je ale výborný všude. Hugh Grant nezklamal. Ve zbytku herců a hereček už jsem nenašel nikoho, kdo by mě sral. Myslím si však, že když vás sere hlavní postava, tak vás film nemůže už nijak ohromit. Celkově bych to viděl na takový pěknější odpádek, protože podobně orientované filmy prostě v oblibě nemám. ()

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Já a Bridget si opravdu nerozumíme. Chápu, v čem je kouzlo předlohy Helen Fieldingové, chápu, že překlad se úplně nepovedl... nicméně také chápu, že kombinace Colin Firth a Hugh Grant je pro více generací naprosto neodolatelná a sama mám ráda několik rolí Renée Zellweger. Ale pro mě je jednoduše zážitek cesta za úspěchem s Roxie Hart, ne tahle britská rádoby univerzální romkom. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Denník Bridget Jonesovej je vynikajúca romantická komédia, na ktorú by som sa mohol pozerať stále, nielen kvôli skvelému humoru, ale tiež kvôli deju, ktorý je zaujímavý hlavne tým, aký je dnešný. Film je aj o dnešných ženách. Naozaj stojí za zhliadnutie, a nielen raz. I keď som muž, nezdalo sa mi to nechutne sladké ani nič podobné, dokonca sa mi strašne veľmi páčila scéna na konci pri padajúcom snehu a pouličnom osvetlení. Dokonca sa mi film páči tak veľmi, že by som si ho hneď dal aj do topky, keby mi zostalo miesto. Proste netradičné a kúzelné, k čomu nemalou mierou prispieva nezameniteľné čaro Renée Zellweger, ktorú mám veľmi rád, a ďalšie obsadenie je tiež skvelé. Kto má rád britský humor, ten by si tento bombónik nemal nechať ujsť. ()

Oskar 

všetky recenzie používateľa

Do kina mě tenkrát zlákalo jméno scénáristy Richarda Curtise a účast hugha Granta, ale po vesměs nemilých zkušenostech s žánrem za poslední období jsem radši nic neočekával. Odcházel jsem ale tak nadšený a rozesmátý, že jsem si okamžitě koupil předlohu. Román, kterému jsem se před tím dlouho vyhýbal, protože jsem si podle názvu a designu obálky myslel, že je to jen nějaké limonádové čtení pro ženy. Velký omyl! Je to regulérní humoristický román s právě tím druhem sebezničujícího humoru, kterého si tak cením na Angličanech. Helen Fieldingová nedělá z Bridget ani nyvou romantickou Popelku, ale ani bezskrupulózní feministku, naopak se oběma těmto extrémům systematicky vysmívá. A je s podivem, že tak důsledně literární humor se povedlo převést do filmu. Kdyby byl založený jen na zinscenování situací z knihy, nebylo by o čem mluvit, ale vtip je v tom, jak se do filmu transponovalo autorské vyprávění, vnitřní stavy a nálady hrdinky. Díky přiléhavě vybrané hudbě, Bridgetiným představám, větám z deníku přímo na obraze atd. Druhý díl se o to snažil taky, jenže už jen mechanicky, bez empatie k Bridget. První díl považuju za jeden z novodobých pilířů žánru. 90% ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

vtipná a roztomilá komédia, síce preromantizovaná a k záveru presladená až až, ale s dobrými fórikmi a rozkošnou Renée Z. a výborným Hughom G. aj keď téma sa ma zatiaľ nijako netýka, pretože nie som opustená tridsiatnička (a ani nikdy nebudem) na tomto filme som sa pobavil, pretože síce hovorí o tom istom, o čom väčšina súčasných anglických filmov a seriálov, ale hovorí to vtipne a originálne. ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (42)

  • Colin Firth (Mark Darcy) ztvárnil postavu pana Darcyho již v seriálu Pýcha a předsudek (od r. 1995). Kniha "Deník Bridget Jonesové" (a tudíž i tento film) je zčásti poctou právě jeho románové předloze od Jane Austen. (Terez_Vv)
  • Závěrečné scény "na sněhu" byly ve skutečnosti natáčeny v létě. (NIRO)
  • Renée Zellweger (Bridget Jones) mluvila britským přízvukem i v době mezi natáčením. Svým přirozeným hlasem i přízvukem promluvila poprvé až na závěrečném večírku po natáčení. Hugh Grant (Daniel Cleaver) ho popsal jako "divné zvuky". (don corleone)

Súvisiace novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (viac)

Reklama

Reklama