Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bridget Jonesová (Renée Zellwegerová) je 31-ročná sympatická Angličanka, ktorá okrem toho, že zaháňa osamelosť cigaretami, alkoholom a množstvom nezdravého jedla, má zvláštny talent na trapasy. Jeden z nich ju čaká na novoročnej oslave, kde sa jej matka Pam pokúsi "dohodiť" vhodného ženícha. Tentokrát sa ním má stať jej kamarát z detstva Mark Darcy (Colin Firth). Bridget si s na prvý pohľad protivným a snobským právnikom, ktorý pracuje ako obhajca v oblasti porušovania ľudských práv, nepadne do oka a navyše sa pred ním strápni. To je posledná kvapka, ktorá ju vedie k rozhodnutiu obmedziť fajčenie, alkohol, nezdravé jedlo a tiež sny o mužoch. Vďaka mnohým drobným trapasom v nakladateľstve, kde pracuje, si ju všimne jej nadriadený Daniel Cleaver (Hugh Grant) a začne s ňou otvorene flirtovať. Bridget sa s ním snaží držať krok a skutočne sa jej to darí. Stanú sa z nich milenci a ona prežíva obdobie naozajstného šťastia. Bridget však čoskoro zistí, že ju prelietavý Daniel podvádza s kolegyňou, atraktívnou kráskou Laurou. Okrem toho sa dozvie, že jej matka opustila otca a začala si pomer so starnúcim moderátorom. Bridget sa najskôr doma opije, ale potom sa rozhodne začať nový život. Nakúpi si knihy o zvyšovaní sebavedomia, začne cvičiť a hľadá si novú prácu. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (714)

hansel97 

všetky recenzie používateľa

Viděno potřetí a stále mě to naprosto neuvěřitelně baví jako při prvním zhlédnutí. Z Bridget se za ta léta stala prostě jedna velká klasika, na které nejsem s to najít jedinou chybu a kterou miluju jak jako postavu, tak jako film z celého srdce. Smutné, komické, romantické, usměvavé, lidské. Tohle je prostě filmová dokonalost a v rámci žánru pro mě jedno z nepřekonatelných děl. ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

// Distribútor: Miramax // Počet premietajúcich kín v USA: 2,547 // Otvárací Víkend USA: $10,733,933 // Filmu môžem vytknúť len pár vyslovene trápnych scén, pri ktorých som mal nutkanie vyhodiť svoju Full HD 3D plazmu von oknom. Inak je Bridget Jones's Diary príjemná a sympatická komédia, ktorá vykúzli úsmev na tvári. PS: Mám slabosť pre ženský britský prízvuk a modrú polievku. ()

Reklama

Hal_Moore 

všetky recenzie používateľa

Zfilmování Bridget Jonesové se náramně povedlo. Film je stejně okouzlující, jako jeho knižní předloha. Bridget Jonesová je v podání Renée Zellwegerové, hlavně díky hereckému výkonu hlavní představitelky, stejně zábavná jako v knize. Colin Firth a Hugh Grant podávají velmi dobré výkony a opravdu se do svých rolí hodí. Dokonce i hudba zde hrála svou významnou roli. Díky ní jste se vcítili do role Bridget. Tuto komedii mám rád, velmi. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Pred tým, ako som pred rokmi videl Bridget, dostal som od jedného páru, inteligenčne približne na mojej úrovni varovanie, že sa v kine vôbec nebavili a nechápali, kedy a na čom sa smiať. Takže som nič neočakával a asi to bolo dobre. Žiadna vtipná treskúca bomba, ani dojímajúca romantika Bridget nie je, je to iba fajn britský romantický film, s niekoľkými vtipnými situáciami a príjemnou pohodovou atmosférou. Zabodoval hlavne poňatím hlavnej predstaviteľky, ktorá dodala nádej všetkým slobodným tridsiatničkam, že bán božský sa môže objaviť kedykoľvek a kdekoľvek a nebude mu vadiť zopár kíl navyše a neschopnosť navariť mužovi večeru. No mne by tá druhá vec trochu prekážala, ale nechcem brať nikomu ilúzie, predsa sa musíme milovať takí, akí sme. Že....či? ()

Kulmon 

všetky recenzie používateľa

Romantické komedie většinou nebývají extra kvalitní a kritikou oceňované snímky. Ty výjimky by se daly spočítat na prstech jedné ruky. A lze mezi těmito pár snímky hledat něco jako "kult"? Já myslím, že ano. A je to právě Deník Bridget Jonesové, oné třicátnice, která hulí jak fabrika, má velkou prdel a neúspěšně shání chlapa. Je to jeden z nejpodařenejších romantických filmů s osvědčeným Hugh Grantem a Reneé Zellwegerovou, ze které udělal hvězdu. S přimhouřeným okem plný počet. ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (42)

  • Renée Zellweger (Bridget Jones) se nechala zaměstnat v britském vydavatelství, aby získala přehled, co práce obnáší. Vzhledem k tomu, že se naučila mluvit s britským přízvukem, ji údajně nikdo nepoznal. (don corleone)

Súvisiace novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (viac)

Reklama

Reklama