Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zámožná podnikatelka z Philadelphie, Tracy Lord, krátce po svatbě vyhodí z domu svého světáckého manžela C. K. Dexter Havena. O dva roky později si má vzít úctyhodného George Kittredge. Mezitím Dexter našel práci v bulvárním časopise Spy. Den před svatbou přijíždí Dexter, pisálek Mike Connor a fotografka Liz Imbrie do Tracyina sídla, aby slavnou událost překazili. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (157)

classic 

všetky recenzie používateľa

Moc veľa hereckých superhviezd na metri štvorcovom... Je vzácnosť vidieť pokope na striebornom plátne najväčšie hviezdy Hollywoodu, a to ešte k tomu v spoločnom filme režiséra Georga Cukora ! Užíval som si, keď som ICH videl v spoločnom zábere, najmä zvodná a sexy Katharine Hepburn, je úžasná bohyňa, Cary Grant a James Stewart, ktorý získava Oscara za najlepší herecký výkon, tak si myslím, že je škoda, keď si zahrali spolu len v jednom snímku. Za to Katharine a Cary sa stretli viac - krát, vtedy sa mi to páčilo o čosi viac, ako momentálne teraz. Katharine má v snímku až 3. nápadníkov, kde už som uviedol dvoch, k tomu je ešte jeden John Howard. C.K. DEXTER HAVEN, MACAULAY ( samozrejme, že nie CULKIN, ) CONNOR a posledný z pánov, je GEORGE KITTREDGE. Tak prvý je ex - manžel Tracy Lord, ktorý sa jej znovu pletie do života, druhý je novinár, ktorý je pozvaný inkognito na svadbu, áno, tretí je jej snúbenec, zazobanec, za ktorého sa má vydávať. A keď sa všetci takto stretnú, nastanú komplikované situácie... George Cukor je dobrý režisér, ale práve to, že má toľko superstars, tak to podkopáva samotný film. Myslím, že jeden z dvojice Grant / Stewart bol trochu mimo. Ale inak, sa jedná o klasiku, kde je jediná možnosť vidieť najväčšie stars Hollywoodu v jednom filme, pričom príbeh samotný trošku škrípe. ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Cary Grant, James Stewart a Kathatrine Hepburn v jednom filme. Najväčšie herecké esá (nielen) svojej doby spojili svoje sily v tejto adaptácii divadelnej hry, ktorá sa stala nesmrteľnou klasikou takmer všade okrem východného bloku. Nesmierne vtipná, romantická a našlapaná žánrovka, ktorej súčasná konkurencia nestíha ani po 75. rokoch. Šesť nominácií na Oscara, z toho dve premenené (Stewart, najlepší adaptovaný scenár) a pravidelné umiestnenie v rebríčku Top 100 najlepších amerických filmov všetkých čias.Má to trošku zbrklý scenár ale ubermega superstar casting to absolútne vynahrádza. Krásne, vtipné, dojemné. Takto má vyzerať klasika 10/10 ()

Reklama

Falko 

všetky recenzie používateľa

Tak ja neviem, cakal som nieco omnoho lepsie. Cely film tam boli na mna skor nudne dialogy o tom, ako prekazit svadbu a koho si nakoniec vyberie Katharine Hepburn, skor by sa tato komedia hodila do divadla, kedze sa takmer cely film odohrava v jednom dome. Vidim, ze uzivatelia, ktori tento film videli su viacmenej nadseni, takze moje hodnotenie neberte vazne. Proste ak sa mi nejaka romanticka komedia so starsich filmov poriadne pacila, tak to boli urcite PRAZDNINY V RIME (1953) s Audrey Hepburn alebo teraz nedavno videny BYT (1960) so Shirley MacLaine. Reziser George Cukor natocil okrem Pribehu z Filadelfie MALE ZENY (1933), vedla reziserskej stolicke s Victorom Flemingom aj JIH PROTI SEVERU (1939) alebo aj uspesny muzikal s Audrey Hepburn MY FAIR LADY (1964)... 01.08.2009 ____ Cary Grant - (C.K. Dexter Haven) +++ Katharine Hepburn - (Tracy Lord) +++ James Stewart - (Macaulay Connor) +++ Ruth Hussey - (Elizabeth Imbrie) +++ John Howard - (George Kittredge) +++ Produkcia: Joseph L. Mankiewicz +++ Hudba: Franz Waxman +++ ()

Borrtex 

všetky recenzie používateľa

Rozhodně zábavný snímek, na který jsem se rád podíval. Ovšem druhá půlka mi připadala zásadně lepší, než ta první. V první části bylo nutné pochytit všechny nutné dějově potřebné informace, které se mi asi nějak v 8 ráno pochytit nepodařilo. Příjemná screwballová komedie. Lehký nadprůměr, sympatické herečky 65%. Viděno v kině na 40. LFŠ ()

Freemind 

všetky recenzie používateľa

Je mi to líto, ale i kdybych chtěl dát víc - nemohu. Nemám rád americké komedie ze 40tých let a nemám rád naprostou většinu filmových adaptací divadelních her - obě tyto kategorie mi vadí svou toporností a užvaněností, zde to tedy bylo na druhou. Grant, Stewart, Hepburne - všechno ok, našlo se dokonce i několik vynikajících gagů (Stewart v knihovně - "Thank thee"). Celkově jsem to ale odzíval. ()

Galéria (78)

Zaujímavosti (25)

  • Katharine Hepburn vlastnila práva k projektu, které prodala společnosti MGM pod podmínkou, že se ujme hlavní role a sama si zvolí režiséra i herecké obsazení. (Hans.)
  • Film byl v roce 2008 zařazen Americkou filmovou institucí v kategorii romantická komedie na 5. příčku. (TheDude)
  • Jedná se o filmovou verzi broadwayské verzi hry Philipa Barryho, která byla napsána speciálně pro Katharine Hepburn. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama