Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podľa skutočného príbehu legendárnych hráčov golfu, Harryho Vardona a Francisa Ouimenta a ich historického duelu na U.S. Open v roku 1913. Tento turnaj neočakávane vyhral Ouiment, ktorý mal v tom čase sotva dvadsať rokov. Film sľubuje veľkú emocionálnu silu a výnimočný výkon mladého herca, Shiu LeBeoufa v úlohe Ouimenta. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (184)

Lachtaan 

všetky recenzie používateľa

Jestli jste měli doposud jakékoli předpokládané předsudky vůči golfu, pusťte si tenhle film. Jestli chcete skvělými netradičními záběry překypující zážitek, pusťte si tenhle film. “Největší zápas, který se kdy hrál” vzbudí totiž i v tom nejzarytějším konzervativci zalíbení tímto sportem a v posledních minutách snímku nebude ani dutat. Od teď vnímám golf úplně jinak. [viděno na Disney+ 17.9.2022] ()

aLPaC 

všetky recenzie používateľa

Osobně mám ke golfu vřelý vztah. V létě si čas od času s kamarády zahrajeme, ale bereme to hlavně jako oddychovou zábavu, po které se jde grilovat a dát nějaké ty pivsony, než vážnou věc. I v televizi občas sleduji. Hlavně moje nejoblíbenější hřiště Masters v Augustě. Tento film zaujme především srdečným příběhem, který dotváří opravdu vynikající hudba Briana Tylera, jehož jméno mi doteď nic neříkalo. Potěší, že všichni tři hlavní hrdinové jsou dobráci, dále pak roztomilý obtloustlý dětský caddy, Shia a skvělá práce režie a kamery, díky níž vás turnaj opravdu vtáhne. Nejvíce mě překvapilo, že když byli oba soupeři z flightu na greenu, nemohli označit míček a vzít ho, aby druhému hráči nepřekážel. Po Legendě o slavném návratu nejlepší golfový film. A na závěr snad jen poděkování mému příteli Tigeru Woodsovi, který tento dříve snobský sport tak zkomercializoval a zpopularizoval pro širokou veřejnost. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Obrovská pohoda ma sprevádzala počas celého filmíku. Golfové filmy majú svoje čaro, teda v prípade, že sú kvalitne spracované a tento rozhodne patrí medi ne. Samozrejme ak je film podľa skutočnosti, scenáristi sú zahojení, už len to presvedčivo podať. Občas mi chýbalo trošku viac napätia, no až taký veľký problém to nebol. Film navyše disponuje výbornými kamerovými zábermi z ihriska, zaujala ma aj hudba, no a samozrejme Shia, ktorý sa nenápadne šplhá ku hviezdam. Dúfam, že mu Bay to lano neprestrihne. 80%. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Veľmi príjemný športový film, ktorý rozhodne nenudil. Aj keď je asi každému už od samého začiatku jasné, kam to celé povedie. Až mi príde neuveriteľné, že obyčajný amatér bez väčších skúseností dokázal takto suverénne držať krok s najlepšími profíkmi vtedajšieho golfového sveta. Fakty a reálne skutočnosti žiaľ nepoznám, tak nedokážem posúdiť ako veľmi sa film ponášal na skutočnosť a čo všetko tam napokon prikreslili. No keďže je to Disneyovka, niečo tam určite bolo výrazne prikrášlené, až to miestami pôsobilo trochu pochybne a nevierohodne. Ale tak či tak, film ma bavil, veď to je pekné keď niekto podceňovaný napokon dokáže takto vyniknúť. ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Vydařeně zrežírovaný a na pohled velice příjemný rodinný snímek z prostředí golfu v jeho začátcích. Příběh na motivy skutečné události přináší standardně vyprávěnou historku o outsiderovi z nižší společenské třídy, který se svou pílí dostane na vrchol a změní historii sportu. Ničím výjimečné, ale po všech stránkách prakticky bezchybné. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (6)

  • Ted Ray se v playoff opravdu sám vyřadil a nahrál 78, ale Harry Vardon nahrál 77 a ne 73, jak ukazuje film. Francis Ouimet měl skutečně 72. (Chundys)
  • Skutečný Francis Ouimet a Eddie Lowery zůstali celoživotními přáteli. Když Ouimet zemřel v roce 1967, Lowery byl jedním z lidí, kteří nesli jeho rakev. (freelex)
  • Filmovalo sa v kanadskom meste Montreal a v neďalekom golfom klube Kanawaki. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama