Reklama

Reklama

Sean Penn, Jude Law, Kate Winslet a Anthony Hopkins se společně představují ve strhujícím příběhu prostého muže, jemuž politická kariéra, ničivá síla korupce a zrada nakonec zcela pokřiví charakter. Film byl natočen podle dnes již klasického románu Roberta Penna Warrena z roku 1946, za který získal Pulitzerovu cenu. V dalších rolích se představí James Gandolfini, Mark Ruffalo a Patricia Clarkson. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (110)

Tommassi3 

všetky recenzie používateľa

"Jenže někdy chce možná člověk něco až příliš.." A možná kdyby znal skutečnou podobu svých snů, nejspíš by si mnohdy svoje tužby i rozmyslel.. Totéž lze nakonec říci i o navýsost skvostném scénáristovi Stevenu Zaillianovi, který sice píše oscarové skripty, jako režisér ovšem podobných kvalit nedosahuje ani náhodou.. Škoda !! Všichni královi muži totiž mohli platit za úžasný film, ne za chladný snímek plný úžasně rozmáchlých Pennových gest a přepjatých proslovů, jakkoliv se jeho herecké kreace hodně blíží skutečnému Starkovi.. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Tento film je jeden z mnohých príkladov toho, kde vám obrovské množstvo hereckých hviezd doslova vyrazí dych, ale pýtate sa ako je možné, že film neuspel? Problém bude najskôr v príbehu politika, ktorý je z pohľadu dnešného sveta už o niečom inom. S politikou si dnes spájame korupciu, falošnosť, klamstvo a všetku možnú špinu...Kandidát na guvernéra Stark začínal od nuly, no svojou tvrdohlavou povahou, úprimnosťou a energickými prejavmi, ktorými mi často pripomínal Hitlera si získal mnohých voličov. Otázkou je ako dlho dokáže prežiť obklopený politickou žumpou. S. Penn je proste skvelý a dosť som oľutoval, že som film nevidel v pôvodnom znení, ale "iba" na Film+. V dnešnej dobe si už ani neviem predstaviť politika, ktorý by dokázal hýbať masami, hoci ma tak s tou šialenou migračnou vlnou napadá V. Orbán. Film o vzostupe a páde politika za starých čias si zaslúži aspoň šancu. Dnešní politici si zaslúžia tak jedine kopanec do prdele, prípadne jednu po papuli. 80%. ()

Reklama

cab 

všetky recenzie používateľa

Pady a vzestupy politickeho cinovnika Starka (emotivne zapaleny Sean Penn) a jeho prave ruky novinare Jacka (slusny Jude Law), ktery se dostava s pribyvajicimi minutami filmu do role hlavniho hrdiny a odsouva Starka tak trochu do pozadi, coz asi nebylo prvoplanovano. Premrstena stopaz a chvilemi nesrozumitelny vyvoj postav a situaci mohl mit vetsi tah na branu. 55% ()

farmnf 

všetky recenzie používateľa

Průměrné rozvleklé drama s poměrně ošoupaným námětem, našemu národu velice blízkým, korupce a rozkrádání v politice. Kamera nadprůměrná, Sean Penn jako politik vidláků vynikající, Winsletová se tam jen tak mihne. Zaujala mě ponurá atmosféra Luisiany 50-tých? let. Nic úžasného ale vcelku inteligemtní podívaná, které by prospělo uříznout 45 minut. ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

Dosť podcenené, ako tak sledujem tie hodnotenia. Musím priznať, že Seana Penna nejak extra nemusím, ale v úlohe nezlomného politika Williama Starka ma maximálne usadil a tie jeho rečnícke prejavy mi spôsobili husiu kožu :-). Už dlho som nevidela takú presvedčenosť a schopnosť vnútiť divákovi svoje postoje, morálku a vládu z pohľadu muža, ktorá sa o svojich ľudí vonkoncom nestará. Vo vedľajších úlohách ma presvedčila aj moja obľúbenkyňa Kate Winslet, Jude Law (jeho monológy sú, mimochodom, brilantné) sa vymámil z pozlátka hollywoodsky sexsymbol a tiež musím pochváliť aj krásnu hudbu Jamesa Hornera. Veľmi príjemný film, ktorý má u mňa o jednu hviezdu navyše aj vďaka tolerantnému scenáru, ktorý je bez problémov schopný pochopiť aj taký antitalent na politiku ako som ja. :-) ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v New Orleans a Morgan City v Louisianě (USA). (Tygrys)

Reklama

Reklama