Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželku šerifa Matta Morgana - Indiánku Catherie - na ceste do mestečka znásilnia a zabijú dvaja neznámi muži. Na mieste činu však zanechajú sedlo so značkou C.B. Také sedlá používajú na ranči Craiga Beldena, starého Morganovho priateľa. Obaja muži sa už dlhé roky nevideli a Belden sa odvtedy stal najmocnejším a najbohatším mužom v Gun Hille. Morganovu túžbu po spravodlivosti a pomste však nemôže nič zastaviť. (STV)

(viac)

Recenzie (124)

JohnSmith 

všetky recenzie používateľa

Sturgese jsem měl rád, byl to pan režisér. Do toho ikony filmového plátna Douglas a Quinn. Moc jsem se těšil a prvních dvacet třicet minut jsem byl spokojený, pak ale Douglas zadrží Quinnovi syna a tempo spadne na nulu, přicházejí na řadu nudné dialogy. Závěrečná cesta na vlak mě opět potěšila, ale víc jak 65% to není. ()

blackrain 

všetky recenzie používateľa

Klasický western, ve kterém předvádějí herecký koncert dva výborní herci, Kirk Douglas a Anthony Quinn. Film o pomstě a spravedlnosti. Vrahové by měli být z svůj hnusný čin spravedlivě potrestáni. Kirk Douglas stojí sám proti zkorumpovanému městečku, kterému vládne tvrdou rukou Anthony Quinn. Film patří k těm lepším, které nám daný žánr předkládá. ()

Reklama

majo25 

všetky recenzie používateľa

Skvelý námet je podtrhnutý aj skvelým spracovaním, len keby to bolo vyrobené neskôr. Pretože je silne cítiť 50. roky - melodramatické vsuvky, zbytočnosť postáv, naťahovanie deja - hlavne v strednej časti, ktorá je postavená len na konvezačnej báze a dnešného diváka skôr nudí. Jednou z takýchto vát je aj budúca Morticia Addamsová - ale to by sme nemohli byť v 50-tkach, aby tam nešupli aj nejakú ženskú. Aspoň, že sa scenár vyhol romancám. Ale na dvojicu hereckých es nemôžem povedať jediné slovko - sadli na tie postavy ako zadok na nočník a ich herecké výkony sú na výbornú. Atmosféra veľakrát dusná a aj niektoré scény sú parádne - napr. keď šerif nesie na pleciach chlapíka v uliciach cudzieho mesta a tie pohľady 'domorodcov' cítiť aj cez obrazovku. ()

movie 

všetky recenzie používateľa

90% Výtečná záložitost od režiséra, od kterého nemám nakoukaný ani povinný základ, ale budu se snažit. Výtečná zápletka, zajimavé charaktery a jejich psychologie (davní přátelé Belden vs. Morgan), hodně dobré herecké výkony (hlavně Douglas a Quinn) a kvalitní režie a kamera (většina záběrů na Douglase v hotelovém pokoji je excelentní). Škoda že tenhle western není víc známý, měl by být jednou z klasik. ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Posledný vlak z Gun Hillu je klasika, ale mne sa pod kožu veľmi nedostala. Napriek tomu, že kráča v šľapajách NA PRAVÉ POLUDNIE a VLAKU DO YUMY, nemá v sebe toľko napätia ani tak dobre prekreslené postavy. Čo je fakt škoda, lebo samotný námet konfliktu dvoch bývalých kamarátov ponúkal solídne možnosti. STRÁŽCA ZÁKONA je miestami podobný ale omnoho lepší... ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (7)

  • Natáčelo se od 31. března 1958 do 21. května 1958 v Arizoně a Kalifornii. (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. července 1959 v Minneapolis (Minnesota, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama