Reklama

Reklama

VOD (1)

Skupina mladých vojakov podstupuje tvrdý vojenský výcvik pod vedením prísneho dôstojníka. Keď sa však ocitnú uprostred krvavého sovietsko-afganského konfliktu, zisťujú, že ani ten najtvrdší výcvik by ich nedokázal pripraviť na drsnú a špinavú vojnovú realitu, v ktorej sa ocitli. Ich hlavnou úlohou sa stane obrana proti mnohonásobnej presile afganských mudžahedínov. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (366)

italka63 

všetky recenzie používateľa

Moc se mi to líbilo.Od pomalého rozjezdu až ke strhujícímu finále.Dobře zahrané, dobře zrežírované, je vidět že filmové řemeslo skutečně doma v rodině Bondarčuků zůstalo.Závěr mě velice dojal, ve válce je vždy realita velmi drsná, tím spíše v afghánské.Nikdy ho nikdo nepodrobil a těžko se mu to kdy povede.Takže skvělý ruský vojenský velkofilm s nádhernou hudbou, který mohu jen doporučit a jasné čtyři hvězdy. ()

HAL 

všetky recenzie používateľa

Ani ne tak o válce, ale spíš o trudném životě vojáka je tento ruský film. Právě vojáci, jejich charaktery a zážitky z výcviku jsou na něm to nejlepší a svou uvěřitelností daleko překonávají ploché figurky z většiny západních válečných filmů, naproti tomu závěrečná bitva mě až tak moc nebrala. Je sice skvěle natočená ale taky hodně chaotická takže jsem pořádně nevěděl co se děje. A taky si autoři mohli odpustit těch pár brutálně patetických záběrů a jistou schematičnost celého filmu. ()

Reklama

kinderman 

všetky recenzie používateľa

Válečný velkofilm je natočen působivě, což o to, ale ideologicky jde přesně v linii současné ruské vládní garnitury. V mnoha záběrech se třepetá rudá vlajka se srpem a kladivem, vojáci jsou vylíčeni jako hrdinové, pro které je kolektiv vším (“Chlapi, jak já vás mám rád!“), a hlavně si nikdo z nich nepoloží otázku: Co sakra v tom Afghánistánu vlastně děláme?! Tedy pardon, jednou jim ji během výcviku položí jejich velící a v odpověď zazní sborově: „Bratrská internacionální pomoc.“ Tak tohle jsme poslouchali dvacet let, že… ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to vydarený vojnový film z ruskej produkcie. Má veľmi dobrý príbeh o skupinke mladíkov, ktorí sa prihlásia do armády, kde ich čaká trojmesačný výcvik na čele s prísnym, ale čestným veliteľom, aby mohli úspešne pomôcť svojim vojakom na území Afganistanu. Ale netušia, čo ich skutočne čaká. So spracovaním som nadmieru spokojný, prakticky jediné, čo mu môžem vytknúť sú tie typické mladícke reči a skutky, ktoré sú hlavne spočiatku dosť otravné, ale časom našťastie začnú ubúdať. Inak je film rozdelený na dve polovice, prvá sa zameriava hlavne na výcvik, na ktorý sa skvelo pozerá a je plný výborných momentov a druhá a už venuje samotnému nasadeniu v Afganistane, ktoré síce nie je až tak akčné, ako by mohlo byť, ale vôbec to neprekáža, dej je aj tak stále zaujímavý a poteší výborná posledná fáza. Akcie tu nie je až tak moc, ale tá je dobre zvládnutá. Nájdu sa tu prakticky len dve väčšie akčné časti, útok na vojenský konvoj, v ktorom ma v dobrom prekvapila efektivita afgánskych vojakov, čo teda vo filmoch zvykom nebýva a samozrejme aj celá záverečná obrana opevnenia, kde ma potešili hlavne niektoré skutočne heroické scény. A všetka akcia je dobre natočená a správne drsná, len niekedy aj dosť nerealistická, teda aspoň po obsahovej stránke, vizuál je taký, ako sa aj patrí. Herecké obsadenie je pre mňa až na jednu výnimku úplne neznáme, ale som s ním celkom spokojný, zaujali ma hlavne velitelia a to všetci bez výnimky a medzi mladíkmi sa tiež nájdu aspoň tie dve, tri postavy, ktorým sa dá aj fandiť. Réžia je výborná a rovnako je na tom aj technická stránka, na film sa kvôli skvelému vizuálu dobre pozerá a poteší aj slušné nasadenie bojovej techniky. Jedine hudba mi moc nesadla, väčšinou sa do svojich scén moc nehodila. 9 rota určite patrí medzi tie lepšie vojnové filmy, aké sa dajú vidieť a z tých, ktoré sa odohrávajú po druhej svetovej vojne patrí medzi špičku. Objektívna kvalita filmu- 82%, film sa páči mne na 79%. ()

teutates 

všetky recenzie používateľa

9 rota je svojím prevedením priemerným "hollywoodským" snímkom, ktorý na vojenskom poli ničím novým a ani výnimočným neohúri. Spoločne podstúpime prvé stretnutie roty, tvrdý výcvik, prvý výstrel taktiež prvú skutočnú akciu, pád... avšak nič čo by som nevidel v lepšom podaní niekde inde. Celkový dojem na daný žaner je slabý 6/10 ()

Galéria (83)

Zaujímavosti (21)

  • Ve válečných scénách bylo použito 2 000 komparzistů. (POMO)
  • Rusko vybralo v roce 2007 tento snímek jako svého kandidáta na Oscara za nejlepší cizojazyčný film. Do užšího výběru Akademie se ale nedostal. (POMO)

Súvisiace novinky

Stalingrad jako nejdražší ruský velkofilm

Stalingrad jako nejdražší ruský velkofilm

11.11.2009

Syn slavného Sergeje Bondarčuka Fjodor to slušně rozjel a daří se mu kráčet v otcových šlépějích – přinejmenším co se rozmachu jeho filmů týče. Po afgánské akci 9. rota a dvoudílném sci-fi velkofilmu… (viac)

Reklama

Reklama