Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejná žena zjistí, že globální streamovací služba zpracovala její život, včetně jejího tajemství, do dramatu, ve kterém hlavní roli hraje hvězdná herečka Salma Hayek. (Netflix)

Recenzie (107)

JosefTomas 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Z počátku nevybočující Black Mirror epizoda, která se v průběhu stane víc a víc meta, jen aby potom byla meta meta a na konci byla meta meta meta.  Brooker opět trefil dobu a se stávkou herců a scenáristů mu to nyní hraje velmi do karet, možná lépe než před tím a že kolem toho dokázal vybudovat i satirický komentář doby, to je jen třešnička na dortu. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Black Mirror odštartoval svoju šiestu sériu asi absolútne najlepšou epizódou "Joan Is Awful", ktorá okrem toho ešte tak dobre zapadá do kontextu vecí, ktoré sa momentálne v hereckom svete odohrávajú. Herci zosnímaní umelou inteligenciou a scenáre písané umelou inteligenciou... ani sa človek nediví, že vlastne sa začali obrovské štrajky. Pretože si viem veľmi živo predstaviť, že táto satira nemá ďaleko od pravdy a reality. Film tentokrát pôsobí trošku viac súčasnejšie (teda nie futuristicky), no po technologickej stránke má svoje solídne momentky, ktoré fungujú. Annie Murphy je skvelá, Salma Hayek si takisto ide svoju rolu sto percentne a atmosféra celej epizódy je podľa mňa premakaná do absolútneho detailu. V minulosti som písal poviedku, v ktorej som zachytil podobné udalosti, ktoré vnímali naši hrdinovia... takže nemôžem povedať, že myšlienka je totálne originálna... ale je dostatočne zaujímavá na to, aby ma dokázala zaujať. Skvelá epizóda, ktorá odštartovala tohtoročný Black Mirror. Hodnotenie: A ()

Reklama

Jan.Cada1 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

První díl šesté série, na kterou jsem čekal hodně dlouho rozhodně nezklamal. Opět geniální nápad na scénář a hlavně herečky se fakt činily, speciálně Annie Murphy mi fakt hodně sedla. Ku podivu musím říct, že mě to napadlo ještě před rozklíčováním, že tato realita nebude ta zdrojová, ale i tak jsem byl nadšený. Trošku slabší akční finále srazí konečné hodnocení na 4 hvězdy. ()

fhe_verdict 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Smutny uvod novej serie. Prva hviezda je za to ze v seriali ktory je dystopicky a predstavuje hrozy buducho sveta su vsetky vztahy farebne a LGBTI. Nemyslim, ze to tvorcovia zamyslali, ale je to caro nechceneho a hrozna predstava. Druha hviezda je za Michaela Ceru. K pribehu. Ten ma sice zaujimavy namet, ale vnutorna logika mu absolutne chyba. Napad, ze ak bez precitania odkliknes suhlas s pouzivanim telefonu tak to moze mat vazne neziadane nasledky je zaujimavy. Avsak ak by sa to aj hocikedy v buducnosti stalo tak by v ziadnom pripade nemohol viest k nasmu pribehu. Inak povedane je to fantasy pribeh, kde sa moze udiat hocico, ale nie je to dystopicky serial z buducnosti, ktory by sa raz stat mohol. V prvych seriach Black Mirror boli pribehy domyslene a teda by sa pri splneni vstupnych predpokladov mohli odohrat. V tomto pribehu by stacilo, aby sa zena, ktora hlada riesenie z bezvychodiskovej situacie, ze jej telefon posuva zivot televiznej spolocnosti na sfilmovanie jednoducho zbavila svojho telefonu. A zrazu sa cely pribeh zosype. A ci by ju to napadlo? Nuz aj ked budu ludia v buducnosti sprostejsi ako dnes tak az taky sprosti nebudu. ()

Frajer42 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tato epizoda si bere na paškál vynikající a nesmírně trefně aktuální téma. Je až neuvěřitelné, jaké skokové pokroky zažívá oblast výpočetní techniky. To, co jsme před 10 lety pokládali za sci-fi se stává blížící se realitou. Již se začínají objevovat první trailery k filmům, kdy se nikdo neobtěžoval zvát herce na natáčení a vše proběhlo bez nich. Tento díl úžasně kritizuje hned několik věcí - automatické souhlasy s nejrůznějšími podmínkami užití, platformy typu Netflix a jejich konzumní uživatele, stále se zvyšující touhu současného diváckého publika o autentický obsah, uzmutí práva na soukromí a odposlechy mobilních telefonů, což je dle mých zkušeností a zážitků v současnosti již zcela běžná praxe. Celý díl byl podán s příjemnou humornou nadsázkou ačkoli v mnoha pasážích spíše mrzne úsměv na rtech., na což jsem z tohoto projektu zvyklý. Tohle zrcadlo bylo nastaveno nesmírně dobře. [80 %] ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (15)

  • Název titulu „Junipero Dreaming“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na epizodu San Junipero (2016). (jirikzaboj)
  • Reality show s názvem „Hot Shot“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na epizodu Patnáct milionů meritů (2011), ve které je tahle show klíčová pro účastníky, kteří se chtějí vymanit z monotónního cyklu života. (jirikzaboj)
  • Na domovské obrazovce Streamberry lze vidět pořad „Loch Henry: Truth Will Out“. Odkazuje se tak na nadcházející epizodu, která nese název Loch Henry (2023). (jirikzaboj)

Reklama

Reklama