Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6 (2023) (séria)


Loch Henry (S06E02)

(epizóda)

Obsahy(1)

Při natáčení přírodopisného dokumentu v ospalém skotském městečku narazí mladý pár na pikantní příběh provázaný se šokujícími událostmi z místní historie. (Netflix)

Recenzie (81)

Lacike 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Hrozná nuda. Oveľa viac thriller (dosť predvídateľný) s občasnými prvkami čierneho humoru. Vtipné je, že gadget, ktorý tentoraz zradí postavy, nie je nič nové, ale naopak niečo už dlho nepoužívané. Oveľa viac ma bavila tá záverečná bodka, ktorá ukazuje cynický pohľad na ocenenia rôznych srdcervúcich dokumentoch o ľudskom utrpení. Bohužiaľ trvá len minútku. Keby sa film venoval naplno tejto téme, tak by to bolo oveľa zaujímavejšie ako tá tuctová story o sériových vrahoch. 4/10. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ide skôr o klasickú detektívku a do vzorcov Black Mirror to síce nezapadá, ale zapadá to do toho, akým štýlom tvorcovia koncipovali šiestu sezónu. Opäť je to sebareflexívne, Netflix ironicky ukazuje, čo ho v skutočnosti zaujíma na svojich dokumentoch o všemožných sériových vrahoch a naviac sa to odohráva v rovnakom fikčnom svete ako prvý diel, ale svojim spôsobom, ak už ste ho videli. Ten najdôležitejší twist ma prekvapil, avšak epizóda je skôr o následných emóciách najviac dotknutej osoby a zamyslení sa nad autorskou etikou umelcov. Mínus bod za absenciu "BM" sci-fi faktoru. ()

Reklama

LachtanShows 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Je celkem škoda, že epizoda s asi nejhororovějším nádechem v rámci celého Black Mirror nakonec nejde příliš do hloubky a spíš klouže po povrchu, oproti tomu si ale drží úctyhodnou atmosféru a každému musí být jasné, že novodobého Blair Witch se tu nedočkáme. V rámci celovečerní stopáže bych ale tenhle příběh, o něco víc rozvětvený, velmi rád uvítal. ()

Gelaos 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jako true crime thriler šablonovité a nezajímavé, jako Black Mirror epizoda hodně mimo mísu. Téma rejžování prachů na vražedných příbězích je sice vděčné, jenže co z toho, když zpracování je ve všech směrech nudné, chybí propojení s postavami a společenský komentář je jalový až hanba? Podobné téma navíc bylo zpracováváno - a mnohem lépe - již dávno ve White Bear. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nadávky, nadávky, nadávky, neúcta mladej snúbenice k bielej staršej žene, nádejný filmový autor ktorého nikto nepozná, policajti ktorí by sa starali o ukradnuté vajcia iba keby ich ukradla černoška (realita o ukradnuté vajcia, ktoré na vidieku kradli aromáci sa policajti nestarali ale už aj oni sú hnilý kradnú sliepky, zemiaky či vajíčka) predstavujú povinnú kvótu liberálneho Netflix kreténizmu. Odhliadnuc od toho dostaneme výborný príbeh s perfektným twistom a na pomery Black Mirroru takmer "hororovú" zápletku, technológie išli bokom a dopadlo to nadočakávanie dobre. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (5)

  • V epizodě se opět objevuje fiktivní streamovací služba Streamberry a dokument „Loch Henry“ měl zpracovat dokumentarista, jenž režíroval dokument „The Callow Years“, který se objevil již v epizodě Joan je hrozná (2023) jako reference na pilotní díl Národní hymna (2011). Je zde zmíněn i dokument „Junipero Dreaming“. Znamená to tedy, že epizoda se opět odehrává v univerzu několika epizod z dřívějška. (jirikzaboj)

Reklama

Reklama