Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdá se, že v dnešním světě chce být slavný úplně každý. A díky celosvětovému fenoménu reality show se jím také doslova každý může stát. Režisér filmů Prci, prci, prcičky a Jak na věc uvádí film Hledáme Ydol v hlavní roli s Hughem Grantem, který jako Martin Tweed - zahořklý a sebestředný moderátor nesmírně populárního televizního programu Hledáme Ydol předvádí skvělý výkon. Tweed, který sám sebe nemůže vystát, uvádí na scénu velmi různorodé soutěžící. Je mezi nimi jižanská kráska Sally (Mandy Moore), sladká a svůdná před okem kamery, ale úplně jiná ve skutečnosti nebo Omer, neprůbojný soutěžící se zálibou v muzikálových melodiích. Finálová noc začíná, do křesla zvláštního porotce usedá prezident Spojených států a pódium zažije výbušnou show, na kterou národ nikdy nezapomene. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (145)

Galadriel 

všetky recenzie používateľa

Parodie na všechno, co je dnes populární ale i aktuální - soutěž pěveckých talentů, nesamostatný prezident, problémy s Irákem, konzumní mládež atd. atd. Těch odkazů je ale na jeden film tak trochu moc, vtipných míst bylo docela poskrovnu (hodně jsem se zasmála asi 3x) a když už, tak jsem je už většinou viděla dřív. Postavy jsou neuvěřitelné karikatury (schválně), ale bohužel dost nudné. Ono už samo o sobě skloubení teroristického útoku a Superstar nebyl nejspíš nejchytřejší scénáristický tah a tím spíš, když je děj předvídatelný tak 40 minut dopředu, někdy i víc. Škoda, nápad parodovat tuhle celosvětově populární show nebyl marný, musel by ho ovšem dostat do ruky nějaký šikovnější scénárista a nejspíš i režisér. ()

Desperado 

všetky recenzie používateľa

Vzhľadom k tomu, kdo sa na tejto komédii podieľal, či už za kamerou alebo pred kamerou, som z celkového výsledku sklamaný. Zvučné a ostrieľané mená lákali na konečne vkusnú satirickú komédiu, ale po zhliadnutí som mal veľmi zmiešané pocity. Nemilo prekvapený som bol aj z hereckých výkonov, kde napr. Dennis Quaid parodoval skôr estrádneho komika, ktorý paroduje prezidenta najmocnejšej krajiny, než samotného prezidenta a rozhorčený som bol aj z Mandy Moore, ktorá len opäť dokazuje, že najlepšie zahrá Mandy Moore. Najuveriteľnejšou postavou, ktorá sa ani nehrá, že prejde akýmsi zázračne naprogramovaným vývojom, bola postava znudeného moderátora a hviezdy show, v podaní Hugha Granta. Tvorcom sa možno podarilo do filmu dostať všetko, čo chceli, ale obávam sa, že veľa z toho, čo chceli povedať sa cestou k divákovi akosi vytratilo. Ukázať na niečo prstom a povedať k tomu vtipnú no zároveň aj trpko pravdivú poznámku, je ako sa už neraz ukázalo, pre filmárov ťažké sústo. Problémom je, tak ako aj v tejto komédii, že filmári nevedia ako z dobre nahodenej mozaiky rôznorodých a v skutočnosti reálnych, avšak do seba vôbec nezapadajúcich hrdinov, dostať akési logické a pre diváka prijateľné vyústenie v podobe pointy, ktorá sa mi nevysmeje po dvoch hodinách do xichtu s tým, že to takto tvorcovia vidia a ja im to mám zožrať aj s navijákom. Pretože tá záverečná katarzia bola ako šplechnutie do tváre 100 ročným vínom. ()

Reklama

plechulka 

všetky recenzie používateľa

Docela zábavná "blbůstka" do které se "nechali ukecat" Dennis Quaid (americký prezident v depresi), Willem Dafoe (jeho poradce S PLEŠÍ !) a Hugh Grant, jehož postava v tomto filmu je směsí postavy z MUSIC & LYRICS a reálného SIMONA Nevímjakdál, který mám soustavně obohacuje život dalšími a dalšími variacemi na tyto soutěže....Hugh vypadá, jako že se dobře baví..... ()

misulka03 

všetky recenzie používateľa

U dělat parodii z věcí co se dějí kolem nás a denně nás ovlivňují byl skvělý nápad. Vybrat Granta do role baviče a Mandy Moore do role hvězdy - super, tomu nemám co vytknout. Ale přesto je pro mě film obrovským zklamáním. Parodie, při které se nudíte, to nejde moc dohromady. Bohužel, domnívám se, že paul Weitz nezvládl svoji roli. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Podľa mňa celkom vydarené a od filmu s hodnotením 46% som myslel, že to bude väčší prepadák. Dosť dobrá vystihnutá podstata takýchto talentových súťaží, kde často nejde ani tak o samotný talent, ale o to celé pozadie účinkujúcich. Čím viac trýzne v živote zažili, tým sa dokážu aj lepšie predať. Možno by sa dalo na prvý pohľad povedať, že to celé bola len paródia - ale asi nemá ďaleko od pravdy. Druhá dejová línia o uvedomelom prezidentovi ma však až tak nebavila, aj keď pre nasledujúce "vyvrcholenie" to bolo potrebné, no nemuselo to byť až v takom rozsahu. A čo bolo ešte na škodu, tak určite, že v tom nebolo viacej sarkazmu, ktorý by dokázal ešte viac zvýrazniť to pozadie show plné umelých senzácií. Ale aj tak celkom fajn, aj keď trošku predvídateľné - ale tomu sa v tomto žánri dá asi ťažko vyhnúť. ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (3)

  • Mandy Moore byla jediná herečka, kterou chtěl režisér Paul Weitz obsadit do role Sally Kendoo. (HappySmile)
  • Scénárista a režisér Paul Weitz tvrdí, že scénář k tomuto filmu začal psát dříve, než viděl jeden jediný díl soutěže American Idol. (HappySmile)

Reklama

Reklama