Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príslušník špeciálnych síl Nikolaj Cherenko odíde do výslužby a chystá sa užívať si pokojný život so svojou rodinou. Jeho manželka a syn sa však stanú nevinnými obeťami prestrelky medzi gangmi. Nikolaj sa preto rozhodne začať znova, presťahuje sa z Ruska do Ameriky a pracuje ako automechanik. Jeho pokojný život trvá len do dňa, keď za ním príde staršia ruská žena a ponúkne mu veľkú sumu peňazí, ak zachráni jej unesenú dcéru. Nikolaj spočiatku nechce prácu prijať. Potom však zistí identitu únoscov – ide gangstrov narkobaróna Aleksandra Popova. Sú to muži, ktorí zabili jeho ženu a syna. Nikolaj sa rozhodne s Popovom zúčtovať raz a navždy... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (67)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Keď už nijaký režisér nechcel riskovať prepadák so švédskym svalovcom Dolphom Lundgrenom, rozhodol sa tento akčný veterán, že si začne svoje filmy točiť sám. "The Defender" z roku 2004 bol jeho režisérskym debutom. Za moc to nestálo. Rok po ňom pán Lundgren v produkcii brakovej filmovej spoločnosti Nu Image zrežíroval snímok "The Russian Specialist". Stvrátnil v ňom agenta Nicka Cherenka, ktorý sa pomstí členom ruskej mafie za to že mu zabili jeho manželku a syna. ** ()

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Yes! Lundgrén v plnej paráde, ako ho poznáme v stupidnom filme, so stupiným príbehom, o stupidnej pomste. Úvodná scéna naznačila, že minimálne akcia by mohla za niečo stáť, a že vypnúť mozog a čučat na šialené guľky je občas celkom fajn. Lenže potom nastalo prázdno. Ťažko rozumne popísateľná epizóda filmu, pre ktorú ma nenapadá iné slovíčko než "nicota". Jednoducho, prostoduchá séria snímkov + sem tam nejaká ta facka, nadávka, výstrel. Navyše Dolph, ako prezieravý režisér spravil (zo svojho, aj z pohľadu diváka) geniálny ťah, že svojej postave naservíroval charekter inrovertného killera, ktorý "málo mluví (navyše ako rus má problém s angličtinou), ale hodně koná" a po svoj bok postavil presný opak, v podobe ukecaného šaška so silným anglickým akcentom, ktorý to zaňho prakticky celé odohral. A samozrejme, že finálnu ukájaciu ranu si nechal pre seba. No nieje to cool? :) ()

Reklama

Lacike odpad!

všetky recenzie používateľa

Namet je super. Klasicky film o pomste za vyvrazdenu rodinu plus zachana nejakej blbej pizdy. Na 5 megovy film tu je aj dost akcie. Hlavne prestreliek. Takze by mi ani nevadilo, ze sa to znova natacalo v nejakej bulharskej hnusnej dedine. Ani to, ze je Dolphik tak vychudnuty, ze by mohol hrat vo filme odohravajucom sa v koncentraku. Problemom je, ze to reziroval Dolphik. A ako uz vieme aj vdaka jeho dalsim opusom, Dolphik je dost mizerny reziser. Znova vsadil na brutalitu, ale prehladnost vsetkych akcnych scen je uplne na hovno. Toci vo velkych detailoch a striha jak o zivot. Vysledkom je, ze som si neuzil ani jednu akcnu scenu. Snad uz Dolphika nadobro presla chut na rezirovanie. Aspon jeden bod z desiatich davam len za to, ze tam je dostatok akcie, ktora milovnikom Megatonovho neprehladneho strihu mozno sadne. 1/10. ()

AdamesWWE 

všetky recenzie používateľa

[6/10] Kravavé zúčtovanie nieje zlý film. Ked´ som videl hodnotenie aké tu je, a prvé minúty z filmu, tak som si myslel že to bude veľmi slabý film. Ale nieje to až také zlé. Síce spracovanie filmu na mňa pôsobí veľmi slabo, takmer dojmom B-filmu, ale je tu dosť akcie ktorá je zaujímavá, zároveň aj tvrdá. takže som spokojný. Celkom dobrý akčný film, ktorý zachranuje väčšinou akcia a dobrý výkon Lundgrena. ()

MickeyStuma 

všetky recenzie používateľa

Druhý režijní počin Dolpha Lundgrena a první, ke kterému si napsal i scénář. A opět si střihl roli Rusa. Originální název je v českém překladu ´Mechanik´ a jedná se o pracovní profesi, jako obvykle, bývalého agenta, tentokrát ruského, Nicka Cherenkova, který se přestěhoval do Ameriky za klidem po smrti své ženy a syna vlivem války gangů. Jenomže, jak už to v životě bývá, se tam vrazi objeví také a Nick se rozhodne se vydat na cestu pomsty. Námět hojně používaný převážně od přelomu osmdesátých a devadesátých let. A protože se opět jedná v Lundgrenově filmografii o nízkorozpočtový videofilm, nelze od toho očekávat něco výjimečného či extra. Dolph se však i přes malé rozpočtové možnosti snažil něco vytvořit. Prý dokonce použil stylistické rysy dle Tonnyho Scota, ale to už musí posoudit divák sám za sebe. Tady jde po načrtnutí problému a důvodu msty jen o akci, kterých je skutečně více než dost, avšak, bohužel, nijak zvlášť nenadchnou. Dolph v takové roli není poprvé a tak víme, co od něj očekávat. Nejen jako herec v hlavní roli, ale i jako režisér udělal kus filmařské práce. Skutečně škoda toho malého rozpočtu. Snímek nijak zvlášť nenadchne, ale v rámci pouhého videofilmu coby akční popcornový film jen tak na odreagování ve své průměrnosti nezaškodí. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (4)

  • Natočené za 32 dní. Okrem Bulharska sa natáčalo aj v St. Petersburgu a Los Angeles. (m.a.t.o.)
  • Dolph Lundgren požiadal producenta Aviho Lernera, aby film mohol režírovať. Lerner súhlasil pod dvoma podmienkami: prvou bolo, že Lundgren stvárni hlavnú úlohu a druhou, že prepíše scenár tak, aby sa väčšia časť filmu mohla natáčať v Bulharsku. (m.a.t.o.)
  • Taxík, kterým jede hlavní hrdina Nick (Dolph Lundgren) po Rusku, nejen že během jízdy změní typ (z Volhy 3110 na novější Volhu 31105), ale dokonce i poznávací značku - z bulharské na ruskou. (Stejšn)

Reklama

Reklama