Reklama

Reklama

Bezmocní

  • Česko Smrti napospas (viac)
Trailer
Horor / Mysteriózny / Thriller
Španielsko / Veľká Británia / Bulharsko, 2006, 99 min

Americká filmová producentka, která byla v dětství adoptována, se vrací do své rodné země, aby zjistila něco o svém původu. Navštíví rodinný dům, který nikdy neviděla a musí čelit děsivému tajemství, které je v něm ukryto. (TV Horor Film)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (146)

claudel 

všetky recenzie používateľa

Je téměř nemožné zajít si ve Francii na český film, takže když jsem zjistil, že v tomhle hororu hraje Karel Roden, tak jsem šel aspoň na něj. Sál zel prázdnotou, český herec přitáhl asi deset lidí, z nichž do konce se dodívalo asi šest. Děj zasazený do ruských lesů mi připadal dostatečně děsivý, takže jsem z kina neutíkal. Jen jsem nechápal, proč si takový film vybrala trojice postarších dam. Patrně se domnívaly, že jde o zcela jiný žánr, soudím dle názvu. ()

Pilda17 

všetky recenzie používateľa

Atmosférická hororová podívaná téměř se vším všudy. Pár nechutných scén, pár scén u kterých se člověk bojí a dokonce i slušné lekačky. Hodnocení je nízké, přesto si hororový fanoušek své stoprocentně najde. Zamotaný děj, který byl nepředvídatelný stál také za povšimnutí. Španělská hororová tvorba mě nedokáže zklamat jen tak. Přesto největší překvapení byl Karel Roden, poněvadž jsem netušil, že v tomto snímku hraje. Tímto hororem mi dokázal, že jemu sedne každý žánr a jeho kvalita je znát úplně všude. Nízké hodnocení si vysvětluji tím, že hodně diváků přilákal právě Karel Roden a tím k hororovému žánru přilákal nehororové fanoušky, což je obrovská škoda. Tímto problémem požitek z filmu neklesl a já rozhodně doporučuji.. 8/10 = 85% ()

Reklama

Desperado 

všetky recenzie používateľa

Nízkorozpočtový projekt krátkometrážnika Cerdu, s nemalými ambíciami. V kinách za mlákou prepadol, a to aj vzhľadom k spomínanému nízkemu rozpočtu. Na vine boli aj vlažné a rozporuplné recenzie. Preto som k tomu pristupoval s miernymi obavami a taktiež menším očakávaním. Dobre som urobil, lebo ma to príjemne prekvapilo. Mám totiž rád hororové (avšak nielen tohoto žánru) skladačky, ktoré nútia diváka premýšľať aj vtedy, keď si, povedzme, okusuje nechty a behajú mu po chrbte zimomriavky. Nacho Cerdá dokáže pomocou svetiel a filtrov navodiť hustú atmosféru a s podporou výborných hercov (ano, herecké výkony Anastasie Hille a Karla Rodena boli skvelé) vytvoril veľmi dobrú žánrovú chuťovku. Jediné mínus by som mohol vidieť v klišovitosti príbehu, kde je mnohým už po polhodine zrejmé, ako sa to skončí. Mne však táto priehľadnosť nevadila, potešila ma totiž forma (taký mix The Others, Evil Dead či Blair Witch Project). Pretože ak všetkým zhliadnutým filmom z After Dark Horrorfestu som dával v priemere 3 hviezdičkové hodnotenia, nakoľko všetky sa vyznačovali typickou zhovievavou béčkovitosťou, tak tejto béčkovine musím dať minimálne o hviezdičku viac. Je totiž o niekoľko tried vyššie, než zostávajúcich 7 filmov zo spomínaného festivalu. Celkovou úrovňou, atmosférou, určitou originalitou a v neposlednom rade, hereckými predstaviteľmi. ()

Pedestrian 

všetky recenzie používateľa

Mysteriózní horor v hlavní roli s Karlem Rodenem? Proč ne, řekl jsem si. Jenže to jsem ještě netušil, jaké peklo mě čeká. 90minutová nuda porcovaná primitivními lekačkami, dvěma chodícími zombies a nepříliš atraktivní hrdinkou v hlavní roli zamotaného příběhu, který už tu byl tolikrát předtím... + za Karla Rodena, zbytek shit. ()

sidzej 

všetky recenzie používateľa

Zacalo to neskutocne dobre. Strih, atmosfera, kamera, prostredie, lakacky to vsetko bolo v ramci zanru vyborne a ja som si uz v duchu hovoril ze som konecne narazil na kvalitny horor. S pribudajucimi minutami sa vsak na povrch dostavila dejova prazdnota, ktora sa nakoniec utopila v totalne prekombinovanom, plochom, predvidatelnom a tupom konci. 50% a to som povodne uvazoval nad 4*. ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (4)

  • K svojmu prvému celovečernému filmu sa Nacho Cerdà dostal iba niekoľko týždňov pred produkciou a to ako náhrada za Karima Hussaina (autora pôvodného scenára k filmu The Abandoned), ktorý si v tom čase na jeho tvorbu z dôvodu zaneprázdnenosti nenašiel čas. Bol osobne totiž zainteresovaný už na inom projekte a to dráme La belle bête (2006). (Kusko.t2)
  • Volně založeno na skriptu s názvem "The Bleeding Compass", sepsaném v roce 1999 Karimem Hussainem. (Chatterer)
  • Karim Hussain pri písaní scenára vychádzal z vlastných skúseností, keď ako dieťa žil s otcom na farme.
    (misterz)

Reklama

Reklama