Reklama

Reklama

Vzoprieť sa obrom

  • Česko Vzepřít se obrům (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Šest let trénování středoškolského fotbalového týmu Orlů nepřineslo Grantu Taylorovi žádné dobré výsledky, natož vítězství. Navíc teď musí čelit zdánlivě nepřekonatelným pracovním a osobním potížím, a to se pak na konec trenérské kariéry pomýšlí snadno. Ale po jednom nečekaném setkání v sobě Grant objevuje víru, jež mu dodá sílu vytrvat. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (82)

canucks333 

všetky recenzie používateľa

,,Čo je s Bohom nemožné?" Tak ako prvé: Toto je film pre kresťanov ! Nemá silu aby neveriaceho, človek, dostal k viere a ani to nechce. Je to film na povzbudenie vo viere, nie na prinášanie viery. Je to kresťanský film pre kresťanov. Nepáčil sa mi tak, že by som z neho padol na zadok, alebo, by zmenil môj život. Citáty z Biblie, zaujímavé myšlienky a celkom pekná pointa so slušnými hereckými výkonmi však dostačujú priemer a tak pod 3* nejdem. Za veľké negatívum filmu považujem fakt, že až príliš hrá na city a happyending je až príliš ideálny. Ale týmto patosovým vyznením môžme zachytiť aj myšlienku, ktorá je snáď jediná, ktorá môže potešiť aj dušu neveriacich. Keď sa snažíte na maximum a idete za hranice svojich síl všetko je možné Rozhodne tento film správne nemôže vnímať nikto, ktorý kresťanstvo považuje za staromódne, naivné a doslovné. Ja som veriaci a som kresťan, nehanbím sa za to ani to neskrývam, zisťujem, že život vďaka Bohu je plný radosti a lásky. Pretože každý správny vodca nie je otrokárom, ale svojím poddaným pomáha a stará sa o nich. Čo sa technickej stránky filmu týka, tak scenár je naozaj až trošku prehnaný a myslím, že aj pomerne nadnesený. Naivní hádam iba čo sa správania ľudí týka. Alex Kendrick natočil zaujímavý filmík, ktorý neveriacich asi pobúri a niektorých kresťanov neurazí, niektorých nadchne. U mňa je to solídny priemer, ktorý ma nemá prečo poburovať. Najkrajšia scéna jednoznačne vo chvíli keď Brock prekonáva s Jeremym na chrbte celé ihrisko. To bola chvíľa plná zimomriavok. Videl 2X ( druhý na kresťanskom premietaní) v českom dabingu ------------- 60% ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Spracovaním sa približuje televíznemu spracovaniu, resp. ako keby to točila nejaká (sektárska) kresťanská organizácia. Napriek tomu, a napriek množstvu kliše, ktoré vo filme sú, napriek jednoduchému scénaru, má film silný príbeh, "rezonujúcu" drámu a miestami i vtip. Silnou stránkou je aj filmová hudba. Miestami však tvorcoavia až príliš tlačia na pílu. Hodnotenie: 70% ()

Reklama

Marina111 

všetky recenzie používateľa

Alex Kendrick natočil film, ktorý len ťažko zažánrovať. Áno, je tu náznak drámy, dokonca i romantiky, a vlastne i športového filmu, no najpresnejšie by bolo asi hovoriť o motivačnom snímku. Film pre celú rodinu nesúci sa v kresťanskom, miestami až moralizátorskom duchu patrí v mojom okolí medzi najobľúbenejšie, a keby to tak nebolo, azda mám k nemu i vrúcnejší vzťah. Takto ho aspoň rešpektujem ako dávku rýchlej duchovnej podpory pre tých, ktorých odchovala katolícka viera. Samozrejme, priveľká koncentrácia zázrakov a pozitívneho myslenia môže, ale nemusí byť každému po chuti, no pre kresťanov, ktorí sa momentálne ocitli v ťažkom duševnom rozpoložení, to zaiste bude nielen filmový, ale najmä citový zážitok. ()

Jeand´Boa 

všetky recenzie používateľa

Jsem věřící a fanoušek sportovních dramat, ale toto je opravdu moc...respektive je to málo...kvalita filmu je odpovídající nějakému TV filmu a kvalita příběhu a jeho podání je smutně přehnaná...u podobných přehnaně agitačních záležitostí se ani nedivím, že se nám věřícím ostatní smějí a odsuzují nás... ()

Jamal 

všetky recenzie používateľa

Film mi připadal takový nezáživný....jako kdyby vás nechtěl vtáhnout do děje. Do první poloviny to bylo naprosto nezáživné, v druhé půli, kdy se trenér obrátil k Bohu už to začalo být více zajímavé - alespoň se tamněco dělo. Jeho tým začal vyhrávat a rázem se z odsuzovaného trenéra se stal spasitel. Přesvědčil všechny z týmu aby se poddali Bohu a děkovali mu stejně tak za výhru i prohru. No trošku se mě to zdálo přehnané. I s autem, které jen tak dostal od otce - podnikatele, jehož syn byl díky koučovi ovlivněn Bohem. No a nakonec se z něj neplodného, stal plodný ---- a stačí jen tak málo ....uvěřit. Věřím, že mnoho z nás, ale neuvěří tomuto filmu. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (9)

  • Když trenér (Alex Kendrick) vysvětluje Davidovi (Bailey Cave), že musí kopat rovně, cituje biblickou pasáž z knihy "Matouš", kapitola 7, verše 13-14: "...široká je brána a prostorná cesta, která vede do záhuby; a mnoho je těch, kteří jí vcházejí. Jak těsná je brána a zúžená cesta, která vede do života, a málo je těch, kdo ji nalézají!“ (Kuny27)
  • Film byl nejprve natočen jako HD video, později byl však přenesen na film. (Miuri)
  • Rozpočet filmu byl pouhých 100 000 amerických dolarů, přesto zaznamenal takový úspěch, že vydělal přes 10 000 000 dolarů, přičemž se prodalo více než 2,3 milionu DVD v 57 zemích světa. (KrestanFilms)

Reklama

Reklama