Reklama

Reklama

Alan má dobrú prácu, milujúcu manželku a skvelé deti, chýba mu však priateľ, ktorému by sa mohol vyrozprávať. Charlie svoju rodinu stratil pri teroristickom útoku a odvtedy sa celkom uzavrel do seba a izoloval sa od okolitého sveta. Keď ho raz Alan stretne, podarí sa mu obnoviť ich stratené kamarátstvo zo študentských čias, stratu blízkych však nie je jednoduché prekonať. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (683)

hellstruck 

všetky recenzie používateľa

Mám dojem, jako bych viděla úplně jiný film než všichni ostatní...strhující drama?emocionálně nejsilnější film na tohle téma? Ale no tak! Kde? Já se celé dvě hodiny nudila a slzy na krajíčku jsem měla jedině když už jsem si myslela, že na to nevydržím koukat. Jistě, Sandler tu předvádí úplně něco jiného, než doposud. Ale mě zrovna neodrovnal a do svojí role se mi vůbec nehodil. Don je sympaťák a takového přítele bych uvítala taky, každopádně to celou dobu hrozně nudilo. Jen proto, že se film mírně týká 11.září nadhodnocovat nebudu. Ale koloběžka byla super, až pojedu do New Yorku, taky se s ní vydám na noční projížďky:)) ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Naprosto fantasticky drama. I kdyz se tu nedeje nic kdovijak originalniho, tak film dokaze zaujmout, je misty hodne dojemnej az smutnej, misty naopak vtipnej, celkove skvele napsanej. Navic se tvurci mohli oprit o dva paradni herce, Don Cheadle odvadi svuj nadprumer a hraje paradne a Sandler, ackoliv ze zacatku tam obcas byly videt jeho klasicky grimasy, tak se za chvily rozehral a zahral taky fantasticky, hlavne v zaveru. Naopak mi nesedla Smith, respektive jeji postava, ta mi prisla docela protivna. Binder proste pohodovym zpusobem natocil drama o vaznejch vecech a ty dve hodiny me stoprocentne zaujal. ()

Reklama

Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Že Don Cheadle umí hrát, to nikoho nepřekvapí. To, co ale předvádí Adam Sandler, to jsem nevycházel z údivu. Ten jeho „v(d)ěčný idiot“ (jehož problesky byly i ve výborném Opilí láskou) je naprosto pryč a Sandler by si za tohle zasloužil nominaci na Oscara (monolog v čekárně mi doslova vyrazil dech). Nejen však Sandler se dokopal k životnímu výkonu, i Liv Tyler na malé ploše naprosto ohromila tlumeným a citlivým výkonem, v kterém dokonale rozebrala samotnou větu hlavního hrdiny „není na doktorku moc mladá?“. Mike Binder to nemá dějově úplně vyvážené, mírné zkrácení stopáže by neškodilo, ale ti herci jsou natolik výteční, že je radost je pozorovat i ve scénách, které pro celek zas tak podstatné nejsou. Milé překvapení. 4 a 1/2* ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

" Isteže trpíte, ale ste na to dvaja, ja som na to sám....". Kto by čakal od A. Sandlera tak vážny film? Uveriť mu toho úbožiaka nebol problém (veď je to herec, že?), ale najväčšiu silu má sila priateľstva medzi hlavnou dvojicou. To Sandlerovo správanie mi niekedy nesedelo, pôsobilo na mňa tak trochu nedôveryhodne a nebolo celkom vysvetlené ani to, či si niektoré veci nechcel pamätať, alebo si ich skutočne nepamätal. Napriek tomu je film naozaj vydarený a ukazuje, čo môže dať priateľstvo i človeku, ktorému navonok vlastne nič nechýba a vedie dokonalý rodinný život. Vôbec som netušil, že dej sa bude točiť aj okolo 11.septembra, ale film by sa zaobišiel aj bez viazanosti na tento dátum. Podobná rodinná tragédia by sa dala vyriešiť aj automobilovou nehodou, ale na mnohých Američanov a ich rodiny mala táto tragédia veľký dosah, tak prečo nie? 80% ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Adam Sandler to má dnes ťažké. Teda, nie žeby sa mohol sťažovať - návštevnosť kín a príjmy sú stále veľmi slušné, a má aj početnú fanúšikovskú základňu. Podľa všeobecného názoru však kvalita jeho filmov upadá takmer exponenciálnou radou, a ani jeho komediálny talent už nie je, čo býval. Volání o pomoc je však niečo úplne iné. Tak za prvé - je to vážny film, v ktorom hrá Sandler vyštudovaného zubára, ktorý prišiel pri havárii lietadla o rodinu, uzavrel sa do seba, jeho mozog začal úplne potláčať nektoré spomienky a on začal žiť vo svojom vlastnom svete. Občas tu zužitkuje svoj (tu výborne pasujúci) humor, ale väčšina filmu je silne emocionálna a pomerne depresívna. Je vidieť, že aj on dokáže s pomocou skvelého štábu spraviť vynikajúci film, ktorý stojí za to. A nielen to - je zručne natočený a zrežírovaný, má výborné dialógy, silné emócie a skvelých hercov, ktorí sa perfektne dopĺňajú. Nebyť toho, že (i keď zriedkavo) miestami scenár zbytočne naťahuje , išiel by som do plného počtu. Takto len veľmi silné 4*, no filmu už tak nemám prakticky čo vytknúť. Pravdepodobne najlepší Sandlerov film vôbec. ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (17)

  • Videohra, kterou Adam Sandler (Charlie Fineman) a Don Cheadle (Alan Johnson) hrají, se jmenuje "Shadow of the Colossus". Cílem hry je najít a zničit kolosy, šestnáct obrovských bytostí rozesetých po zakázané zemi, kterou hlavní hrdina prochází na koni a pěšky. (HellFire)

Reklama

Reklama